Carpaccio z łososia Prezentowałam na swoim blogu carpaccio z wędzonego łososia, dziś chcę pokazać inną odsłonę tej wspaniałej ryby, a mianowicie w formie marynowanej. Bardzo ważna jest jej świeżość, jak i pochodzenie. Jako przystawka bądź przekąska podczas uczty świątecznej oraz nocy sylwestrowej, podana z ulubion ą sałatą oraz bagietk ą uraczy niejedno podniebienie. Zapraszam również na pieczonego łososia(...)który od wielu lat gości na moim stole i cieszy się wielkim powodzeniem: Filet z łososia z fenkułem włoskim i gorgonzolą w cieście francuskim Życzę Wszystkim Zdrowych, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, ukochanych u boku oraz góry prezentów pod choinką. Składniki: 500 g świeżego łososia ze skórą (u mnie jest to szkocki wysokiej jakości) 1 pęczek świeżego koperku
Wino Francja KuchniaMamy dla was nowy przepis na śledzie w aromatycznym sosie duńskim z prażonym jabłkiem. Są zaskakująco pyszne. Na pewno zrobimy je na święta! Składniki
Kulinarna Polskapstrągiem. Idealna na co dzień, jak i od święta. Pyszna, sycąca, prosta w przygotowaniu. U mnie w domu znika w oka mgnieniu Do przygotowania sałatki użyłam pysznego wędzonego pstrąga z grzybami Fjord Fiskursson. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go spróbować, to gorąco go Wam polecam. Wspaniałe połączenie ryby z dodatkiem pieczarek i borowików, to naprawdę uczta
Słodkie okruszkikładziemy wiórki masła oraz oprószamy resztą przyprawy do ryb. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 – 15 minut, aż migdały się zrumienią. Pstrąga podajemy przybranego plasterkami cytryny. Pstrąg tęczowy zapiekany w migdałach to potrawa, której przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Na co dzień i od święta zachwyci domowników oraz gości. Gorąco polecam i życzę smacznego
mojewypiekiinietylkoNa moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta
Pysznosci Babci Basi