roladki - 8051 przepisów (strona:8/537)

Roladki z szynki w galarecie 137

bulionem. Dodać do niego koperek. Na spód półmiska wlewamy bulion z żelatyną i wstawiamy do lodówki aby stężał. W tym czasie plastry szynki smarujemy masą twarożkową, i zwijamy w roladki. Roladki układamy na półmisku z galaretką, dekorujemy pomidorkami i zalewamy resztą bulionu z żelatyną. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Doskonała przystawka! Roladki z szynki w galarecie

Bon Appetit Małgorzaty
Rolada z kremem i dżemem 68

przesady  Biszkopt wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach C 20 - 30 minut (sprawdzamy wykałaczką czy  biszkopt gotowy)  Opis rolady: Gdy biszkopt się upiecze i gdy jest jeszcze ciepły zwijamy w ręcznik w roladę (wraz z papierem do pieczenia) i pozostawiamy do ostygnięcia najlepiej całą noc. W tym czasie przygotowujemy krem(...)lodówki. Na drugi dzień gdy biszkopt ostygnie odwijamy z ręcznika i ściągamy papier do pieczenia, smarujemy dżemem a potem kremem i znowu zwijamy w ręczniku w roladę. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej i smarujemy pędzelkiem wierzch ciasta a do polewy przyklejamy owoce. Całość wstawiamy do lodówki

Bon Appetit Małgorzaty
Rolada schabowa z żurawiną w sosie chrzanowym 102

połowy cytryny zioła prowansalskie koperek cukier do smaku sól Ponadto: sznurek do związania mięsa rękaw do pieczenia Schab rozcinamy na 1 duży płat, by następnie móc zwinąć go w roladę. Mięso solimy i pieprzymy (z obu stron), następnie smarujemy chrzanem śmietankowym . W tym czasie na schabie układamy plastry szynki parmeńskiej (albo podsmażamy plastry boczku i potem układamy je na schabie(...)Następnie na boczku smarujemy żurawiną ze słoiczka a potem posypujemy suszoną żurawiną oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki.Schab ściśle zwijamy w roladę i związujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa i pieczemy około 1 godziny w 200 stopniach C. Sos: śmietanę podgrzewamy (i przed zagotowaniem) dodajemy chrzan tarty oraz sok z połowy cytryny, cukier i sól do smaku. Na koniec dodajemy koperek

Bon Appetit Małgorzaty
Roladki z suszonymi pomidorami, szpinakiem i mozzarellą 94

listków świeżego szpinaku sól, pieprz olej do smażenia Piersi delikatnie rozbijamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na każdą pierś układamy liście szpinaku, pomidor suszony oraz pasek sera. Zwijamy w roladkę (tak jak gołąbki), Możemy pomóc sobie wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki z każdej strony a następnie dopiekamy w piekarniku około 10 minut w 190 stopniach C. Podawać z ziemniakami(...)ulubioną surówką. roladki drobiowe z włoskim akcentem

Bon Appetit Małgorzaty
Roladki ze schabu w sosie serowym 80

bardzo cienkie płaty. Oprószamy z obu stron solą, pieprzem i papryką. Na każdym kotlecie układamy po krojony w kostkę pomidor i ser w plastrach, a następnie zwijamy w roladki. Roladki wkładamy do naczynia żaroodpornego , posypujemy słodką papryką i polewamy niewielką ilością oleju. Pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Przygotowujemy sos serowy: w rondelku podgrzewamy mleko. Mieszając(...)porcjami dodajemy serek. Gdy się rozpuści, dodajemy sól, pieprz i koperek lub ulubione zioła . Gotujemy ok. 3 minut, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Następnie można dorzucić do sosu roladki

QuchniaKaroli
Rolada makowa 105

Makowiec z akcentem świątecznym, tym razem nie strucla a rolada.     Składniki na masę makową: -20 dkg maku -1/2 kostki margaryny -szklanka cukru -2 jajka -2 łyżki bułki tartej -garść rodzynek -aromat migdałowy     Składniki na ciasto: -5 jajek -3/4 szklanki cukru -szklanka mąki typ 450 -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -aromat wanilinowy    Przed(...)ogniu przez 5 minut.    Ciasto rozwijamy i nakładamy ciepłą, ale nie gorącą masę makową .    Zwijamy w rulon i odkładamy na ok. godzinę.       Roladę polewamy lukrem lub czekoladą.    Dekorujemy według uznania.    Gotowa, piękna, smaczna i delikatna świąteczna rolada makowa. Smacznego

Maminek kulinarny
Roladki nadziewane pomidorami i mozzarellą 282

Witajcie :) dzisiaj zapraszam na roladki troszkę inaczej :) Przygotowałam je z piersi z kurczaka nadziewane serem mozzarellą i suszonymi pomidorkami . Mięsko jest przepyszne i soczyste , połączenie mozzarelli z suszonymi pomidorkami zalewanymi oliwą z ziołami daje niesamowity smak i aromat :) Składniki ; 2, 3 piersi z kurczaka 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju  sól selerowa Skworcu    Bazylia suszona Skworcu(...)oliwa  Wykonanie ; Piersi umyć , pokroić i delikatnie rozbić . Posolić , popieprzyć , posypać czosnkiem i bazylią . Na każdym płacie mięsa ułożyć pokrojone w paseczki pomidory i mozzarellę. Zwijać jak roladki . Jajka rozbić , zamaczać roladki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na maśle klarowanym lub oliwie. Pyszne i proste

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada z biedronkami. 73

Sposób wykonania : Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka wycisnąć, przełożyć na sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. Tylko taka rolada będzie wspaniała. Gotowe mielone to nieporozumienie. Chyba, że zmielą mięso przy nas w sklepie. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej(...)ręką. Tajemnica soczystości naszej rolady ( również jak robimy kotlety mielone), tkwi w dodaniu kwaśnej śmietany 18% . Z cukinii  ściąć końcówki, środek wydrążyć, blanszować 3 minuty. Ostudzić i osuszyć. Napełnić zmielonym mięsem wymieszanym z pokrojoną w drobną kostkę papryką. Rozłożyć na stole rękaw do pieczenia. Wykorzystuję do tego rękaw z folii, który przecinam i w ten sposób mam duży płat

Kulinarny karnet Christophera
Roladki z udek kurczaków z pieczarkami. 137

Zrobić tzw. cukiereczki. Piec w piekarniku 180 C -  20 minut.  Następnie odwinąć z foli i piec jeszcze 20 minut w tej samej temperaturze. W trakcie pieczenia,  roladki odwrócić na drugą stronę w celu równomiernego opieczenia z każdej strony

Kulinarny karnet Christophera
Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami. 119

Tężejącą masę wyłożyć na naleśniki . Zwinąć w rulon i odstawić do lodówki przynajmniej na 3 h. Następnie pokroić w plastry. Truskawki na sos blendować  z cukrem i imbirem. Roladki podawać z sosem truskawkowym

Kulinarny karnet Christophera
Roladki krucho-drożdżowe 69

Lubię zaskakiwać rodzinkę swoimi specjałami Roladki krucho-drożdżowe SKŁADNIKI: 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 kg mąki 250 g margaryna 250 g smalec cukier puder do obsypania jajka -4 szt drożdże -5 dag cukier kryształ- 2 łyżeczki szczypta soli marmolada jabłkowa marmolada owocowa PRZYGOTOWANIE: Do miski pokruszyć drożdże, wsypać cukier dodać mąkę i śmietanę, dokładnie wymieszać. Odstawić rozczyn w ciepłe miejsce(...)cienkie placki. Połowę ciasta posmarować marmoladą jabłkową, drugą połowę rozwałkowanego ciasta, posmarować powidłami śliwkowymi, zwijać każdy placek w rulon, kroić ukośnie jak kopytka. Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem, układać roladki, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez około 35 minut. Upieczone i ostudzone roladki, posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Roladki pomidorowe z ziołowym serkiem 7476

Dziś przedstawiam roladki z miękkim, wilgotnym ciastem, nadziewane ziołowym serkiem. Takie danie to bardzo fajny pomysł na imprezową przystawkę. Robi się szybko i nie potrzeba żadnych skomplikowanych składników :) Przepis pochodzi ze strony  Patricia bakes . Jedynie farsz zrobiłam na własny sposób ;) Ps. Myślę, że zielone też by były fajne ;) Składniki: Ciasto:   3 jajka pół szklanki gorącej wody łyżeczka słodkiej

Czerwona Porzeczka
Rolada kokosowa 91

ubijamy na sztywną pianę warz z cukrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i śmietan fixy i miksujemy. Taką bitą śmietanę trochę chłodzimy w lodówce. Biszkopt smarujemy 3/4 bitej śmietany, zawijamy roladę. Na wierzchu smarujemy roladę pozostałą ilością. Czekoladę rozpuszczamy z wodą w rondelku i polewamy nią roladę. Przechowujemy w lodówce

Aga w kuchni
Roladki ze szpinakiem 83

Pyszne schabowe roladki z farszem szpinakowym, podlewane białym winem... podane z ryżem ze szpinakiem... po takim obiadku pierwsze słowa jakie padły z moich ust to: "Zielono mi !" :) Obiadek wszystkim smakował i każdy dopytywał się szpinakowy ryż :) Składniki: 1 kg schabu, 500 g mrożonego szpinaku, 1 feta, 1 łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 2 łyżeczki przyprawy(...)przykryciem. Gdy szpinak nam się rozmrozi dodajemy ser feta i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia. Na końcu wyciskamy ząbki czosnku. Na rozbite kotlety nakładamy szpinakowy farsz i zawijamy roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pokrywką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Po ok. 30 minut podlewamy roladki szklanką wina i zmniejszamy temperaturę na 180 stopni, pieczemy jeszcze

Aga w kuchni
Roladki z kabanosem 62

solą. Na środek piersi układamy obgotowany przez 3 minutki zielony liść pora. Następnie kładziemy kabanosa oraz marchewkę pokrojoną w wąskie i długie słupki. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw. Zawijamy roladkę, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju

Aga w kuchni
Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami i boczkiem 758

post Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami i boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Roladki z bagietki - z cyklu: IMPREZOWE PRZEKĄSKI 1496

Jestem pewna, że zainteresuje Was propozycja nieskomplikowanych a niebanalnie wyglądających roladek, przygotowanych z bagietki, tuńczyka, serka i różnokolorowych papryk. Niby nic a cieszy. I oko i podniebienie:) Roladki z bagietki z tuńczykiem, serkiem i papryką Składniki: 1 długa bagietka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 serek śmietankowy (typu ziołowe Almette czy Piątnica) - ewentualnie twaróg 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki(...)napełnić bagietki. Zawinąć je w folię aluminiową i odłożyć do schłodzenia do lodówki na około 1,5 godziny. Po tym czasie pokroić na około 2cm porcje. P.S. Na zdjęciu roladki występują w towarzystwie słonych paluchów w wersji maxi (tzn. grubszych niż standardowe) owiniętych w plastry szynki wysmarowanej serkiem śmietankowym i w towarzystwie liści rukoli (ciekawie prezentuje się szynka parmeńska

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki z tortilli - PRZYSTAWKI/PRZEKĄSKA 3906

Kontynuując zapowiadany cyk Imprezowych Przekąsek, które z pewnością nie przełożą się na dodatkowe kilogramy, bo są niewielkie i lekkie -  zapraszam na kolejną, szybką propozycję mini roladek z placków tortilli:)  Roladki z tortilli Składniki: placki tortilli (użyłam gotowych z suszonymi pomidorami i bazylią, przepis na samodzielne wykonanie tradycyjnych placków znajdziecie TUTAJ ) chudy twaróg ( lub feta light) serek śmietankowy (np.zio(...)następnie rozłożyć warstwę na placku, na nią plastry szynki, pokrojoną w plastry paprykę i rukolę. Zwinąć. Wstawić do lodówki na 30 minut, po tym czasie można porcjować na mniejsze roladki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Rolada z indyka w sosie pomarańczowym 104

bakalie, a przed końcem roku wypada posprzątać :) Zawsze jest to doskonała okazja do improwizacji w kuchni. Efekty naszej twórczej wariacji wokół fileta z indyka, bakalii i pomarańczy w postaci rolady z indyka na słodko w sosie pomarańczowym mogą być ciekawą propozycją niedzielnego obiadu. Składniki: filet z indyka (ok. 700 gram), świeżo wyciśnięty sok z 4 pomarańczy (do wykorzystania na marynatę(...)pomarańczowego i łyżkę miodu, chwilę gotować, aż zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia, a gdy wystygnie, wbić jajo i wymieszać. Nadzienie ułożyć na środku fileta, który następnie należy zwinąć ciasno w roladę i związać nitką. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać resztą soku pomarańczowego i bulionem (nie stosuję kostek rosołowych, a zamiast tego gotuję wywar z suszonej startej włoszczyzny z łyżką oliwy

Delicious Titbits
Roladki z kapustą i grzybami 72

Wyjątkowy smak roladek wieprzowych w takiej wersji odkryłam niedawno, dzięki koleżankom z pracy :) Składniki: 70 dag łopatki (można użyć karkówki), 30 dag kapusty kiszonej, suszone podgrzybki, 2 cebule, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Dodatkowo: kasza gryczana i buraczki. Mięso kroimy na plastry i rozbijamy, po czym solimy i pieprzymy. Na rozbitej łopatce układamy poszatkowaną kiszoną kapustę (surową, nie płuczemy(...)grzybki (w dowolnej ilości, grzybki wcześniej płuczemy, ale ich nie moczymy). Zawijamy, związujemy sznurkiem lnianym (łatwiej się odwija niż zwykła nić, zaś gotową roladkę oczywiście należy odwinąć przed podaniem), obtaczamy delikatnie w mące i obsmażamy z każdej strony. Następnie wrzucamy przekrojone na pół cebule i jeszcze chwilę smażymy,  po czym wlewamy ok. 1 l wody (nalejepiej gorącej), wrzucamy liście

Delicious Titbits
Rolada z jabłek – kuchnia podkarpacka 104

Rolada z jabłek - kuchnia podkarpacka Rolada z jabłek to jedna z tych nieznanych perełek podkarpackiej kuchni, które zachwycają swoim smakiem, prostotą i pomysłowością. To wyjątkowe ciasto to zaledwie kilka pokrojonych jabłek zalanych ciastem biszkoptowym i zwiniętych w roladę. W efekcie jednak dostajemy piękną, zwartą roladę, która ma delikatną wilgotną strukturę i bardzo przyjemny aromat jabłek z cynamonem. Ciasto przygotowuje się(...)łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg jabłek bułka tarta (około 3 łyżki) cynamon (około 1-2 łyżki) cukier waniliowy opcjonalnie cukier puder do oprószenia rolady Rolada z jabłek - kuchnia podkarpacka Jabłka obieramy, kroimy na 4 części, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki (nieco cieńsze niż 1 cm) .  Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia, oprószamy

Trzeci talerz
Rolada biszkoptowa z malinami 115

Buzia aż sama się uśmiecha na widok takich pyszności ;-)). Mimo upałów, które raczej nie zachęcają do uruchomienia piekarnika, przygotowałam tą wyśmienicie dobrą roladę biszkoptową z nadzieniem z bitej śmietany i malin. Bardzo ale to bardzo miałam ochotę na ciasto, które to będzie bardzo puszyste, delikatne, eleganckie i będzie z malinami na surowo. Chciałam cieszyć się ich świeżym smakiem. Stwierdziłam(...)miksować na torty na zimno- bo takie mogę zrobić nie raz z malin mrożonych, ale właśnie tylko teraz możemy nacieszyć oko i kubki smakowe ciastami ze świeżymi owocami. Rolada biszkoptowa to tylko z pozoru trudne ciasto, w rzeczywistości to ciasto robi się jakieś 12 minut, potem piecze, a na drugi dzień robi dowolny krem i tyle. Ja zazwyczaj rolady robię

SMYKWKUCHNI
Rolada z musem jabłkowym i czekoladą 115

czerwcowy weekend proponuję przygotować bardzo prosty deser. Ekspresowa rolada z musem jabłkowym i czekoladą każdego zachwyci . Roladę przygotowuje się błyskawicznie, ja przygotowałam ją i upiekłam w ciągu 45 minut. Wystarczyło blaszkę, która jest na wyposażeniu piekarnka obłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć musem jabłkowym, zalać kakaowym ciastem biszkoptowym, na bazie którego przygotowuję moje rolady, czy też ciasta biszkoptowe z owocami, upiec(...)potem jeszcze gorące ciasto obsypać białą czekoladą i dokładnie zwinąć, zostawić do ostygnięcia. Polecam np. przygotować roladę z lodami i malinami lub roladę z gruszkami . Po posmarowaniu rolady polewą czekoladową, obsypałam ją jeszcze białą czekoladą, a gdy polewa zastygnie, wystarczy roladę pokroić w plastry i zajadać z apetytem do kawy, czy też herbaty. Przepis sprawdza się w sytuacjach awaryjnych, czyli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki drobiowe ze szparagami 184

Kolejny przepis z "udziałem" pysznych i zdrowych szparagów.  To smaczne roladki ze szparagami, otulonymi szynką i przyprawione aromatycznym pieprzem cytrynowym.   Można je ugotować na parze, upiec bez panierki, lub tak jak ja tym razem, właśnie z panierką ;)  Takie roladki zasmakują nawet wybrednym smakoszom. Szparagi są niestety dość drogie, ale tutaj KLIK możecie kupić w przystępnej cenie. Roladki(...)drobiowe ze szparagami  Roladki podałam na talerzu z kolekcji ISTRIA od Porcelana Bogucice , prezentują się idealnie, a po zjedzeniu można talerze umyć w zmywarce :) Porcelana Bogucice Składniki : piersi z kurczaka  szynka ( dobrej jakości) po plasterku na roladkę  pieprz cytrynowy  szparagi po dwa małe na roladkę + dowolna ilość jako dodatek  bułka tarta, mąka i jajka + odrobina

Takie tam pichcenie
Rolada z galaretką i bananami 131

nich zrobić pyszny deser. Ale jaki? A no to zależy co oprócz nich mamy do dyspozycji :) Jeśli macie kilka jajek, mąkę i galaretkę to mam dla was świetną propozycję ! Rolada z galaretką i bananami. Prosta, niewymagająca praktycznie żadnych umiejętności, świetna na ciepłe dni, gdzie nie ma się raczej ochoty na ciężkie i bardzo słodkie kremy, a własnie na orzeźwiające(...)chłodzące galaretki. Jedynie trzeba poczekać aż galaretka stężeje (co nie trwa krótko. Ale warto poczekać :) Swoją roladę zrobiłam używając galaretki pomarańczowej, nie polewałam niczym ani nie nasączałam. Dzięki temu jest bardzo prosta, nie wymaga wielu składników, a zaspokoi nasz apetyt na coś słodkiego :) Co do biszkoptu na roladę to jest to biszkopt bez proszku do pieczenia, który mam od mamy

