Ryba w chrupiącej panierce To u nas ostatnio jeden z ulubionych obiadów. Chrupiące, pyszne, proste w przygotowaniu a la mini kotleciki rybne. W taki sam sposób
Słodkie okruszkiUwielbiam domowe pasty kanapkowe. W szczególności jajeczne i rybne. Dziś dzielę się z Wami pomysłem na szybką i niebywale prostą pomidorową pastę z tuńczyka z kiełkami
Słodkie okruszkiSkładniki:400 gram filetu z łososiasólpieprz cytrynowy1/4 cytryny 100 gram świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku pieprz5 ziemniakówszczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki mlekałyżka oliwy z oliwekZiemniaki
Mango PapajaZapraszam was dzisiaj do wypróbowania mojego przepisu na pysznego kurczaka pieczonego z jabłkami. Danie przygotowuje się szybko i sprawnie a efekt jest smaczny i aromatyczny
Dorota SmakujeDanie w azjatyckim klimacie, z pysznym pieczonym łososiem i warzywami z mieszanki chińskiej firmy Hortex. Ładnie się prezentujący, oryginalny posiłek, dość szybki do zrobienia, który
Healthy food explorerWyśmienity i bardzo soczysty łosoś krótko pieczony w wysokiej temperaturze. Zamarynowany w paście z czosnku, kolendry, gorczycy i suszonych płatków chili. Z pierzynką z jarmużu
cool and mintyDETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Solidna rybka z pieczonymi warzywami na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią delikatne mięso podbite smakiem cytryny i czosnku
Mam To Na WidelcuJeszcze w klimacie Wielkiej Nocy. Wielkanocne obżarstwo zostało tylko wspomnieniem. Jajka, kiełbasy, baby, mazurki, serniki, sałatki, pieczenie i pasztety. Stoły, jak to w polskim zwyczaju, uginały
W kuchni Karmel-itkiminut. Łososia można podawać z samym puree, ale pyszny będzie także z dodatkiem chrupiącej surówki czy pieczonych warzyw. Puree kalafiorowe jest znacznie delikatniejsze niż to tradycyjne ziemniaczane, dlatego warto przyprawić je wyrazistym parmezanem i gałką. Idealnie komponuje się z rybą. Łosoś na puree z kalafiora: 4 filety z łososia oliwa z oliwek (np. aromatyzowana truflą) skórka + sok wyciśnięty
Poezja smakumigdałów, orzechów laskowych, oliwy i suszonej papryki ñora ( nyora (kat.), u nas raczej nie osiągalnej, dlatego zastępowanej pieczoną czerwoną papryką. Sos romesco to obowiązkowy dodatek do grillowanych calçots , czyli katalońskiej odmiany zielonych młodych cebulek, ale równie często towarzyszy innym grillowanym warzywom, rybom oraz mięsu. Sprawdzi się także jako dip do chipsów, nachosów i innych przekąsek. ➤ Spróbuj także innych sosów(...)skórka na ich powierzchni stanie się pomarszczona (ok. 20 minut). Wyjmij pomidory i przełóż na talerz. Gdy przestygną, zdejmij z nich skórę, usuń pestki i grubo posiekaj. Kontynuuj pieczenie pozostałych warzyw jeszcze przez ok. 10 minut, aż skórka na papryce stanie się czarna, a czosnek będzie miękki. Wyjmij warzywa z piekarnika i zostaw do ostygnięcia. Nie wyłączaj piekarnika. Orzechy laskowe
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: Marynata: 4 łyżki oleju rzepakowego, 2 łyżki musztardy starofrancuska, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 1 łyżeczka łyżka miodu, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki soku z limonki
Moniki Smakołykiupieram się na jej zamianę na masło) i hop do pieca. Jako totalny wróg karpia chyba po raz pierwszy się do niego przekonałem. Dlatego myślę, że niebawem podzielę się z Wami dokładnym przepisem. W końcu Wigilia już tuż tuż i może warto zastąpić zwykle smażoną rybę na bardzo smaczną alternatywę. Tablica w Niemodlinie już przy wjeździe informuje(...)Poza częścią hotelową znajduje się tutaj małe SPA, winiarnia i salon z ręcznie odtworzonym niemieckim piecem chlebowym. Przy okazji warto również wspomnieć, że właścicielem Pałacu w Pawłowicach jest mistrz piekarz i cukiernik — Beniamin Godyla , który oprócz oprowadzenia nas po włościach przygotował warsztaty z pieczenia kołocza śląskiego. Jeśli nie pochodzicie ze Śląska, nazwa wypieku jest Wam pewnie obca
Food Squaremakaron. Autor jest mistrzem nowoczesnej kuchni włoskiej. Ja akurat ta kuchnię uwielbiam :) Podział : zupy i przystawki, kurczaki, mięso, ryby i owoce morza, dania makaronowe, warzywa, desery. Pierwszy działa zupy zaczyna jedna z moich ulubionych: zupa pomidorowa z pieczoną papryką :)).Oprócz tego w książce możemy znaleźć wiele cennych porad autora np. przedstawia nam proste metody ułatwiające gotowanie, doradza(...)dania z makaronem spróbowałabym wszystkie he, he :)), akurat zdjęcia tego działu nie zrobiłam, ale makarony kuszą :) Zaciekawiły mnie też bardzo kotlety z łososia i szpinaku. Lubię takie, zawsze to ryba podana w jakiś inny sposób :) No i ta tarta, rewelacja :), a to tylko niektóre zdjęcia potraw. Książkę mogę polecić, oceniłabym ją na 6 z dużym plusem. Poprzednia książka tego autora
kruche babeczkitarty z wyjmowanym dnem. Blacha będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika wypieków. Idealna do pieczenia smacznych tart. ,,W formie można przygotowywać wedle uznania dowolnie komponowane tarty słodkie z kremami czy owocami, które umilą spotkanie przy kawie, ale również tarty wytrawne z serami, warzywami, mięsem czy rybami, które można serwować jako pyszny obiad czy kolację. Forma do tarty posiada karbowaną ścianę, która
Podróż w kulinariaoleju, dodaję wino i redukuję, dolewam śmietany i chwile podgrzewam. Na końcu dodaję chrzan, doprawiam, solą, pieprzem. Sos wylewam na rybę. Piekarnik nagrzewam do temperatury 200 stopni góra dół, wstawiam naczynie i zmniejszam do temperatury 170 stopni. Piekę 15 minut. Przed podaniem posypuję koperkiem, i pokrojonymi pomidorami suszonymi
wesoła kuchnia