ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:97/234)

Łosoś teriyaki z fasolką 174

tłustych ryb, jednak zwiera w sobie bardzo dużo niezbędnych i niezwykle zdrowych kwasów omega-3. Badania pokazują, że w naszej diecie powinniśmy co najmniej 3 razy w tygodniu spożywać rybę , a jedną z nich może być właśnie łosoś :) Składniki (2 porcje) 2 filety z łososia (po ok. 150g) 100g fasolki szparagowej 100g kukurydzy z puszki ryż sezam Składniki do marynaty(...)mieszamy ze sobą i zostawiamy na ok. 10 minut. Przepis na łososia teriyaki z fasolką Łososia marynujemy i odstawiamy na ok. 45 minut. Następnie układamy do na papierze do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 10 minut. W osolonej wodzie gotujemy fasolkę. Powinna być al dente. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Na patelni z odrobiną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ostatni weekend przed świętami. 143

buraków. Przygotowujemy również galarty z ryby. Do następnego dnia galarty akurat stężeją i będą idealne do podania. Szykujemy rybę po grecku. Potrzebuje ona około jednego dnia, aby wszystkie smaki idealnie się przegryzły. Jeśli mamy jeszcze siły to przygotowujmy sałatkę jarzynową. Pieczemy muffinki np. pierniczkowe lub marchewkowe Wtorek Ubieramy choinkę wraz z całą rodziną. Ozdabiamy również upieczone muffinki np. w renifery(...)Pieczemy pijaka, rochera czy brzdąca. Możemy również upiec jakiś tort np czekoladowy. Obieramy ziemniaki i gotujemy. Przygotowujemy stół na wigilie. Przed pojawienie się gości odsmażamy ziemniaki oraz smażymy karpie. Możemy to zrobić nawet z pół godziny wcześniej. Daje nam to chwile czasu dla siebie. Ryby i ziemniaki trzymamy w nagrzanym na około 40 stopni piekarniku wówczas nie ostygną. POWODZENIA

Kolizje Smaków
Fish and chips czyli angielski obiad u nas 182

wszystko zapakowane w gazetę :) Ach, wspomnienia.  Fish and chips  75 dkg białej ryby ( może być dorsz a  u nas tym razem halibut )  1 szklanka mąki  1/2 puszki piwa  1 jajko  1/ 2 łyżeczki proszku do pieczenia  sól, pieprz do smaku 1 litr oleju Dodatki   ziemniaki  oliwa  szczypta chili

Kuchnia na wzgórzu
Tacos z białą rybą, salsą z awokado i sałatą 224

bardzo, bardzo delikatne. Jak sprawić, żeby filet nie przywierał do patelni i dał się bezproblemowo obrócić? Kiedy piekliśmy piersi z kurczaka dodawaliśmy mięsu to, czego mu było brak – kurczęcym piersiom natura poskąpiła tłuszczu i wilgoci. To samo robimy z filetem z białej ryby – dodajemy mu jeden bardzo ważny element – sztuczną skórę. Niekoniecznie mam tu na myśli przeszczep, ale bardzo grubą

Karo in the Kitchen
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 152

żurawiną Terrina z wątróbką cielęcą po wenecku Pieczeń rzymska z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Biała kiełbasa pieczona z cebulą w białym winie Domowa biała kiełbasa wieprzowa Świąteczna galantyna drobiowa Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Polędwiczki wieprzowe w śmietanie Ryby Śledź imbirowy z żurawiną   Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź

Kulinarne przygody Gatity
Łosoś ze szparagami 214

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Warzywne frytki 134

Wykonanie: Warzywa pokroić w słupki. Doprawić solą, pieprzem, koperkiem, suszonymi pomidorami i bazylią. Dodać oliwę i wymieszać. Przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok 30 minut. Warzywne frytki podałam z rybą gotowaną na parze ale można podać je również z ulubionym mięskiem

Olga Piecze i Gotuje
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera 134

danie. W przepisie wykorzystałam sos uniwersalny jasny marki Łowicz. To świetna propozycja produktowa do stworzenia wielu smacznych potraw. Sos nadaje się do pieczenia, gotowania i duszenia. Jest doskonałym dodatkiem do dań z mięsem, z makaronem czy z rybą. Zapach i konsystencja sosu bardzo mi odpowiadają i przypominają wspomnienia z dzieciństwa i obiady u Babci. Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami

Pieguskowa Kuchnia
RYBA W MARYNACIE Z WHISKY 172

skropić sokiem z limonki , posypać utartą na proszek suszoną kolendrą.  Z whisky , sosu sojowego , miodu i cynamonu zrobić marynatę w misce. Rybę posmarować marynatą i grillować na złoty kolor lub pięć w piekarniku na papierze do pieczenia 15 min.w 220 stopniach.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
RECENZJA KSIĄŻKI Z PRZEPISAMI "POLSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA" 140

Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso   * Wołowina   * Wieprzowina   * Cielęcina   * Dziczyzna   * Drób   * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta   * Baby, babki, babeczki   * Ciasta i ciastka bezowe   * Ciasta bez pieczenia   * Ciasta i ciastka biszkoptowe   * Ciasta i ciastka czekoladowe   * Ciasta i ciastka drożdżowe   * Ciasta francuskie i półfrancuskie   * Ciasta

Zrób to smacznie
Łosoś w sosie szafranowym 128

szafranu 1 łyżeczkę posiekanego rozmarynu kubeczek śmietany kremówki Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. W naczyniu żaroodpornym naczyniu układamy cienko pokrojone marchewki, dodajemy rybę i przyprawiamy. Śmietanę mieszamy z szafranem i rozmarynem i taką mieszaniną polewamy naszego łososia. Pieczemy ok 20 minut. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Duszony łosoś z koperkiem 172

stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut Podałam z kaszą i zieloną sałatą z jogurtem naturalnym. Rybę można także ugotować na parze lub usmażyć na patelni. Smacznego :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Pstrąg zapiekany w sosie śmietanowym z pieczarkami 175

obsmażyć pieczarki. Smażyć tak długo aż woda z grzybów wyparuje. Na patelnię wlać śmietanę, wymieszać. Śmietanę razem z pieczarkami wylać na ryby. Obsypać posiekanym koperkiem. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 30 minut. Podawać z chlebkiem lub bułeczką. Pyszne i proste

Kuchnia Pokoleń
Łosoś z soczewicą – sposób na pyszne danie 166

świeżym tymianku, czosnku i oliwie z oliwek, następnie upieczony w niskiej temperaturze to sposób na soczysty, pyszny obiad. Łosoś z soczewicą Pieczony łosoś z piekarnika świetnie nadaje się na smaczny, rodzinny obiad. Przyrządzona w ten sposób ryba powinna być soczysta – nie wolno trzymać jej za długo w piekarniku. Ryba przed upieczeniem został obtoczony świeżym tymiankiem, czosnkiem, skórką z cytryny

Ciasna Kuchnia
Pieczony pstrąg tęczowy nadziewany porem. 172

tarce czosnek. Doprawiamy delikatnie do smaku solą i pieprzem. Mieszamy a następnie powstałym farszem napełniamy pstrągi. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem ( ryby się nam przykleją do dna) i układamy w nim pstrągi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20-30 min. w 180C. Gotowe! Bardzo szybki obiad lub kolacja. Moje zdjęcia zostały zrobione ekspresowo i wieczorową porą dlatego jakość jest

Radość kipiąca uśmiechem.