ryba duszona - 1427 przepisów (strona:75/96)

Tarta ze szpinakiem i serem bałkańskim 194

uznałam to za dobry znak, bo mogłam choć na chwilę się zdrzemnąć razem z Frankiem. I tak leżąc zaczęłam myśleć... jak wrócą, to odgrzeję im rosół. Mam rybę, ryż i fasolkę szparagową, ale nie wiem czy wystarczy dla wszystkich. A jutro poniedziałek, nie lubię jak w poniedziałek nie mam obiadu (najlepiej jak zostaje coś z niedzieli). I do pracy muszę(...)jajka gałka muszkatołowa, sól, pieprz 100 - 150 g sera typu bałkańskiego 1-2 pomidory Świeży szpinak płuczemy i lekko siekamy. Zamrożony przekładamy od razu do rondelka. Dusimy na oliwie lub maśle, aż zmięknie (zamrożony powinien całkowicie odparować). Dodajemy miażdżone ząbki czosnku. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle na złoty kolor, dodajemy do szpinaku. Doprawiamy do smaku solą

bistro mama
Domowy paprykarz 111

Bardzo lubię paprykarz i czasem kupuje w sklepie, żeby był w szafce na czarną godzinę, ale oczywiście nie ma to jak samemu zrobiony. Zero konserwantów i

talerz przyjemności
Makaron z tuńczykiem i nutką cynamonu 219

Makaron z tuńczykiem i nutką cynamonu...Sos pomidorowy z kawałkami tuńczyka.O delikatnym aromacie cynamonu i bazylii.Z dodatkiem ostrej papryczki chili.W nim zatopione rurki makaronu.A całość

Gospodyni Miejska
kotlety rybne z płotek z boczkiem wędzonym z sosem pomidorowym... 168

Składniki: filety rybne 1,5 kg/płotki filety, boczek wędzony 20 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 2 duże, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka

W Mojej Kuchni Lubię
Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami 139

To wbrew pozorom bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Świetnie syci ale nie jest ciężkie. Przyrządzenie tego obiadu zajęło mi mniej niż pół godziny. W

Mienta blog
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU 151

Śledzie po kaszubsku czyli na słodko. Jak to się mówi ?...ze słodyczy to ja najbardziej lubię śledzie. Ja lubię słodycze i śledzie. Polecam poniższy przepis,zwłaszcza

potrawyregionalne
PAPRYKARZ Z ŁOSOSIA Z KASZĄ JAGLANĄ 207

Bardzo lubię domowy paprykarz.  Jest niesamowicie zdrowy i ... niesamowicie pyszny! Jak już zaczyna się jeść, nie sposób sie od niego oderwać.  Na blogu jet

Walijskie Pichcenie
Smak dzieciństwa 132

  Stało się dokładnie tak jak to przewidziałam na końcu wakacji. Zaczęłam życie w biegu.  Już od kilku dni obiecuje sobie napisać tu choć parę

Przysmaki Karolki
MARMITAKO – Ragoût ziemniaczane z tuńczykiem i pomidorami 144

I dziś znów pędzimy do palącej słońcem Hiszpanii. Tym razem zabieram Was na Marmitako. Jest to stara potrawa z kraju Basków, kiedyś przygotowywana w aluminiowym garnku

Ostra na Słodko
Szkocka grochówka 155

pokazać. Mam nadzieję, że w kolejnych edycjach Akcji, bo już teraz mogę Was zapewnić, że będą kolejne części tej zabawy, uda mi się dodać więcej przepisów z mięsem i rybami, a tymczasem zapraszam na pyszną szkocką "grochówkę" .  Sekret tej zupy tkwi w przygotowaniu dobrego wywaru na wędzonce, a następnie dodanie słodkiej melasy, która nadaje zupie niepowtarzalnego smaku i koloru(...)drobno pokrojoną cebulę, gdy się zeszkli dodać pozostałe warzywa pokrojone w niedużą kostkę (marchewkę, ziemniaki, brukiew) i chwilę smażyć. Dodać czerwoną soczewicę, wymieszać, zmniejszyć ogień, przykryć i chwilę dusić, w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody, aby warzywa się nie przypaliły. Dodać koncentrat pomidorowy, melasę i sok z cytryny, wymieszać. Zalać przecedzonym wywarem, przykryć i gotować do czasu aż warzywa

Codzienne Gotowanie
Śledzie z grzybami w pomidorach 363

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Rolada z łososia w szynce parmeńskiej z żółtym ryżem 213

1 kg filetu z łososia2 łyżki masła1 mała cebula, pokrojona w kosteczkę1 i 1/2 woreczka białego ryżu (150 g)400 ml wrzącego bulionu jarzynowego1/2 łyżeczki przyprawy

Świat Domowej Kuchni
Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym 180

marynowane w occie i oleju karczochy – a dokładniej serca karczochów. To oryginalny w smaku, popularny m.in. w kuchni włoskiej dodatek idealny do lekkich białych mięs typu drób i białe ryby. Często będzie pasował on do tych samych potraw co nasze pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem – dlatego połączenie obu w tym przepisie nie jest ani trochę przypadkowe. Piersi z kurczaka(...)mieszając. Wlewamy wino i gotujemy chwilę, aż około połowy płynu odparuje. Wlewamy do cebuli bulion i ponownie wkładamy kurczaka. Doprowadzamy do wrzenia, po czym przestawiamy patelnię na mały ogień. Dusimy pod przykryciem powoli przez 15 minut, czasami wstrząsając zawartością. Możemy 1 lub 2 razy odwrócić mięso. Wyjmujemy mięso i odkładamy na chwilę w ciepłe miejsce (np. do piekarnika nagrzanego

Kulinarna Pokusa
SAŁATKA ŚLEDZIOWA a'la sos Tatarski - z korniszonami, oliwkami, jajkami... 367

Wszedł szanowny pan ojciec młodszej kucharki i mąż tej starszej (w jednej osobie) do domu z zakupami i oznajmił światu, że życzy sobie śledzia. Po krótkiej

Wypisz Wymaluj
filety śledziowe w sosie warzywno-pomidorowym... 265

Składniki: śledzie 1,5 kg/większe,świeże, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, włoszczyzna 1 pęczek

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania