ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:108/234)

Tuńczyk w papirusie, w marynacie grejpfrutowej 296

słodkości. Tuńczyk jest popularną rybą. Kupując go i jedząc nie zdajemy sobie sprawy z jego rozmiarów. Większe ryby tego gatunku osiągają wagę do 700 kg. Jedną z najcenniejszych ryb na świecie jest tuńczyk błękitnopłetwy, ale… zejdźmy na ziemię. Tuńczyk w papirusie, w marynacie grejpfrutowej.   Składniki:  -  800 g tuńczykaMarynata:-  sok z 1 grejpfruta czerwonego-  sok z ½ cytryny-  olej sezamowy(...)odkładamy na kilka minut, aby wchłonęły soki.   Tuńczyka w papirusie, w marynacie grejpfrutowej podałam z pieczonymi ziemniakami z dymką oraz brokułem, ugotowanym na parze i zapieczonym z migdałami. Mięso było bardzo aromatyczne, soczyste,  z delikatną nutą grejpfruta. Do walorów smakowych i zdrowotnych ryb, nie trzeba nikogo przekonywać. Jedzmy więc ryby… ale nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Tuńczyk

mojewypiekiinietylko
Dorsz Marka z Łodzi 123

Czas Przygotowania : 4 h Czas Smażenia : 40 min Gotowe w : 4:40 h Liczba porcji : 4 osoby   Każda ryba jest smaczna pod warunkiem, że odpowiednio

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
PIECZONY LIN Z NUTKĄ CYTRYNY I ROZMARYNEM 194

Ciekawe połaczenie smaku ryby, cytryny i niezwykle aromatycznego rozmarynu. Smak przeszedł moje oczekiwania, a zapach ...nieziemskiSkładniki: 1 większy lin- u mnie 38 cm4 plastry cytryny4

Z Majeczką w kuchni
Bliskie spotkania trzeciego stopnia – sałatka, wędzona ryba i Vasco da Gama 179

hipster upewniwszy się, że będzie wyglądała drogo i modnie, wziął kawałek i poszedł knuć do działu nabiałowego. Ja już nie miałam siły uczestniczyć w dramacie szopingowym. Polazłam na ryby. Konkretnie wędzone. Dziś sałatka z wędzonego pstrąga i warzyw. W sumie powinnam jakieś wypasione nazwy trzaskać, żeby moje gotowanie wyglądało profesjonalnie, modnie oraz nosiło znamiona cholernie skomplikowanego i wymagającego lat doświadczeń(...)potrawą będzie aromatyczna wieprzowina, podana na chmurce z warzyw okopowych, w towarzystwie emulsji z długo pieczonego buraka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy mielony z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Sałatka jest banalnie prosta, ale robiąca wrażenie. Potrzebujemy wędzonego pstrąga – lub dowolną wędzoną rybę, byleby poszarpaną na ładne kawałki ugotowane w mundurkach ziemniaki cebulę czerwoną kilka kiszonych ogórków kilka

ladykitchen
Pieczony dorsz z warzywami i puree ziemniaczanym czyli przenosimy się na Sycylię 201

 Ten i kolejne przepisy to trochę taka podróż po Europie. Ponownie zainspirowana moim ulubionym programem kulinarnym i faworytką w tych zawodach postanowiłam ugotować jej danie

Mango Papaja
Łosoś zapiekany pod szpinakiem i mozarellą 177

Ryby w naszym domu pojawiają się ostatnio zdecydowanie zbyt rzadko. Jeżeli jesteście w podobnej sytuacji a dodatkowo nie macie pomysłu jak podać łososia to polecam Wam ten oto przepis. Już nigdy nie będziecie w kropce ; )   Do przygotowania potrzebujemy (2 porcje): filet z łososia (ok 200 g na osobę) szpinak (liściasty lub zmielony) czosnek wg uznania sól, pieprz 1 kulkę(...)cała woda odparuje. Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni (termoobieg). Na blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia układamy kawałki łososia. Przykrywamy je sporą ilością szpinaku a na wierzchu układamy plastry mozarelli (u mnie były to dwa plastry, tak aby pokryły prawie całą powierzchnię ryby). Całość zapiekałam ok 15-20 minut. Zjadamy gorące. Pyszności

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto jogurtowe z truskawkami 2185

Ciasto jogurtowe z truskawkami Thermomix Składniki na blaszkę 30x2o: 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 2 łyżki cukru z wanilią

Themo przepisy
BUŁKI ORKISZOWE Z PŁATKÓW OWSIANYCH. 158

Zapach świeżo upieczonych w nocy bułek rozchodzi się po całym domu, budzi domowników i zaprasza na śniadanie. Śniadanie od serca,bo któż normalny piecze w środku

W kuchni Karmel-itki
Z... Ziemniak! 246

wysoka!) zależy od późniejszej obróbki i sosów, z jakimi zostaną podane. Ja wiem, jak wszyscy lubią pieczone ziemniaki. Nie muszą być jednak smażone na ooogroooomnej ilości niedobrego tłuszczu. Zapraszam Was na całkiem dietetyczne pyrki 2 przyprawach, które są idealne do wszelkich sałatek, ryb czy mięs.  Składniki: 0,5kg ziemniaków 1 łyżka oliwy z oliwek przyprawy: sól, pieprz, papryka(...)sprawiedliwie i zapiekamy w temp. 200'C przez 20 min. 7. Wyjmujemy i podajemy.** *kroimy w talarki, frytki, ćwiartki... jak Wasz żołądek sobie życzy ;) ** na 5 min. przed końcem pieczenia można posypać je serem. Pyszne, zdrowe i nie trzeba się nimi zbyt długo zajmować :) a jeśli jego smak Wam nie wystarczy, możecie śmiało użyć ketchupy, majonezu, musztardy... ;) Przepraszam za brudną

Kitchens Alphabet
Relacja z wizyty w Too Thai! Teleport do Bangkoku! 169

wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi. Koszt: 26zł, przepyszne! Jeśli odwiedzicie to miejsce to musicie spróbować: BOCZEK WOLNO PIECZONY z sosem z wędzonej śliwki węgierki i tamaryndowca Niesamowity smak, delikatności, rozpływa się w ustach!  Cena: 24zł Wiecie, że jestem fanem ryb i je jadam najczęściej, zamawiam wobec tego FISCH CAKE (zdj. powyżej), kuleczki mięsne smażone w głębokim tłuszczu podane

SMYKWKUCHNI
Dorsz w śmietanie 129

smaku skórką otartą z cytryny, sokiem z cytryny, gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Dusić aż sos zgęstnieje. Rybę podsmażyć, tylko rumieniąc. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Na wierzchu ułożyć sos cebulowo śmietanowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec kilka minut. Podaliśmy z białą kaszą gryczaną. Przed podaniem posypać natką pietruszki

królestwo garów
Łosoś z porami w cieście francuskim 298

Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mintaj w sosie pomidorowym 162

cienko:)  Dodajemy do sosu i zagotowujemy.  Piekarnik nagrzewamy do 180 C  Rybę  rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Większe  filety proponuję  przeciąć  na pól.  Następnie wlewamy sos i pokrywamy nim całość, wstawiamy do piekarnika.  Pieczemy 30min, w połowie  czasu przykrywamy folią  aluminiową.  Podajemy z kaszą,  u mnie kuskus

Mamuśka wraca do formy
Tacos – pszenno- kukurydziane muszle do nadziewania 326

prostu co jakiś czas piekarnik i sprawdzajcie, czy robią się sztywne i trzymają formę – jeśli trzeba wydłużcie czas pieczenia. Jeśli już sztywne i gotowe – grzanie wyłączamy i zostawiamy je w piekarniku do ostygnięcia, na czas przygotowania nadzienia.   Tacos z białą rybą w chrupkiej panierce, miksem sałat, sosem majonezowo-paprykowo-limonkowym i salsą z awokado na blogu już w piątek

Karo in the Kitchen
Wytrawne 205

papryką na zime Papryka marynowana Leczo z kabaczka Mizeria z curry na zimę Przepis na kociołek Sałatka z pieca Boeuf Stroganow Sałatka z brokułem i fetą Francuska zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka

Biały fartuszek