roladki - 9750 przepisów (strona:17/650)

ROLADKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 170

słupki marchewkę. Odlewamy wodę po ok 15 minutach, studzimy. Oprószamydosc obficie ziołami. Na każdym plastrze piersi zkurczaka układamy ciasno fasolki szparagowe i marchewkę. Zwijamy po długości, spinamy wykłaczkami. Kazdą roladkę panierujemy w jajku, następnie bułce tartej i zmażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy na pozostałej marchewce i fasolce

Z Majeczką w kuchni
ROLADA Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI 282

Jesli macie ochotę na coś pysznego na kanapki,a znudziły się Wam tradycyjnie pieczone mięsa, polecam te roladę. Smakuje wybornie Składniki: 1 kurczak ok 1,2 pierś kurczaka ok 40 dag 1/2 kg pieczarek sól pieprz żelatyna- kilka łyżek Wykonanie: Z kurczaka luzujemy kości. Rozkładamy. Mięso obsypujemy solą, pieprzem oraz żelatyną. Pierś z kurczaka kroimyw drobną kostkę, pieczarki kroimy

Z Majeczką w kuchni
Rolada szpinakowa 153

niego układamy szynkę drobiową pokrojoną w drobną kostkę / cienkie plasterki lub łososia. Całość zwijamy, a następnie ciasto zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Gotową roladę kroimy na plasterki grubość ok. 1cm. Smacznego

charlotte gotuje
Rolada szpinakowa z serem i łososiem wędzonym 195

Przystawka w postaci tej rolady, nie tylko atrakcyjnie wygląda, ale też świetnie smakuje. Składniki;  400g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku,  3 jajka,  200g łososia wędzonego,  ser feta i kozi (taki akurat miałam, ale może być riccota, lub też sama feta), sól, pieprz. Wykonanie; Szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami, solą i pieprzem .Nagrzać piekarnik do 180 stopni

Anioły w kuchni
Roladki z cukinii nadziane białym serem i orzechami 220

czekamy aż cukinia się zarumieni. Twaróg mieszamy z orzeszkami ziemnymi i przyprawiamy pieprzem. Nakładamy pastę na cukinię i zawijamy. Podajemy z chudym mięsem lub jako przekąskę między posiłkami. Roladki z cukinii nadziane białym serem i orzechami

Czarnawisienka
Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. 178

Pietruszkę i koper posiekać. Ser pokruszyć i wymieszać z zieleniną, papryką i pieprzem. Trójkąty yufki przesmarować stopionym masłem, nałożyć nadzienie, boki górne założyć  trochę do środka i zwijać roladki zaczynając od szerszej strony. Smażyć we frytkownicy lub garnku z rozgrzanym olejem (180stop.) ,każdy krokiet 2-3 min, aż się zrumienią. Wyjąć, osuszyć na papierowym ręczniku i podawać. Saha

Kulinarny karnet Christophera
Rolada z bitą śmietaną i galaretką 167

deser....wystarczy zrobić biszkopt i ubić śmietanę :), potem należy zaparzyć dobrą kawę i rozkoszować się czasem tylko dla siebie....Wyśmienite gatunki kawy znajdziecie na stronie Skworca . Składniki na 1 roladę, biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka z cukrem ubić na parze, zestawić i dalej ubijać aż masa stanie się puszysta. Dodać

Apetyczna babeczka
Roladki ze szpinakiem na parze 134

podsmażamy na maśle (tak długo, aż wyparuje powstała woda podczas podsmażania szpinaku) i przyprawiamy pieprzem i solą. Łyżeczką nakładamy i rozprowadzamy szpinak na rozbite piersi kurczaka i zwijamy. Układamy roladki w parowarze i gotujemy ok. 20 minut. Podajemy z ryżem. Polecam wszystkim

Aga w kuchni
Rolada z bitą śmietaną i brzoskwiniami 158

dodać śmietan fix. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki i drobno pokroić. Dodać do śmietany i dokładnie wymieszać. Ciasto delikatnie rozwinąć. Posmarować je śmietanową masą i zwinąć ponownie w roladę. Wstawić do lodówki do schłodzenia, przed podaniem posypać cukrem pudrem

Monia miesza i gotuje
Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem 1146

post Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Mini roladki - ślimaczki:) 155

plackach rozsmarować grubą warstwę serka,  rozłożyć na niego łososia i zieleninkę, zwinąć, wstawić do schłodzenia do lodówki (na min. 30 minut), po tym czasie porcjować na mniejsze roladki. Można podawać w formie ślimaczków

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki nadziewane fetą z kuskusem i marchewką 202

i/lub sezam olej rzepakowy do smażenia kuskus Pierś pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć majerankiem. Ser feta pokroić w kawałki i zawinąć w mięso. Roladki panierować w jajku i bułce tartej lub sezamie (możne wymieszać bułkę z sezamem) i smażyć na złocisty kolor. Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić margarynę i wrzucić

Monia miesza i gotuje
Roladki z cukinii z ricottą i suszonymi pomidorami 203

pokrojonymi suszonymi pomidorami. Do smaku doprawić przyprawą do sałatek z młynka. Plastry cukinii grillować z obu stron aż zmiękną. Ugrillowane plastry przestudzić, posmarować masą z ricotty i zwinąć w roladkę. Ułożyć na talerzu i udekorować bazylią

Monia miesza i gotuje
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 175

cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą i ziołami włoskimi. Mozzarellę  pokroić na małe kawałki, pomidory suszone na pół. W mięso zawinąć kawałek sera i pomidora suszonego. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na złocisty kolor. Podawać z dodowlnymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka z rukoli, pomidorków koktajlowych oraz cebulki perłowej skropiona olejem lnianym

Monia miesza i gotuje
Schabowe roladki ze szpinakiem duszone w sosie śmietanowym 230

smaku i jeszcze chwilę dusić. Schab rozbić na cienkie kotlety. Opruszyć solą i pieprzem z obu stron. Nakładać   na brzeg kotleta farsz szpinakowy i zwijać. Obtoczyć w mące. Roladki obsmażyć z obu stron na złoty kolor (na oleju). Przełożyć   do rondla i podlać bulionem. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Doprawić przyprawą włoską. Dusić do miękkości około

Fabryka pomysłów