rosół - 7682 przepisów (strona:370/513)

Gdy nie czuję smaków… 144

sezon grypowy przybył i zbiera żniwo, robię sobie wolne od kuchni i gotowania. Żywi nas moja mama, co to gary rosołu gotuje i jak prawdziwa babcia dzieci swoje i moje karmi Ale tak naprawdę pierwszy raz od niepamiętnych czasów prawdziwie, w samotności, robiąc to co chcę, walczyłam z wirusami. Mamo! Chwała ci za to! Ale zamiast leżeć na kanapie

gutfut
Jak kupować tanio i zdrowo? 15 sposobów. 200

Przykładowo: z natki marchewki można ukręcić pesto (potem dodajemy makaron, trochę warzyw/mięsa i obiad gotowy), z czerstwego chleba zrobimy grzanki, resztki warzyw można dorzucić do omleta warzywa z rosołu nadają się na kotlety i na koniec recyklingowy mistrz, czyli pieczone obierki z ziemniaków (przepis znajdziecie tu) 14. ZAINWESTUJ W SOKOWIRÓWKĘ/WYCISKARKĘ LUB BLENDER Soki i koktajle niewątpliwie

Powiedz dietom nie
Drobiowe pulpeciki w lekkim sosie koperkowym 211

mówiłam", to staram się przestrzegać zasad tych "pierwszych".  Składniki: Dla 5 osób 1/2 kg mięsa mielonego z piersi kurczaka 2 ugotowane do miękkości marchewki (u mnie z rosołu) 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki bułki tartej 1 bułka namoczona w wodzie i odciśnięta sól, pieprz do smaku Sos koperkowy: 1 litr wody 1 malutka łyżeczka masła

Kuchnia w czekoladzie
Kurczęta z pomidorami 150

kury z pomidorami”. Ja przygotowałam danie z kurczaka kukurydzianego. Tu nie ma dokładnego przepisu, podane są produkty, ale bez ilości. Ja przygotowałam według własnego smaku. 1 kurczak, szklanka rosołu, szklanka białego półwytrawnego wina, 6 dużych pomidorów*, 1 marchewka, 1 mała pietruszka, kawałek selera, 2 cebule, oliwa do smażenia, włoszczyznę i cebule pokroić w nieduże kawałki. Kurczaka podzielić na ćwiartki, podsmażyć

królestwo garów
Zupa z zielonej soczewicy dla zimnych ogrodników. 201

planuje jak dopisać ostatni rozdział pracy magisterskiej bez wyjścia z domu.  Nawiązuje typowy kuchenny romans z piekarnikiem,którego owocem są kolejne ciasta i odkrywam,że można ugotować rosół na pieczonym kurczaku. A i  że powoli robi się  coraz cieplej. Zapraszam na soczewicową ;) Składniki:  10 dużych łyżek zielonej soczewicy 1 duża cebula lub dwie małe 2ząbki

Fiolka w kuchni
Jak zrobić obiad na przeziębienie 230

nada się zwłaszcza dla dzieci. Bogactwo witaminy C oraz składników z czosnku i cebuli postawi każdego chorego na nogi. Zupę podawaj z grzankami Inne zupy dobre na przeziębienie to: rosół, kapuśniak na żeberkach , zupa cebulowa. Ziemniaki z dynią i cebulą Składniki: 2-3 dużej wielości ziemniaki; 1/2 dyni 1 średnia cebula 2-3 łyżki oliwy z oliwek przyprawy: tymianek, rozmaryn

Codogara
Pizza z kurczakiem i szynką 190

jedną na całą dużą blachę, ciut bardziej puchatą. Składniki na farsz: 50 dag sera żółtego mozzarella 20 dag plasterków szynki 50 dag pieczarek 2 duże cebule kawałki kurczaka z rosołu mieszanka przypraw do potraw włoskich Przygotowanie. Do miski wrzucić rozdrobnione drożdże, wlać letniej wody i dobrze rozmieszać do całkowitego rozpuszczenia się drożdży. Następnie, dodać przesianą mąkę, oliwę, sól, cukier

