ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:95/234)

Łosoś w porach z sosem koperkowym, ryżem curry i kalafiorem 202

Pyszny, dietetyczny obiad :) Młode, delikatne pory cudownie podbijają smak pieczonego łososia. Całości dopełnia aromatyczny sos koperkowy - już mniej dietetyczny :) . Czas przygotowania takiego obiadku to niecała godzinka :) Ryba : 1/2 kg fileta z łososia  sól sok z cytryny Sos koperkowy: 1/2 pęczka świeżego koperku bez łodyżek 250 ml mleka 1 łyżeczka vegety Natur 30 g masła 20 g mąki sól(...)pora 2 łyżki masła sól pieprz Ryż curry: 2 torebki ryżu najlepiej basmati 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżeczka masła Łososia doprawiamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 20-25 minut w  180*C. Pory kroimy w półplasterki. Podsmażamy na maśle, aż zmiękną. Doprawiamy. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, z tym że do wody dodajemy przyprawę curry

Chocolate Muffin Blog
dorsz pieczony w sosie 161

http://kuchniapepin.blogspot.com/2013/12/dorsz-pieczony-w-sosie.html Dziś przepis na danie z rybą w roli głównej. Dorsz w przepysznym, kremowym sosie śmietanowo-cytrynowym. Przepis na rybę pochodzi z książki Marty

w mojej kuchni
Pstrąg pieczony w cytrynach z rozmarynem 110

Pstrąga można podawać z ryżem i warzywami. Składniki: 2 pstrągi w całości (1 pstrąg na osobę) 1 cytryna 4 gałązki rozmarynu sól, pieprz Wykonanie: Pstrąga 

IMPRESJA SMAKU
Ziemniaczki a'la frytki z piekarnika 150

Dzisiaj propozycja na podanie ziemniaków pieczonych w piekarniku. Ziemniaki a'la frytki w niewielkiej ilości oliwy i posypane pachnącymi ziołami, są idealnym dodatkiem do mięs i ryby. Młode ziemniaki nie będą tak chrupiące, jak te smażone w głębokim tłuszczu (na zdjęciu), ale ich smak to rekompensuje. Są dużo zdrowsze, lekko pachną ziołami, a oliwa nadaje im fajnego posmaku. Ziemniaki

Smak mojego domu
Dorsz w stylu Livorno - w sosie pomidorowym z oliwkami i kaparami 164

śródziemnomorskich smaków. Livorno to portowe miasto położone w Toskanii we Włoszech, które słynie ze specjalnej metody podawania ryb. " Alla Livornese " oznacza rybę duszoną w sosie pomidorowym. Może to być ryba w całości, np. barwena czerwona ( Triglie alla Livornese ) lub, jak u mnie, filety z dorsza ( Baccala alla Livornese ).  Jak większość słynnych dań, również dorsz w stylu Livorno doczekał się(...)filety z dorsza były bardzo delikatne, dlatego zdjęłam je na chwilę z patelni, przełożyłam sos, a następnie ułożyć na nim rybę i dalej dusiłam. 7. Gotowe danie posyp posiekanymi listkami natki pietruszki. Podawaj na ciepło z ugotowanymi lub pieczonymi ziemniakami lub ze świeżym pieczywem. Wpis powstał we współpracy z  Monini

Chilli Czosnek i Oliwa
Dorsz w cieście piwnym 113

Dorsza umyć, osuszyć, pokroić na około 3 centymetrowe kawałki. Doprawić sola i pieprzem. W misce zmiksować mleko, jajko, piwo, proszek do pieczenia i mieloną paprykę. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. W głębokiej patelni rozgrzać olej. Kawałki ryby zanurzyć w cieście naleśnikowym a następnie przełożyć na patelnię. Usmażyć na złoty kolor, Odłożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar oleju. Podawać

Moja Galeria Smaku
Pieczone ziemniaki z tuńczykiem, czosnkiem niedźwiedzim i oscypkiem 95

