ROLADA Z CUKINII W dzisiejszym poście serdecznie zapraszam do zrobienia bardzo dobrej rolady z cukinii. Taka roladę możemy robić sobie na co dzień, jak i na święta. Nie jest ciężka w zrobieniu. Składniki: 1 duza cukinia (zamiast cukinii możemy użyć kabaczka) 1 mała cebulka 2 jajka 3/4 szklanki maki sol/pieprz 1 łyżka oleju farsz: ok 400 g białego sera (twarogu(...)białego sera: 1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy śmietanę, umyta i drobno pokrojona zieleń oraz przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem Rolujemy nasza roladę: 1. Na wcześniej przewróconą roladę nakładamy równomiernie nasz farsz. Dodatkowo na farsz możemy ułożyć pokrojona paprykę lub ogórek. 2. Wspomagając się papierem powoli rolujemy nasza roladę 3. Roladę możemy
Kulinarnie z Polką na KresachMini roladki – szybka przekąska to pomysł na małe, imprezowe danie. Wykonanie tych roladek jest bardzo łatwe i szybkie. Możemy je także zajadać na kolację. Smakują bardzo fajnie i zachęcają kolorem do konsumpcji Nadzienie możecie skomponować według własnych preferencji żywieniowych. Fajnie jednak, jeśli to będzie dodatek warzyw, bo to one dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Mini roladki – szybka(...)Sposób przygotowania Najpierw na plastrach szynki i żółtego sera delikatnie rozsmarowuję biały serek. Następnie układam odrobinę rukoli. Później układam pokrojoną w cienkie słupki paprykę. Dodaję także kiełki rzodkiewki. Później roladki zawijam w rulonik i spinam małą wykałaczką aby się trzymały. Smacznego! A jakie przekąski goszczą na Waszych imprezach? Macie jakieś swoje ulubione przepisy. Podzielcie się w komentarzu, chętnie poznam Wasze
Natka PietruszkiNajczęściej ze schabu robimy tradycyjne kotlety schabowe, czy schab nadziewamy śliwkami suszonymi, ja dzisiaj chciałabym pokazać Wam przepis na soczyste roladki z serem blue, świeżymi ziołami i śliwkami. Są pyszne w smaku i nie wymagają zbyt wiele pracy, mogą być podane na ciepło z kaszą, ziemniakami lub na zimno jako wędlina do kanapek. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Roladki schabowe(...)pieprzem, na środku kotleta układamy ser, śliwki pokrojone na kawałki i po kilka plasterków czosnku. Do środka wkładamy ulubione zioła, może to być rozmaryn, oregano czy natka pietruszki. Zawijamy roladki, każdą z nich owijamy dość mocno dwoma plasterkami boczku. Gotowe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Dookoła roladek układamy dość gęsto śliwki pokrojone w plasterki, resztę pokruszonego sera, czosnek i tymianek
To co lubię - gotuję i polecamzajebistymi gołąbkami mojej cioci, oczywiście własnej roboty) to na blogu będą się pojawiać również propozycje mięsne, ponieważ przygotowuje takowe w przedszkolu. A więc... dziś zapraszam Was na bardzo soczyste roladki z kurczaka w towarzystwie serka śmietankowego, suszonych pomidorów i suszonej bazylii. Zaserwowałam je z kaszą gryczaną niepaloną (bezapelacyjnie moją ulubioną!) i bardzo szybką, jak zwykle stworzoną z tego(...)ręką - sałatką. Z czym Wy zjecie swoje roladki zdecydujecie oczywiście sami. Zapraszam! Julia Składniki: (dla 4 osób) roladki: - 1 duża podwójna pierś z kurczaka - 1 serek śmietankowy np. Almette, Philadelfia - 1 ząbek czosnku - pół słoiczka suszonych pomidorów (z olejem) - 1 mała młoda cebula (opcjonalnie) - suszona bazylia, suszony czosnek, gałka muszkatołowa, świeżo zmielona sól i pieprz - natka pietruszki
Symfonia SmakówSmakowite roladki wołowe z przepisu mojego taty to świetna propozycja na pyszny mięsny obiad. To danie dla prawdziwych smakoszy :). Roladki wyśmienicie smakują z ugotowanymi ziemniakami lub ulubioną kaszą, podane z domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 kotlety wołowe ( ok 1 kg. udziec wołowy, ligawa) 4 łyżeczki musztardy sarebskiej 1,5-2 łyżki chrzanu w zależności od smaku(...)masło oraz duszoną cebulkę, tak przygotowany kotlet zwijamy ( najpierw boki a później góra i dół). By mięso przy zwijaniu nie porwało się, od deski podważamy je nożem. Tak uformowane roladki związujemy nitką w 2-3 miejscach aby podczas smażenia i duszenia się nie rozpadły, na patelnie lub do metalowej brytfanny wlewamy olej, na rozgrzany olej kładziemy roladki i obsmażamy
Blog kulinarny S9.PLSłodkie roladki z ciasta francuskiego z powidłami. Ciasto francuskie to składnik, który pozwala nam na przygotowanie wielu smakołyków. Z ciasta francuskiego można przygotować wytrawne przekąski oraz różne ciasta, ciasteczka na słodko. Ponieważ potrawy z użyciem francuskiego ciasta powstają w błyskawicznie, warto mieć je zawsze w lodówce, w razie ochoty na jakąś przekąskę, czy wizytę niespodziewanych gości. Zawsze możemy ekspresowo przygotować(...)posypać ciastka zwykłym cukrem pudrem i w kilka chwil mamy pyszne maślane ciasteczka. Miłośnikom takich szybkich wypieków polecam słodkie francuskie rożki z jabłkami , a dla miłośników wytrawnych przekąsek: pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim. Słodkie roladki z ciasta francuskiego , Składniki na kilkanaście sztuk, ok. 17-18 sztuk : 1 arkusz ciasta francuskiego powidła 1 łyżka mleka cukier
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPołączenie mięsa z owocami w znanej nam polskiej kuchni nie występuje zbyt często, dlatego warto otwierać się na nowe wrażenia smakowe. Składniki na roladę z piersi kurczaka z mozzarellą Roladki z mozzarellą: 1 pierś z kurczaka 1 ser mozzarella sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sos owocowy: 1 średnia czerwona cebula 10 śliwek węgierek 50 g suszonej żurawiny(...)owoce się rozpadną a woda wyparuje. Przetrzeć dokładnie przez sitko, włożyć z powrotem do garnka, wlać czerwone wino, gotować powoli do czasu jego zredukowania się i powstania gęstego sosu. Roladki z mozzarellą: Ser mozzarella pokroić na dość grube, podłużne paski. Pierś z kurczaka podzielić na dwa filety, każdy z nich przeciąć wzdłuż na pół, nie rozcinając do końca. Następnie każdą
niecodziennikparyRoladki z piersi kurczaka z pieczarkami są bardzo dobrym pomysłem na wykorzystanie piersi z kurczaka, prosto się je przygotowuje i mogą być propozycją na rodzinne obiady. Po ładne pieczarki trzeba było się wybrać na bazarek, wprawdzie nie jest on daleko, ale przy -10 o C odległość ta wydawała się o wiele większa niż zazwyczaj. Warto było kręcić nosem w sklepie(...)domem, bo udało się nam kupić duże, świeże i na dodatek znacznie tańsze okazy. Od razu zostały wykorzystane do przygotowania roladek z piersi kurczaka . Udostępnij Składniki na roladę z piersi kurczaka z pieczarkami 1 pierś z kurczaka 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 pęczek pietruszki 1 / 2 serka kanapkowego sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Cebulę
niecodziennikparyRoladki schabowe z pieczarkami to bardzo popularne danie przygotowywane ze schabu wieprzowego. Można w taki sam sposób przygotować również pierś z kurczaka. Takie roladki to alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych, taki schabowy w innym wydaniu. Roladki są soczyste i mają fajny smak dzięki pieczarkom. Ładnie też wyglądają więc są idealne na różne przyjęcia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)solą i pieprzem. Ser żółty starłam na tarce na drobnych oczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Każdy kotlet posypałam serem, a na serze rozłożyłam po połowie pieczarek. Następnie mięso zwinęłam w roladki. Jajko roztrzepałam z odrobiną soli. Bułkę tartą wysypałam do miseczki. Roladki opanierowałam w jajku i w bułce i wyłożyłam na patelnię na rozgrzany olej. Roladki smażyłam pod przykryciem, z każdej
Waniliowe ImprowizacjeDziś na obiad było tzw „sprzątanie lodówki” Zostało trochę kapusty kiszonej, trochę pieczarek i kawałek mozarelli, więc zrobiłam roladę z mięsa mielonego z indyka z tym pysznym nadzieniem. Nam bardzo smakowała, dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu. Może Wam też przypadnie do smaku Składniki: -500g mięsa mielonego (u mnie z indyka, ale można wykorzystać każde inne(...)papier do pieczenia i mokrymi dłońmi równomiernie rozprowadzić farsz na macie. Nadzienie wyłożyć na mięso, wyrównać i delikatnie docisnąć. Następnie podnieść brzeg maty i ostrożnie zrolować przytrzymując mięso matą. Roladę (na macie) przenieść na blachę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Smaki Arminesię przygotowywać dania proste i szybkie. Natomiast na niedzielę decyduję się na potrawy, którym muszę poświęcić więcej czasu i wiem, że całej rodzince będą smakowały. Do takich dań należą roladki z karkówki, które przygotowuję wstępnie w sobotę wieczorem, a następnego dnia zapiekam w piekarniku. Początkowo takie zrazy robiła moja teściowa, a później ja z wołowiny. Tym razem jednak chciałam(...)mięsa ułożyć kilka piórek cebuli, po kawałku ogórka, boczku i chleba. Następnie zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką lub obwiązać nitką. 4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć je do brytfanki. Patelnię wypłukać wodą i zalać roladki. 5. Tak przygotowane roladki zapiekać w piekarniku około godziny w temperaturze
Danka PichciRoladki, które dzisiaj przygotowałam sprawdzą się zarówno na obiad, jak też można podać je na różnego rodzaju przyjęciach imieninowych czy świątecznych. Zawinięcie roladek w boczek wędzony sprawia, że mięso podczas pieczenia nie wysycha i roladki nie rozpadają się. Całość smakuje wyśmienicie, polecam je zrobić na najbliższy obiad! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 100 g boczku parzonego(...)każdy kawałek jeszcze przekroić na dwa płaty. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem (najlepiej przez folię). Doprawić solą i pieprzem. Na każdym płacie ułożyć część farszu i zwinąć roladki. Każdą roladkę obwinąć dokładnie plastrem boczku wędzonego. 3. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju i obsmażyć roladki z każdej strony. Następnie dodać 1/2 szklanki wody, przykryć patelnię i smażyć roladki
Danka PichciJeśli masz kawałek mięsa z indyka to musisz je zrobić roladki zrobisz zarówno z cienkich plastrów dużej indyczej piersi jak i z gotowych pokrojonych sznycli z indyka dostępnych w sklepie. Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów: – kotlety z cukinii – kotlety mielone – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy(...)inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta ROLADKI Z INDYKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDRAMI PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 400-500 g sznycli z indyka lub piersi z indyka – 10 suszonych pomidorów – 50-80 g mozzarelli – kilka listków świeżej bazylii – sól
nietylkopasta.plUwielbiam te roladki. Robię je bardzo często i zawsze znikają ze stołu w zawrotnym tempie. Takie roladki z cukinii są idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, mogą one również być dodatkiem do dań z grilla lub przystawką. Składniki: – 2 młode, nieduże cukinie – 100g twardego sera żółtego – 50g orzechów włoskich – 4 łyżki śmietany – 3 łyżki majonezu(...)drobnych oczkach, dodać drobno posiekane orzechy, śmietanę, majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, koperek, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone plasterki cukinii posmarować pastą serowo-orzechową i zawinąć w roladki. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę) Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę) Roladki z cukinii z nadzieniem
Smaki Arminejednego składnika powstają, a czasem lepiej smakują niż wyglądają. Niekiedy zaczynamy swój plan na potrawę realizować i nagle coś innego wykombinować. Ja pierwsze mięso pokroiłam, zamarynowałam, a za chwilę roladę z niego wykombinowałam. Z pewnością nie żałuję bo wyszły znakomite, soczyste dobrze doprawione, jednym słowem WYŚMIENITE 😅 Składniki : marynata: pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 płaska łyżeczka curry, 2 łyżki(...)łyżki startego sera parmezan, dodatkowo: ziemniaki, olej rzepakowy, sól, pieprz, rozmaryn. Przygotowanie: RADA: mięso pokroiłam na dowolne części, ale można przekroić je na dwie płaskie, łatwiej będzie zwinąć roladę. Marynata : sos sojowy mieszamy z olejem, koperkiem, pieprzem i curry. Filet z kurczaka kroimy na mniejsze części i obtaczamy w marynacie, pozostawiamy w 1 godz
Moniki Smakołyki