obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege, którą Wam gorąco polecam (np. z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” i „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi „). Składniki: (4 porcje) 350 g zielonych szparagów bez zdrewniałych końcówek (z końcówek zróbcie zupę ) 350 g pomidorków koktajlowych (użyłam mieszanych koktajlowych z małymi malinowymi(...)dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege (które polecam), czyli z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” oraz „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi „ źródło: Na podstawie przepisu z miesięcznika Good Food. The post Grillowane szparagi z pomidorkami koktajlowymi i fetą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjabazylią i parmezanem. Takie ziemniaczki smakują wybornie same w sobie, ale polecam je spróbować w towarzystwie „ Grillowanych szparagów z pomidorkami koktajlowymi i fetą ” i „ Sałatki z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi „. Dzięki temu otrzymujemy pyszne danie obiadowe. Sycące, ale bez mięsa i bez glutenu. Świetne dla wegetarian. Składniki: (4 porcje) 1 kg młodych i małych ziemniaczków(...)poprzez podrzucanie kilka razy w przykrytym pokrywką garnku) Śródziemnomorską sałatkę ziemniaczaną podawać w towarzystwie „ Grillowanych szparagów i pomidorki koktajlowe z octem balsamicznym „ oraz „ Sałatki z rukoli, rodzynek i płatków migdałowych „ źródło: Na podstawie przepisu z miesięcznika Good Food. The post Młode ziemniaczki z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem, czyli śródziemnomorska sałatka ziemniaczana appeared first on Moja
Moja Delicjaniech goszczą na naszych stołach! Holstar Sp. z o.o. 73-131 Pęzino 85b , www.holstar.pl Składniki: 4 fioletowe ziemniaki 3 marchewki 1 puszka fasoli białej 3 łodygi selera naciowego garść rukoli sos 4 łyżki oleju z prażonych orzechów włoskich 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Ziemniaki i marchewkę gotujemy. Fasolę(...)kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podane składniki na sos łączymy ze sobą , dodajemy sól i pieprz do smaku. Do szklanej miski wkładamy rukolę, dodajemy sałatkę, polewamy sosem, delikatnie mieszamy. Sałatkę można udekorować czarnym sezamem lub prażonym słonecznikiem. - Smacznego
kgwjanczewokolacją. Są niezwykle pożywne, sycące i uniwersalne – sprawdzą się przy każdej okazji. W czasach wielkiego boom na zdrowe odżywianie, przedstawiam Wam moje ulubione, sprawdzone przepisy. Smacznego! Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Sałatka grecka Sałatka z papryką, serem feta i pietruszką Sałatka cesarska(...)Sałatka z kurczakiem, pomarańczami i serem pleśniowym Sałatka z buraków, rukoli, sera pleśniowego Piknikowa sałatka z makaronem Sałatka makaronowa z bazylią i suszonymi pomidorami
Kuchnia BazyliiJedna z najprostszych i najsmaczniejszych. Minimum składników, maksimum smaku ;) Składniki: 2 garście rukoli kilka pomidorków koktajlowych kulka mozzarelli 4 łyżki uprażonych i posolonych pestek dyni 4 łyżki uprażonych i posolonych pestek słonecznika 2 łyżki oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno pól łyżeczki bazylii lub ziół prowansalskich Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę, na nią połówki pomidorków, kawałki mozzarelli, posypujemy ziarnami. Olej mieszamy
Z Majeczką w kuchnisię w trzy minuty, żeby je zjeść nie potrzeba sztućców, ani talerzy. Idealny fingerfood na wszelkie przyjęcia! Składniki na 10 przekąsek: 2 tortille pszenne 4 plasterki wędzonego łososia garść rukoli 2 łyżki serka śmietankowego Przygotowanie: Tortille smarujemy twarożkiem, układamy na nim plastry łososia, posypujemy rukolą. Zawijamy każdą tortillę ciasno w rulon i owijamy folią do żywności. Wkładamy
Kulinarne Inspiracjeskórki 2 ząbki czosnku czarny pieprz niecała łyżka octu winnego białego 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1-2 kromki chleba * u mnie bez chleba rukola sól kilka kostek lodu Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Następnie kroimy w grubą kostkę, ogórka pozbawiamy pestek ze środka, przecinając wzdłuż(...)cztery części - ścinamy pestki. Chleb odcisną z wody. Wszystkie składniki (oprócz rukoli) blendujemy. Następnie doprawić gazpacho solą i pieprzem, odstawić do lodówki na godzinę albo dodać kostki lodu