Obiad, w którym wykorzystałam dobroci przywiezione z urlopu. Oscypek z 80% zawartością mleka owczego zakupiony w Muzeum Oscypka w Zakopanem oraz pesto z czosnku niedźwiedziego wypatrzone

Mienta blog
Łosoś pod szpinakiem z ryżowymi babeczkami 184

Klasyczne połączenie pieczonego łososia ze szpinakiem z dodatkiem sera sałatkowego. Łososia natarłam pieprzem cytrynowym, dzięki czemu nabrał dodatkowego cytrusowego aromatu. Dodatkowo upiekłam go ze skórą, co spowodowało, że był bardziej soczysty. 2 filety z łososia ze skórą (każdy po ok 300g) 450g liści szpinaku mrożonego 150g sera sałatkowo-kanapkowego 2 ząbki czosnku pieprz cytrynowy sól sok z cytryny suszone(...)zapiekania posmarować oliwą, ułożyć zamarynowane filety łososia skórą do dołu. Nałożyć porcje szpinaku i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok20min w zależności jak gruba jest ryba. Obok formy wstawić do piekarnika babeczki z ryżem. Po upieczeniu można podać z suszonymi pomidorami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z rybą , Kuchnie świata , Obiad , Obiad Świąteczny

https:KKuchniaMniam
Dorsz po krymsku 95

stron. Następnie przełożyłem dorsza do żaroodpornego naczynia, posypałem pokrojoną papryką. Zrobiłem sos ze śmietany przyprawionej sola i słodką papryką. Polałem ryby. Zapiekałem w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami

R'n'G Kitchen
Bokułowa sałatka z wędzonym twarogiem i tuńczykiem 288

Bardzo smaczna sałatka z tuńczykiem, którą można zjeść na ciepło lub zimno. Parę składników, a coś zdrowego i sycącego będziemy mieć na kolację lub na lunch

https:KKuchniaMniam
Grillowana cukinia w marynacie słodko kwaśnej 180

kogoś jak ja co lubi grillowaną cukinię. Tak przyrządzoną cukinię można wykorzystać do przyrządzenia sałatki jako pysznego dodatku do grilla, mięsa czy ryby. Lubicie cukinię? Ja bardzo! Przyrządzam często bigos z cukinii , cukiniowe placki , a nawet piekę ciasto z cukinią . Grillowana cukinia Składniki: 6-8 porcji 3 małe żółte cukinie 3 małe zielone cukinie 150 g koziego sera 3 łyżki

codojedzenia
Łosoś w marynacie z pomarańczy 153

wymyć i pokroić na 4 porcje, a następnie zalać marynatą, wymieszać i odłożyć na 30 minut (w międzyczasie kilkakrotnie polewając wierzch marynatą). Rybę (wraz z marynatą) przełożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia/folią i piec 15 minut w 200 stopniach. Przed podaniem skropić sokiem z pomarańczy. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Sum pieczony w sosie maślanym 234

dzisiaj do pokazania. Delikatna ryba w aromatycznym sosie, taka jak ta pierwszy raz na naszym stole. O tym że warto jeść ryby przekonywać już nikogo nie muszę? Pracy mało a efekt zachwycający, polecam wypróbujcie. Sum pieczony w sosie maślanym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Dynia w mleku -- Latte di zucca 102

muszkatołowej. W międzyczasie obrać ząbek czosnku i natrzeć naczynie do pieczenia .Wyłożyć dno plastrami dyni.Wla mleko i śmietankę.Na wierzch wiorki masla. Piec około 1:30 do 1:50 Do miękkości dyni. ps.  u mnie z ryba :)   Latte di zucca ingredienti:      1 kg di zucca su      1 o 2 spicchi

w mojej kuchni
Pieczony pstrąg 98

Blueberry Corner by "jagodzianka" Tę rybę najbardziej lubię jeść upieczoną. Pstrąg to smaczna, delikatna ryba. W naturalnych warunkach, w Polsce żyje w górskich zimnych … Przeczytaj cały artykuł Post Pieczony pstrąg pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner