ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:110/234)

Pieczony filet z pstrąga alpejskiego 155

Oprószyć solą i pieprzem. 3. Naczynie żaroodporne lub folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć krążki cebuli. Ułożyć rybę. Na rybie ułożyć gałązki rozmarynu, pokrojony czosnek i całość skropić sokiem z cytryny. Na wierzch ułożyć kawałki masła. 4. Przykryć folią i piec 30 minut w 180 st. C. Po tym czasie uchylić folię i piec jeszcze 10-15 minut. Smacznego!!! Źródło: Facet

Kuchnia domowa Ani
RISOTTO BURACZANE Z PIECZONYM ŁOSOSIEM, PODANE NA Z BLANSZOWANYM SZPINAKU Z SOSEM SZAFRANOWYM 156

oprószyć solą i pieprzem. Z jednej strony posmarować musztardą drugą majonezem. Owinąć w folię aluminiową i piec w 180 stopniach 25-30 minut.  W garnku po szpinaku wymieszać składniki na sos i zagotować.  Podawać warstwami: ryż, szpinak, ryba, sos.  Smacznego

pieprzny smaczek
FILET Z PSTRĄGA W PAPILOTACH 111

solą i pieprzem. Tak powstałe masło ziołowe, dobrze wymieszać. Z każdego fileta zrobić dwie porcje. Mięso oprószyć przyprawą do ryb i posmarować masełkiem ziołowym. Na wierzchu położyć po plasterku cytryny. Każdy kawałek fileta, oddzielnie i dokładnie zawinąć w papier do pieczenia i związać jego końce. Papiloty przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni, na 10 - 12 minut

Kuchnia w opałach
ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z MAKRELĄ 184

wypełnione po brzegi super farszem z wędzonej makreli. Wiadomo – połączenie nie dla każdego , ale wielbiciele ryb z przyjemnością sięgną po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: * mąka – 0,5 szkl * mleko – 1 szkl * jajko – 1 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól – 1 szczy[pta * olej – 3 łyżki FARSZ: * wędzona makrela – 1 szt * cebula

Ostra na Słodko
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 135

pieprzfolia aluminiowaPłotki umyć i osuszyć. Folię porwać na kwadraty i układać na każdym po jednej płotce. Do środka ryby włożyć zioła, dodać 1/4 łyżeczki masła, posolić i popieprzyć. Na wierzch ułożyć po dwa plasterki cytryny i zawinąć jak cukeirek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175`C przez 30 minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami z pary. Smacznego!Płotki

Słodkie Przyjemności
Kotlety rybne 256

przepuszczamy rybę przez maszynkę I dopiero potem dodajemy jajko).Dodajemy pieprz, sól, paprykę po około 1/4 łyżeczki.Mieszamy. Do ryby dodajemy bułkę tartą, pokrojoną w drobną kostkę cebulę I paprykę. Mieszamy. Formujemy kotlety I obtaczamy w bułce tartej.Ja kotlety piekłam na grilownicy około 6-8 min- możemy smażyć też na patelni.Gotowe :) Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami :)Smacznego

Smaki Edyty
Pieczeń rzymska (klops) z mięsa i ryby 231

potraw dzieciństwa zdecydowane muszę zaliczyć również pieczeń rzymską. Jest oszczędna w wykonaniu i atrakcyjna dla dzieci (jajo w środku), a do tego nigdy się nie marnuje, bo można śmiało ją zjeść również na kanapce :) U mnie dziś nieco odmienna wersja bo z mielonej ryby i mięsa. Składniki: 75 dag  świeżej ryby (wg uznania, ja użyłam karpia) 1 cebula(...)odciśnięte bułki, następnie połączyć z rybą, mięsem, dodać dwa jajka, musztardę i przyprawy do smaku. Wyrobić ręką masę bardzo dokładnie. Połowę masy rybnej przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej połową boczku. Następnie położyć cztery ugotowane jajka, przykryć resztą masy a na górze ułożyć resztę boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Smakuje zarówno

Tradycyjna Kuchnia
Miruna ,, malowana ,, pietruszką + popitka 149

się , że wcale nie musi to być wygotowane w zupie białe coś -może być rumiana pieczona , puree z pietruszki , musy z natki i wiele jeszcze innych . Dziś na piątkowy obiadek robię mirunę na parze, a główną atrakcją będzie pietruszka, która podkreśli smak ryby. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Tuńczyk w papirusie, w marynacie grejpfrutowej 248

słodkości. Tuńczyk jest popularną rybą. Kupując go i jedząc nie zdajemy sobie sprawy z jego rozmiarów. Większe ryby tego gatunku osiągają wagę do 700 kg. Jedną z najcenniejszych ryb na świecie jest tuńczyk błękitnopłetwy, ale… zejdźmy na ziemię. Tuńczyk w papirusie, w marynacie grejpfrutowej.   Składniki:  -  800 g tuńczykaMarynata:-  sok z 1 grejpfruta czerwonego-  sok z ½ cytryny-  olej sezamowy(...)odkładamy na kilka minut, aby wchłonęły soki.   Tuńczyka w papirusie, w marynacie grejpfrutowej podałam z pieczonymi ziemniakami z dymką oraz brokułem, ugotowanym na parze i zapieczonym z migdałami. Mięso było bardzo aromatyczne, soczyste,  z delikatną nutą grejpfruta. Do walorów smakowych i zdrowotnych ryb, nie trzeba nikogo przekonywać. Jedzmy więc ryby… ale nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Tuńczyk

mojewypiekiinietylko
Dorsz Marka z Łodzi 89

Czas Przygotowania : 4 h Czas Smażenia : 40 min Gotowe w : 4:40 h Liczba porcji : 4 osoby   Każda ryba jest smaczna pod warunkiem, że odpowiednio

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
PIECZONY LIN Z NUTKĄ CYTRYNY I ROZMARYNEM 157

Ciekawe połaczenie smaku ryby, cytryny i niezwykle aromatycznego rozmarynu. Smak przeszedł moje oczekiwania, a zapach ...nieziemskiSkładniki: 1 większy lin- u mnie 38 cm4 plastry cytryny4

Z Majeczką w kuchni
Bliskie spotkania trzeciego stopnia – sałatka, wędzona ryba i Vasco da Gama 153

hipster upewniwszy się, że będzie wyglądała drogo i modnie, wziął kawałek i poszedł knuć do działu nabiałowego. Ja już nie miałam siły uczestniczyć w dramacie szopingowym. Polazłam na ryby. Konkretnie wędzone. Dziś sałatka z wędzonego pstrąga i warzyw. W sumie powinnam jakieś wypasione nazwy trzaskać, żeby moje gotowanie wyglądało profesjonalnie, modnie oraz nosiło znamiona cholernie skomplikowanego i wymagającego lat doświadczeń(...)potrawą będzie aromatyczna wieprzowina, podana na chmurce z warzyw okopowych, w towarzystwie emulsji z długo pieczonego buraka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy mielony z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Sałatka jest banalnie prosta, ale robiąca wrażenie. Potrzebujemy wędzonego pstrąga – lub dowolną wędzoną rybę, byleby poszarpaną na ładne kawałki ugotowane w mundurkach ziemniaki cebulę czerwoną kilka kiszonych ogórków kilka

ladykitchen
Pieczony dorsz z warzywami i puree ziemniaczanym czyli przenosimy się na Sycylię 166

 Ten i kolejne przepisy to trochę taka podróż po Europie. Ponownie zainspirowana moim ulubionym programem kulinarnym i faworytką w tych zawodach postanowiłam ugotować jej danie

Mango Papaja
Łosoś zapiekany pod szpinakiem i mozarellą 154

Ryby w naszym domu pojawiają się ostatnio zdecydowanie zbyt rzadko. Jeżeli jesteście w podobnej sytuacji a dodatkowo nie macie pomysłu jak podać łososia to polecam Wam ten oto przepis. Już nigdy nie będziecie w kropce ; )   Do przygotowania potrzebujemy (2 porcje): filet z łososia (ok 200 g na osobę) szpinak (liściasty lub zmielony) czosnek wg uznania sól, pieprz 1 kulkę(...)cała woda odparuje. Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni (termoobieg). Na blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia układamy kawałki łososia. Przykrywamy je sporą ilością szpinaku a na wierzchu układamy plastry mozarelli (u mnie były to dwa plastry, tak aby pokryły prawie całą powierzchnię ryby). Całość zapiekałam ok 15-20 minut. Zjadamy gorące. Pyszności

Szybko Tanio Smacznie