AZgotuj!taki jaki właśnie wyrósł na grządce. Zielono, smacznie i bardzo zdrowo to ostatnio moje ulubione zestawienie!. Składniki: - kilka małych gruntowych ogórków - kilka młodych pędów zielonego groszku - garść listków rukoli - kilka małych rzodkiewek - parę łyżek złocistej kukurydzy Bonduelle z groszkiem www.warzywneinspiracje.pl ! - oliwa z oliwy extra virgin - sól - pieprz 1. Warzywa myjemy i osuszamy, rzodkiewki kroimy na połowę, ogórki obieramy ze skórki(...)kroimy na paseczki. 2. Na talerzu układamy warstwowo liście rukoli, kukurydzę z groszkiem, ogórka, rzodkiewkę i młode pędy groszku. Sałatkę oprószamy odrobiną soli i pieprzu, polewamy oliwą z oliwek, a na wierzchu układamy młode pędy zielonego groszku. Gotowe!, smacznego!, na zdrowie
Apetyczna babeczkaSałatki, które mają mało składników lubię najbardziej. I ta taka właśnie jest :D Składniki sałatki : puszka czerwonej fasoli gotowanej na parze Bonduelle - 212 ml 4-5 gotowanych jaj garść rukoli 2-3 łyżki uprażonych ziaren słonecznika Przygotowanie : Fasolę wysypać na sito, przemyć pod bieżącą wodą i osączyć Umytą rukolę porwać na mniejsze kawałki Ugotowane jajka pokroić w kostkę Składniki
Proste PotrawySmaczna sałatka, którą szybko się robi. Polecam na śniadanie lub kolację. Zdrowa porcja energii:) Składniki: 2 garści świeżej rukoli 1 średni pomidor kilka orzechów włoskich - możecie je zastąpić laskowymi, nerkowcami lub migdałami 2 plastry żółtego sera 2 ząbki czosnku łyżka rodzynek oliwa z oliwek do polania kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz do smaku Wykonanie: Umytą i osuszoną rukolę
Zasmakuj Kuchnisałatka z pomidorami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 opakowanie makaronu Lubella Classic uszka 2 kulki mozzarelli 50 g kiełbasy chorizo 1 mała czerwona cebula 2-3 garści rukoli 1 szklanka różnokolorowych pomidorków koktajlowych kilka gałązek świeżej kolendry oliwa z oliwek sok z 1/2 cytryny sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka. Chorizo kroimy w paski, mozzarellę w kostkę, pomidorki na ćwiartki. Do dużej miski wrzucamy makaron, dodajemy cebulę, chorizo, mozzarellę, pomidory, porwane listki rukoli. Dodajemy oliwę, sok z cytryny i przyprawiamy. Wszystko dokładnie mieszamy, posypujemy listkami kolendry
Kulinarne przygody Gatitypomidory garść orzechów włoskich 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki koziego sera śmietankowego 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego, np. Bakoma sól, pieprz do zjadliwego udekorowania kilka listków świeżej rukoli i plasterków zielonego ogórka Wykonanie: Bardzo proste:) Obieramy makrelę z ości, układamy w blenderze. Do tego wrzucamy kolejno: pokrojone w kostkę cebulę i suszone pomidory, orzechy włoskie, jajka pokrojone(...)ćwiartki, kozi ser, jogurt, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji musu. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Podajemy na pieczywie kładąc na nią plasterki ogórka i rukolę i (ewentualnie) pieprząc wierzch. Smacznego zdrowego
Zasmakuj Kuchnimoich postów z pesto w roli głównej, zapraszam :) zielone pesto z pietruszki, bazylii i mięty ( link ) pesto z cukinii ( link ) pesto z rukoli i gorgonzoli ( link ) pesto z pistacji i rukoli ( link ) SKŁADNIKI na 4 porcje 400 gr makaronu 200 gr szpinaku typu baby 3-4 listki bazylii 4 łyżki startego parmezanu
La grande e la piccola cuocainstant Farsz: 1 mozzarella pokrojona w cienkie plasterki 2 łyżki parmezanu pół szklanki fety w kostce z zalewy czosnkowej 5 plastrów boczku 1 duży pomidor pokrojony w drobną kosteczkę Rukola do posypania Sos: 1,5 szklanki passaty Sól, pieprz, majeranek, słodka papryka Wykonanie: Wyrabiam ciasto. Odstawiam na 2 godziny w ciepłe miejsce, aby ładnie wyrosło. Po tym czasie ciasto(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 20-25 minut do zarumienienia brzegów w temp. 200C na środkowej półce na grzaniu góra-dół. Jak wyjmuję z piekarnika to posypuję rukolą - smacznego
Zasmakuj Kuchni