ryba w cebuli - 2500 przepisów (strona:54/167)

Karp w sosie pomarańczowo - miodowo - winnym (bezglutenowy) 176

widzę ze szczupakiem.  kilka dzwonek karpia obranego i dobrze osuszonego sok z 2 pomarańczy mąka ziemniaczana do oprószenia ryby olej do smażenia   mała puszka koncentratu pomarańczowego  łyżka miodu akacjowego  szklanka wody szklanka wina białego cebula w piórka sól i pieprz  garść rodzynków Karpia posól i oprósz mąką ziemniaczaną.  Wstaw do piekarnika nagrzanego

AZgotuj!
Śledzie po sułtańsku 228

Kolejny pomysł na śledzie, które można podać na wigilijny stół albo przy innej okazji. Śledzie teraz w promocji, więc jeśli kupiliście ich dużo i brakuje Wam

Weekendy w domu i ogrodzie
Karp z pieca - rácponty 214

przygotowany karp też zachwyci smakoszy tej ryby.  Składniki 1 karp - 2,5 kg 1 łyżka słodkiej papryki 3 kg ziemniaków 250 g cebuli 100 g masła 2 szklanki kwaśnej śmietany     Przygotowanie Karpia umyłem w zimnej wodzie, osuszyłem, posoliłem i natarłem papryką na zewnątrz i od środka. Skórkę karpia ponacinałem ostrym nożem w równych odstępach. Ziemniaki obrałem, pokroiłem

R'n'G Kitchen
Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą 244

Dziś na obiad ryba, więc surówki z kiszonej kapusty nie może zabraknąć :) Składniki: 1/2 kg kapusty kiszonej 1 czerwona cebula 1 pęczek zielonej cebulki 1 jabłko cukier, olej Sposób wykonania: 1. Kapustę drobniej kroimy, cebulę czerwoną również drobno siekamy. 2. Zieloną cebulkę kroimy, a jabłko ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Składniki łączymy, dodajemy odrobiny cukru i oleju do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kotlety mielone w andrutach. 181

pomiędzy które nakłada się farsz mięsny, obtacza w panierce i smaży. Dość ciekawy efekt można tym sposobem uzyskać. Coś typu smażona ryba ;) Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego, u mnie wieprzowina, a dokładnie łopatka wieprzowa 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej 2 jajka sól, pieprz suszona bazylia Ponadto: 2 jajka szklanka bułki tartej olej rzepakowy

MamaOskarka
Jaja w sosie gribiche 163

Gribiche jest to francuski, zimny sos majonezowy, przyrządzany na bazie świeżego majonezu z dodatkiem korniszonów, kaparów, cebuli i szczypiorku. Podaje się go do zimnych zakąsek jarzynowych, szparagów, jaj na twardo oraz zimnych ryb (def. wikipedia) Składniki: 3 jaja ugotowane 1 łyżeczka musztardy 5 łyżek octu 10 łyżek oleju 2 jaja 4 korniszony 1 łyżka kaparów 1 Pęczek szczypiorku ½ łyżki soli

Tradycyjna Kuchnia
Street Food/Street Wines na Burakowskiej 156

tropikalnych ananasa i grejpfruta oraz białych kwiatów, gruszki i miodu. W ustach jest aksamitne, świeże, mineralne z leciutką słodyczą. Idealne do ryb, skorupiaków i owoców morza. Burger Carlos (22 zł): wołowina, bekon, ser havarti, konfitura z czerwonej cebuli, pomidor, kiszony ogórek, sos chrzanowy, mix sałat z car city burger. Tak jak nie jadam z burgerów, tak ten był naprawdę dobry

królestwo garów
Ryba pod sezamową kołderką 160

potrawy, ale w różnych wariantach znana jest zarówno w Arabii Saudyjskiej, jak i w Libanie czy Maroku. Składniki 1 kg ryby (może być w całości albo filety z dorsza, halibuta, pstrąga itp.)   3 średniej wielkości posiekane cebule 1 papryczka chili bardzo drobno posiekana 1/2 szklanki soku z cytryny 1 szklanka pasty sezamowej tahini 50 g dowolnych orzechów bardzo drobno

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pizza z wędzoną makrelą i sadzonym jajkiem 167

Kilka dni przed świętami szukałam pomysłu na obiad.W lodówce niemal pusto, bo ciągle zakupy nie zrobione. Ale jest makrela. tylko pomysłu na nią mi brakuje...Są

bistro mama
1498.Rolmposy 164

Ostatnio coś mnie naszło na eksperymenty..kupiłam płaty śledziowe...i zastanawiałam się co z nimi zrobić..część zrobiłam z czosnkiem a z pozostałych zrobiłam

Moje domowe kucharzenie
Bakłażany alla parmigiana wg Jamiego Olivera 200

północnych Włoch. Możemy tak upieczone warzywa zjadać jako samodzielne danie, stanowią też znakomity dodatek do mięs i ryb. Smaczne na ciepło i na zimno. wg przepisu z  tej  strony Składniki 500 g  - 2 bakłażany oliwa z oliwek 1 cebula, obrana i drobno posiekana 3 ząbki czosnku  obrane i drobno pokrojone 1 czubata łyżeczka suszonego oregano

Stare Gary
Makaron z grillowanym łososiem i fasolką szparagową 306

zielonego groszku. Dacie się namówić? Składniki: 2 gniazdka makaronu wstążki garść mrożonego zielonego groszku garść mrożonej mieszanki papryk lub 1/2 świeżej papryki czerwonej  garść żółtej fasolki szparagowej 1/2 cebuli  2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 filet z łososia 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżka octu ryżowego Wykonanie: Obciąć końcówki z fasolki szparagowej, przekroić na pół(...)miód wymieszać - polać filet z łososia i odstawić na kilka minut do zamarynowania ryby. Następnie grillować na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Zdjąć skórę i usunąć brązową część, która jest pomiędzy mięsem a skórą. Następnie rozdzielić łososia widelcem. Na patelni podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać fasolkę szparagową, groszek i paprykę. Smażyć przez kilka minut. Dodać dwa ząbki zmiażdżonego czosnku

Pasja Smaku
Pstrąg w papilotach 137

Ryba na moim stole gości raz w tygodniu. Dlatego staram się urozmaicać dania rybne. Pstrąg w papilotach jest daniem łatwym w przygotowaniu i dość szybkim Skladniki porcja na 2 osoby 2 pstrągi 2 cebule 2 papryki 2 łyżki masła czosnkowego 1/2 łyżeczki ziaren kolendry sół i pieprz do smaku 2 gałązki cząbru świeżego ( nie koniecznie) 4 gałązki kolędry świeżej(...)folię Do środka daję cebule,papryke i gałązke zieleniny. Na rybe wykładam reszte cebuli, papryki i gałązke cząbru, troszkę masła całość skrapiam sokiem z cytryny, dwa plasterki cytryny też nie zaszkodzi. Zawijam w folię .  Griluję ok 20 minut Na wszelki wypadek przed końcem sprawdzam czy ryba jest gotowa

Eli Gotowanie
dorsz faszerowany, na słodko 117

ziaren pieprzu czarnego, sól,   sok z cytryny, cukier, żelatyna na 1,5 l płynu - 30 g Z włoszczyzny, cebuli, imbiru z przyprawami ugotować wywar. Suchy placek drożdżowy zalać mlekiem, odstawić do namoczenia. Dwie figi odłożyć, resztę pokroić w paski. Rybę i odciśnięty placek zemleć, dodać jajka, sól, skórkę cytrynową, imbir, figi i dokładnie wymieszać. Gazę rozłożyć, posmarować masłem, wyłożyć

królestwo garów
Sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego 224

octu aromatyzowanego pomarańczą, anyżem i koprem włoskim ) sól, pieprz 3 łyżki oliwy 1 duży koper włoski  1 czerwona cebula garść czarnych oliwek przekrojonych na połówki Przygotowanie: Przy pomocy ostrego noża (ja użyłam noża o cienkim ostrzu do filetowania ryb) odetnij z pomarańczy końcówki, następnie obierz je skórki odcinając również białą warstwę (ma pozostać sam miąższ). Miąższ pomarańczy pokrój(...)włoskiego odetnij łodyżki i pozostaw do dekoracji. Przetnij koper włoski na pół, wytnij z niego twardy głąb, następnie pokrój na cienkie plasterki. Przydatna jest mandolina lub robot kuchenny. Czerwoną cebulę również pokrój na cienkie plasterki. W misce umieść pokrojony koper włoski, czerwoną cebulę i oliwki. Polej sosem i wymieszaj. Ułóż na półmisku. Na wierzchu dekoracyjnie rozłóż plasterki pomarańczy i udekoruj

Chilli Czosnek i Oliwa