Sałatka z rukolą, truskawkami i fetą

Sałatka z rukolą, truskawkami i fetą

Sałatka z rukolą, truskawkami i fetą

Składniki (na 1 porcję) - 2 garście rukoli (ok. 40 g), - 5 truskawek (ok. 75 g), - 1/3 kostki sera typu feta (ok. 90 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - 1/2 łyżeczki miodu (ok. 6 g), - łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml), - łyżka nasion słonecznika (ok. 10 g). Sposób przygotowania 1. Truskawki przekrawamy na pół. 2. Ser typu feta kroimy w kostkę. 3. Truskawki i ser układamy na rukoli. 4. Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z miodem i sokiem z cytryny. 5. Prażymy nasiona słonecznika. 6. Sałatkę skrapiamy p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.