ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:119/234)

Krem batataowy ze szpinakiem, dzikim krwawnikiem i pigwą w towarzystwie młodej gęsi owsianej 270

piekarnikowy odpowiednich sous vide :).Kremu z powodzeniem sprawdzi się także z innymi pieczonymi mięsami, uwydatniając ich walory smakowe, zastępując trochę oklepane pomarańcze, gruszki, żurawiny czy borówki, serwowane w mało atrakcyjnej formie, często przygotowywane z dużą ilością niezdrowego cukru. Nuty pigwy i cytryny dobrze zagrają z rybami i owocami morza, a forma podania ożywi i urozmaić niejeden świąteczny stół. Krem(...)krwawnika, na wierzchu rozłożyć batatowe kulki, zalać pozostałym puree. Odstawić do lodówki na min. 4 godziny.Gęś dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem.  W rękawie foliowym do pieczenia rozłożyć plastry szynki, ząbki czosnku i macierzankę. Na wierzchu położyć pierś (skórą do góry), dodać tłuszcz kaczy i 50 ml cydru, ciasno zamknąć rękaw usuwając ze środka powietrze. Wstawić

SzczyptaSmaQ
Klopsiki z dorsza z makaronem z grochu i pesto z bobu 198

dorsza bez skóry i ości mielę maszynka do mięsa razem z obraną cebulą. Do ryby dodaję migdały, jajko, sól, pieprz, majeranek, płatki chili, koperek i wyrabiam całość. Formuję nieduże kotleciki które obtaczam w panierce z sezamu i migdałów. Kotleciki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spryskuje olejem, albo można posmarować pędzelkiem. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni, wstawiam blaszkę

wesoła kuchnia
Smażone filety śledziowe 246

wykorzystywaną tylko do przygotowania przystawki na przyjęcie. To bardzo błędne pojęcie, jest to ryba trochę zapomniana i niewiele osób zdaje sobie sprawę, że ma wyjątkowy smak. Smażone filety śledziowe to danie idealnie nadające się na niedzielny obiad. Możemy podać je z frytkami, chlebem albo pieczonymi ziemniaczkami. Składniki 2-3 filety ze śledzia ze skórą sól sok z cytryny mąka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TARTA Z ŻURKIEM I OLEJEM RZEPAKOWYM 118

spód widelcem. Dodajemy na sam spód cebulę. Zalewamy cebulę żurkiem. Dodajemy jajka i kiełbasę Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut.. Dlaczego Oleju rzepakowego nie może zabraknąć podczas wielkanocnego przygotowania * olej rzepakowy to nieograniczone możliwości; desery, mięsa, sałatki i ryby. Nadaje się do wszystkiego * olej rzepakowy to zdrowie. Jest to jeden z najzdrowszych olejów

Kuchnia w oparach
Zapiekane filety rybne - prosto, zdrowo, pysznie :) 185

rozmarynu  pieprz i sól do smaku  Przygotowanie: W naczyniu żaroodpornym układaj ryby, a pomiędzy każdą warstwą połóż odrobinę masła klarowanego, kilka kropel soku z cytryny oraz przyprawy.  Na wierzchu ułóż świeżą gałązkę rozmarynu. Możesz użyć także wersji suszonej albo pominąć ten składnik. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 20 minut pod przykryciem

Zdrowie na języku :P
Jaglano-rybne burgery 293

Podlaskiej przyprawy do ryb" 2 łyżki mąka jaglana do panierowania tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Rybę pokroić na mniejsze kawałki, dodać do kaszy i zmiksować Dodać przyprawy, wymieszać Formować kotleciki, obtoczyć w mące Smażyć z obydwu stron na złocisty kolor (można też chwilę obsmażyć, a później piec 15-20 minut w 180 st. wchłoną wtedy mniej tłuszczu) Smacznego

pyszne zdrowości
Wegański pasztet z warzyw z zupy 190

mąkę ziemniaczaną, 4 łyżeczki chrzanu i doprawiamy przyprawami. Około 2 łyżeczki przyprawy do ryb, 1 łyżeczkę soli ziołowej, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich 1 łyżeczkę papryki słodkiej i dodatkowo parę szczypt soli i pieprzu.  6. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, jeśli używamy formy silikonowej, papier jest zbędny.  7. Pasztet pieczemy w piekarniku

Mój pomysł na
Pstrągi pieczone w całości 147

półplasterki o szerokości ok. 0,5 cm. • Wypełnić wnętrze ryby: do każdego pstrąga włożyć plaster masła, dwa kawałki cytryny, dwa ząbki czosnku i małą gałązkę koperku. • Na wierzchu naciąć skórę po skosie. Do nacięć włożyć po odrobinie masła dla smaku. • Piec 25 minut w temp 180 st.C

To co kocham
Mintaj pieczony 193

Filety dokładnie umyć i osuszyć. Przyprawić solą i przyprawą do ryb. 2. Przyprawioną rybę ułożyć na sporym kawałku folii aluminiowej, polać sokiem z cytryny i dokładnie zwinąć folię. 3. Tak przygotowane filety przełożyć na blachę i upiec w rozgrzanym do 180 st. C piekarniku. Piec ok. 30 min. ( Podczas pieczenie warto obrócić owinięte w folię filety