Jedzeniomania
Rolada z jabłkami, borówką i śmietaną 75

jakiegoś czasu mój piekarnik płata mi figle. A to babeczki wychodzą jakieś przekrzywione a to biszkopt na roladę ma lekkiego zakalca a czasami coś przypiecze się za bardzo. Trzeba chyba myśleć o nowym zakupie, bo takie niespodzianki zdarzają się coraz częściej. Co prawda biszkopt nie wyszedł jak powinien, ale rolada i tak wyszła smaczna i szybko została spałaszowana

Ewa w kuchni
Czekoladowa rolada z brzoskwiniami 142

piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia (fot.1) . Wyrównać. Piec w piekarniku w temp. 180ºC przez 10 minut. Ściereczkę kuchenną (najlepiej lnianą) wysypać cukrem waniliowym. Położyć na niej upieczoną, gorącą roladę wierzchem do ściereczki. Natychmiast zdjąć papier. Następnie szybko zwinąć razem ze ściereczką (fot.2) , odstawić do wystygnięcia. Brzoskwinie odsączyć. 3/4 brzoskwiń pociąć na drobną kostkę i ułożyć je bezpośrednio na cieście (fot.3(...)Ubić kremówkę - do której pod koniec mieszania należy dodać cukier i wszystkie Śmietan-Fix-y. Wysmarować nią ciasto, pokrywając dokładnie wyłożone wcześniej brzoskwinie. Zwinąć delikatnie roladę. Pokryć ją również z zewnątrz bitą śmietaną (fot.4) . Posypać kakao. Udekorować i zjeść :) Smacznego

Świat Ciasta
Rolada żyrafa 22858

posypać lekko cukrem wanilinowym.   Wlać masę na upieczony wzorek żyrafy i wyrównać. Piec około 10-15 minut w temperaturze 180ºC. Natychmiast po upieczeniu z erwać powoli papier, a roladę wzorem do dołu z ręczniczkiem zwinąć, wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić w takiej formie do ostudzenia. Uwaga: nie czekamy, aż rolada wystygnie, robimy wszystko na gorąco. A masa dowolna. U mnie

Malinowe Pocałunki
Świąteczna rolada jajeczna. 199

Składniki: 5 jaj Farmio papryka czerwona szalotka szczypior rzeżucha sól, pieprz czarny Kamis Wykonanie: Jajka rozbijamy delikatnie widelcem, dodajemy drobno pokrojone warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy roladę na styl omletu japońskiego. Czyli wylewamy część jajek na patelnię i rozprowadzamy po całości.  Kiedy zaczyna się ścinać zaczynamy zwijać je jak naleśnika i posuwamy na 2 brzeg patelni(...)połączyła się z pierwszym rulonikiem. Gdy kolejna się ścinać znów zwijamy, zaczynając od tego pierwszego rulonika. Robimy tak, aż skończy się masa jajeczna. W ten sposób postanie nam rolada na całą patelnię. Chwilkę podsmażamy ją z każdej ze stron, zdejmujemy kroimy w grubsze plastry i podajemy. Idealne na ciepło jak i na zimno. Gorąco polecam. Życzę wszystkiego smacznego

Malinowe Pocałunki
Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. 82

Ostudzić. Dodać 1 jajko, ser, paprykę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeden płat ciasta posmarować stopionym masłem ,nałożyć drugi i rozwałkować. Na ciasto wyłożyć masę z botwiną i zrolować roladę. Wierzch posmarować żółtkiem i posypać dekoracyjnie sezamem. Roladę piec w temp.200 stop. 35-40 minut. Kroić na 4-5 cm kawałki. Jest naprawdę smaczna

Kulinarny karnet Christophera
Rolada z Papryką 78

Rolada z Papryką Skład : 500 g mięsa mielonego z szynki 200 g papryki konserwowej przyprawa knorr do mięs Przygotowanie : Mięso mielone formujemy w placek Mięso ugniatamy żeby mięso miało zwartą konsystencje na górę układamy pokrojoną paprykę konserwową smarujemy roladę niewielka ilością oleju, posypujemy przypraw do mieś . Rozgrzewamy patelnie

Sylwetka Od Kuchni