Kocham Czekoladę
Pizza na cieście pełnoziarnistym z sosem pomidorowym 133

największą, na której kładziemy blaszki z ciastem). Składniki na farsz: 50 dag sera żółtego mozzarella 20 dag plasterków szynki 50 dag pieczarek 2 duże cebule kawałki kurczaka z rosołu 1 łyżeczka mieszanki przypraw do potraw włoskich Kamis 40 g sera twardego, najlepiej Parmezanu Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 3 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis

Kocham Czekoladę
Risotto parboiled z pieczarkami. 145

pieczarek. Ryż płuczemy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z około 20 g masła i chwilę podsmażamy Następnie zalewamy 1 chochlą bulionu, kiedy ryż wypije cały bulion dolewamy następną porcję rosołu, czynność powtarzamy do miękkości ryżu. Kiedy będzie już miękki dolewamy do niego śmietankę. Dodajemy pieczarki i pokrojoną w kosteczkę mozzarellę, posypujemy koperkiem i dokładnie mieszamy.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Kotlety ryżowe z serem. 121

lekki obiadek te kotleciki jak znalazł. To dość szybkie danie, no i można je przygotować wcześniej- dla pracujących kobiet to super rozwiązanie. SKŁADNIKI: 1 p. ryżu ugotowanego w rosole lub bulionie 5-6 plasterków wędzonej szynki pokrojonej w drobną kostkę 2-3 jajka 15 dag. sera żółtego startego na grubych oczkach bułka tarta pęczek zielonego koperku olej rzepakowy WYKONANIE

Kuchnia Beaty
Botwinka 177

dodajemy posiekany koperek. Podajemy z pokrojonym jajkiem na twardo. Botwinka najlepiej smakuje na drugi dzień, wtedy też nabiera pięknego różowego koloru :) Smacznego! Uwagi: do przygotowania botwinki możemy użyć gotowego rosołu

My Culinary Art
Cukinie zapiekane z kaszą 199

delikatnie połączyc całość, napełnić cukinie farszem ( lekko z górką) Kostkę rosołową rozpuścić wg przepisu Cukinie ułożyć na blaszce wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C, do blaszki wlać rosół Piec około 20 min. przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem. Dla tych którzy wolą wersję z mięsem proponuję zamiast farszu z serem zrobić farsz z mięsem mielonym. Może być

Proste Potrawy
Pomidorowa 131

Kolejna zupa z tych tradycyjnych, goszczących w polskich domach. Robiona zazwyczaj po niedzielnym rosole, zwana potocznie "poniedziałkową"...teraz to może trochę odchodzi się od takiej tradycji, ale u nas jest to zupa sentymentalna, przywodząca na myśl dzieciństwo.   Składniki 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 2 podudzia z kurczaka 150 g żołądków drobiowych 200 wołowiny (np szponder

R'n'G Kitchen
STARE METROPOLIS Toruń (Podmurna 28) 260

pasty, sałatki oraz desery a ceny są bardzo przystępne.       Proponowane i przygotowywane dania nie są bardzo wykwintne i czasem brakuje im trochę do doskonałości. Zamówiony rosół z kawałkami kurczaka okazał się zbyt słony dla małego dziecka a makaron, który w nim pływał to bardziej spagetti niż kluseczki. Za to czerwony barszczyk z uszkami okazał się strzałem

WYSPA SZCZĘSLIWA
ZAJAZD POD KŁOBUKIEM 189

daniach z kar ty. Karta nie ma o błędnej list y pozycji, jest zwi ę zła i czytelna. Na potrawy czekamy około 15 minut. Próbowaliśmy zupy d yniowej, rosołu, gulaszu z dzika, warmińskich farszynek, szarlotki . Są idealne! Obłędnie pyszne. Gorące, aromatyczne, bezbłędnie doprawione. Każda z ich jest kulinarnym dziełem sztuki. Nie ma w tym słowa przesady. Podobnie jak wyśmienite grzane

WYSPA SZCZĘSLIWA