A Ty Smakuj Mnie
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z TWAROŻKIEM. 209

kwadraty, w zależności od ilości kawałków ryby tak, aby z łatwością można było rybę zawinąć w ciasto. Na środku każdego kwadratu układam porcję (łyżkę lub dwie) twarożku z ziołami, na niego kładę łososia i zawijam jak kopertę. Jajko roztrzepuję. Na blasze wyścielonej papierem do pieczenia układam  kwadraty z łososiem, smaruję obficie jajkiem rozbełtanym i wkładam do piekarnika nagrzanego wcześniej

W kuchni Karmel-itki
Pstrąg łososiowy w azjatyckiej marynacie pomysł na obiad 206

dodatki do dania to sprawa tego co było w domu i co było trzeba zużyć ( zero waste ciągle w toku). I co z tego wszystkiego wyszło, szczerze gdy upiekłam rybę, tak pachniała że miałam ochotę zjeść ją na kolację, a nie czekać na kolejny dzień :) Dobra, przechodzimy do przepisu ( u mnie na 3 porcje) Pstrąg łososiowy w azjatyckiej marynacie(...)oraz miód. Na formie rozkładamy papier do pieczenia na nim układamy pstrąga polewamy go dokładnie marynatą. Pora układamy przy łososiu, u mnie wymieszał się z sosem który spłynął z pstrąga.     Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 8 minut, po tym czasie włączyłam górną grzałkę na kolejne 5 minut i gotowe. Pokroiłam rybę, przełożyłam do pudełeczek i dołożyłam dodatki

Kuchnia na wzgórzu
Placek pomarańczowy z ananasem 180

Thermomix przepisy. Placek pomarańczowy z ananasem. Składniki: 120 g miękkiego masła skórka starta z 1 pomarańczy 80 g brązowego cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii szczypta

Themo przepisy
Łosoś pieczony w sezamie na puree z kalafiora z kaszą gryczaną i kolorową mizerią 219

Prosty przepis na łososia pieczonego w ziarnach sezamu, na delikatnym puree z kalafiora, podany z kaszą gryczaną i kolorową mizerią przygotowaną z sałaty masłowej, ogórka

Dietolog
Pieczony łosoś w słodko-ostrej marynacie ze świeżymi ziołami, z ryżem i brokułami 238

Łososia uwielbiamy chyba pod każdą postacią. Najczęściej przygotowujemy szybkiego łososia bez dodatków pieczonego w folii na patelni grillowej (postaram się kiedyś ten przepis Wam zaprezentować

Moja Delicja
Łosoś z kurkumą 138

rozpoczynać od strony skóry i pozwolić, aby dobrze się przyrumieniła. Łosoś jest tłustą rybą i nie trzeba do smażenia dodawać tłuszczu, wystarczy tylko posmarować patelnię przed rozgrzaniem. Czas smażenia dostosować do grubości fileta łososia, zbyt długo nie smażyć, aby łosoś nie był wysuszony. Zobacz również: pieczony łosoś z salsą z awokado

Kuchcik gotuje
Roladki rybne otulone szynką z sosem bazyliowo - groszkowym 146

Wykonanie: 1. Filety z miruny  skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryby, pieprzem i wymieszać z drobno posiekanym koprem. Odstawić na około 30 minut. 2. Po tym czasie każdy filet posmarować serkiem i owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. 3. Sos: bazylię

Szalona Kuchnia Eweliny
Jajka zapiekane w kokilkach z wędzonym łososiem 206

albo nieprzyzwoicie tłustej , z warzywami (na pomidorach, szparagach czy szpinaku), z dodatkiem wędlin, ryb, albo jako przegląd niedojedzonych resztek – z czym tylko przyjdzie nam ochota. Jajka zapiekane z wędzonym łososiem to już całkiem eleganckie śniadanie! Rozgrzewamy piekarnik do 190⁰C. Szykujemy sobie wysoką blachę do pieczenia, do której zmieszczą się ramekiny. Każdą foremkę smarujemy wewnątrz cienką warstwą masła. Odkładamy sobie

Karo in the Kitchen
Warstwowa sałatka śledziowa – szuba. Śledzie pod pierzyną 281

godzinach wymienić na nowe. Pozwoli to w znacznym stopniu zniwelować słoność ryby. Następnego dnia wymoczone śledzie osuszamy na papierowych ręcznikach, a następnie kroimy w poprzek na 0,5cm kawałki. Buraki szorujemy pod bieżącą wodą i albo gotujemy je do miękkości, albo do miękkości pieczemy (ja wolę tą drugą metodę, buraki zostają słodsze i bardziej soczyste). Po upieczeniu lub ugotowaniu – buraki

Karo in the Kitchen
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 17.06.2016r. 150

Monika Ziołowa przyprawa do zup, sosów, mięs i ryb    Justyna Sałatka ze szpinaku, truskawek i mozzarelli   Marzena   Jajko z szynką i szparagami   Magdalena Zdrowa sałatka z pestkami dyni   Angelika Lody malinowe   Joanna Dietetyczne naleśniki z serem,wanilią i bananami   Iwona Pieczone ziemniaczki   Aga Sałatka makaronowa a'la caprese   Agnieszka

Magiczne Życie Marty