uwielbiamy dodawać ją do deserów, np. naleśników, kwiatków wegańskich czy owoców. Polecam zamiast cukru użyć syropu z buraków cukrowych – ma ciekawy karmelowy smak. Składniki: ½ szklanki pestek słonecznika ½ szklanki oleju roślinnego 2 łyżki soku z cytryny (ja daję z całej) słodki syrop (u mnie z buraków cukrowych) lub brązowy cukier opcjonalnie: aromat np. waniliowy (ja nie dodaję) Słonecznika zalej wrzątkiem
Qlinarnie i Qlinarniefareast-language:EN-US;} Składniki: 1 pęczek botwinki 1 cebula olej 2- 3 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2-3 łyżki zwykłej lub roślinnej śmietany dużo posiekanej zieleniny Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Qlinarnie i Qlinarniefamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 2 porcje jumbo (można dowolnie mieszać proporcje, ja użyłam): 1 filiżanka czarnej herbaty ½ filiżanki roślinnego, np. sojowego (lub zwykłego) kilka łyżek słodkiego syropu, np. syrop z buraków cukrowych (agawy, daktyli, itp.) 3 łyżki ugotowanych perełek tapioki* ½ filiżanki świeżych lub mrożonych owoców jagodowych, np. jagody, maliny
Qlinarnie i Qlinarniegrupy B. I po trzecie, pozytywnie wpływa na zdrowie (obniża poziom złego cholesterolu, jest naturalnym probiotykiem i dobrym białkowym składnikiem diety odchudzającej). Co warto jeszcze dodać? Jest bezglutenowy, całkowicie roślinny, pełnowartościowy i nieprzetworzony. Można z niego przyrządzić wiele dań (np. kotlety, przekąski, kanapki i sałatki). Można go grillować, smażyć, dusić i zamrażać. Łatwo komponuje się z wieloma przyprawami i marynatami
Qlinarnie i QlinarnieSkład: woda, pomidory krojone 13%, cebula, białko pszenne, papryka świeża, koncentrat pomidorowy 3%, olej roślinny rzepakowy, mąka pszenna, mąka kukurydziana, kasza manna (zawiera gluten), przyprawy, naturalne aromaty drożdżowe, sól, świeży imbir, cukier. Firma: Primavika. Cena: ok. 7zł. Masa netto: 430 g. Produkt zawiera gluten, śladowe ilości gorczycy i selera oraz cukier. Nie zawiera tłuszczów nasyconych, substancji zagęszczających, przeciwutleniaczy, sztucznych barwników
Qlinarnie i Qlinarnieskropić ciasto sokiem przed podaniem), bo wychodzi ono bardzo słodkie. Składniki na biszkopt (wg Jadłonomii): 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki oleju ¾ szklanki mleka roślinnego (lub zwykłego) 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu jabłkowego 1 szczypta soli Rozgrzej piekarnik do 175°C. Ubij widelcem mleko z olejem na jednolitą emulsję, dodaj
Qlinarnie i Qlinarniemąki pszennej (1,5 szklanki) - 2,5 łyżki cukru (można również dodać waniliowy) - 2,5 łyżki oleju - 1-2 żółtka (lub 1 łyżka oleju i 1,5 łyżki mleka roślinnego) - 1 szczypta soli - 20-30 węgierek. Rozmieszaj drożdże w odrobinie ciepłego mleka, mąki i cukru. Odstaw na 15 minut. Dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj ciasto przez 5-10 minut
Qlinarnie i Qlinarniejest dość gęsta, więc można ją z powodzeniem dodawać do deserów (co zresztą poleca producent). Poza tym może służyć jako dodatek do herbaty, sosów i dań obiadowych. Produkt roślinny w 100%. Zawiera alergeny: soję i pszenicę. Podsumowując, relacja: cena-pojemność-smak-jakość jak najbardziej na plus. W przyszłości pewnie jeszcze kupię, ale biorąc pod uwagę, że produkt jest dość przetworzony
Qlinarnie i QlinarniePyszne i rozgrzewające danie, w sam raz na nadchodzące chłodniejsze dni… Przepis zmieniony z książki Smak Węgier Roberta Makłowicza. Składniki: 3 łyżki oleju roślinnego 2 cebule 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 żółta lub czerwona papryka 1 papryczka chili 4 duże dojrzałe pomidory (lub 1 puszka pokrojonych) 2 ząbki czosnku 1,5 kg ziemniaków 1 łyżeczka mielonego kminku sól
Qlinarnie i Qlinarniezdjęciu: kasza gryczana, zasmażane buraczki , sos koperkowy (zamiast masła olej, a wodę zamieniłam na mleko roślinne), gotowany jarmuż posypany prażonymi orzechami włoskimi (pycha!) i pulpety soczewicowe. Przepis na nie poniżej – wychodzi około 15 sztuk. Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1,5 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy ok. 15 pieczarek olej 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki zmielonego siemienia
Qlinarnie i Qlinarniepyszne, wilgotne, proste i wyjątkowe! Polecam! Składniki: 2 i 1/2 szklanki + 1 łyżka mąki (osobno) 2 szklanki cukru (dałam 1 i 1/2) 1 i 1/3 szklanki oleju roślinnego 3 duże jaja 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka soli 1 szklanka rodzynek 1 szklanka pokrojonych orzechów włoskich 500 g marchewki (surowej
NA MOIM TALERZUmnie tym, że nadaje ciastu kruchości i delikatnego ziołowego smaku. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda . Ciasto: 1 jajko 125ml mleka 3 łyżki Smakowitej Pajdy 1 starty ząbek czosnku 320g mąki pszennej 1 kostka bulionowa na rosół rozkruszona 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki przyprawy
Jadło i czytadłopotrafi nadać potrawie ciekawy smak i aksamitną konsystencje . Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda . Składniki: 2 szklanki fasoli Jaś 1 opakowanie Smakowitej Pajdy z ziołami 1 duża cebula majeranek, sól, pieprz Wykonanie: Fasolę moczymy w wodzie (najlepiej przez noc). Następnego dnia gotujemy w osolonej
Jadło i czytadłojest doskonałym i zdrowym zamiennikiem dla tradycyjnego kalorycznego smalcu. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda . ok. 1/2 kg kiszonej kapusty 1 cebula 2/3 opakowania Smakowitej Pajdy 1 kostka rosołowa sól, pieprz, kminek Kapustę gotować przez ok 15 minut
Jadło i czytadło