roladki - 9750 przepisów (strona:53/650)

Zawijaniec z łososiem lub serem i szynką 48

pieczenia, smażenia, ani gotowania. Przystawka prezentuje się bardzo apetycznie, jest niewielka, idealna wprost na 2 kęsy. Najważniejsze aby do krojenia zwiniętych tortilli użyć naprawdę ostrego noża, dzięki czemu roladki zachowają piękny kształt. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Roladka z tortilli z łososiem 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przystawka Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 30 sztuk Przygotowanie(...)Chłodzenie 20 min. Kalorie 180 kcal Smakowita przekąska z wędzonym łososiem. Maleńkie roladki z placków pszennej tortilli, kremowego serka i ulubionych dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 placki pszennej tortilli 1 opakowanie kremowego serka chrzanowego typu Almette 200 g wędzonego łososia w plastrach kilka plasterków szynki kilka plastrów żółtego sera rukola 1 ogórek szklarniowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania

ProstePesto.pl
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 101

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem to pomysł na smaczną i w miarę szybką przekąskę. Swietnie sprawdzi się na każdej uroczystości, domowce jak i na święta i sylwestra. Ladnie się prezentuje i pysznie smakuje. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem – składniki: Składniki na omlet szpinakowy: 450 gram szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 czubata gęstej kwasnej gęstej(...)placek się upiecze wyciągamy go z piekarnika. Wyjmujemy go z blaszki razem z papierem i zwijamy go w rulon. By fanie odparował kładziemy go na kratce. Studzimy. Jak zrobić roladę szpinakowo – łososiową: Dwa serka mieszamy ze sobą. Ostudzony juz omlet ze szpinakiem delikatnie oddzielamy od papieru, ale zostawiamy go na tym papierze. Wierzch placka szpinakowego smarujemy serkami . Na połowie

Olcia gotuje!
Zawijane roladki z szynki 259

Zawijane roladki z szynki to prawdziwy klasyk goszczący na naszych stołach. Idealnie sprawdza się na każdą okazję. Roladki serwowane w formie imprezowej przekąski, znikają ze stołu w mgnieniu oka. Nic dziwnego, są naprawdę pyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Takie roladki z szynki można nadziewać różnego rodzaju farszem, wedle smaku i upodobania. Na blogu znajdziecie już przepis na roladki(...)papryki. Co powiecie na taką wersję? Mnie bardzo posmakowała, dlatego też postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Poniżej pokażę Wam jak w kilku prostych krokach przygotować pyszne roladki z szynki. Idealna przekąska na imprezę, która z pewnością posmakuje Wam i Waszym gościom. PRZEPIS NA ZAWIJANE ROLADKI Z SZYNKI Składniki 2 jajka 50 g ryżu 1/2 świeżego ogórka 1/2 papryki

Przepiski.pl
Roladki z tortilli na dwa sposoby 297

Roladki z tortilli na dwa sposoby Szybkie, pyszne i efektowne przekąski, które sprawdzą się na każdym przyjęciu. Są łatwe i wprost ekspresowe w przygotowaniu, a do tego świetnie prezentują się na talerzu. Takie roladki sprawdzają się zarówno na imprezie, jak i na pikniku, a także mogą posłużyć jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Polecam!     Składniki: I sposób(...)tartego parmezanu II sposób: 1-2 placki tortilli 1-2 łyżki serka chrzanowego typu Almette kilka plastrów wędzonego łososia garść mieszanki sałat ok 1/3 czerwonej papryki     *** Pierwsze roladki. Placek tortilli smarujemy serkiem śmietankowym *** *** Na serku rozkładamy 2-3 plastry szynki parmeńskiej *** *** Na szynce rozrzucamy poszarpaną sałatę *** *** Na wierzchu układamy pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz czarne oliwki. Całość

Blog z Apetytem
Roladki z bakłażana z orzechami 58

Kolejna klasyka gruzińskiej kuchni. Tymi roladkami z bakłażana z orzechami zajadałam się w Gruzji. Podawane były na przystawkę, ale są bardzo sycące, więc mnie wystarczały za cały posiłek. Do ich przygotowania lepiej wybrać podłużne i nie grube bakłażany, żeby roladki były podobnej wielkości. Plastry bakłażanów można usmażyć na grillowej patelni, na grillu lub na zwykłej patelni albo upiec w piekarniku(...)wybrałam pieczone, bo ten sposób jest najmniej czaso- i pracochłonny.  Roladki z bakłażana z orzechami przed podaniem są posypywane ziarnami granatu albo polewane syropem z grantu. Niestety granaty, które są sprzedawane w naszych sklepach, są za słodkie. Kaukaskie odmiany tego owocu mają wyrazisty słodko-kwaśny smak, dzięki czemu potrawa zyskuje ciekawą smakową nutę. Ale nawet bez granatu smakowały wybornie

Obiad gotowy
Kolorowe zrazy z mięsa mielonego 85

Kolorowe zrazy z mięsa mielonego Kruche roladki z mięsa mielonego wypełnione pysznym i kolorowym farszem oraz duszone w bardzo aromatycznym sosie. Świetny pomysł na niecodzienny obiad dla całej rodziny. Zraziki możemy podać z ziemniaczkami, ryżem, kluskami albo makaronem i ulubioną surówką.     Składniki: 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko pół szklanki bułki tartej przyprawy: sól, pieprz, majeranek(...)papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła mąka do obtoczenia roladek olej do smażenia 1 cebula 2 pomidory 1 łyżka sosu sojowego Farsz: 250g pieczarek 1 cebula 1 mała cukinia 1 papryka (użyłam kawałek żółtej, kawałek czerwonej i kawałek pomarańczowej) 10dkg żółtego sera 2 łyżki posiekanych świeżych ziół: pietruszka, koperek, bazylia itp.         *** Mięso mielone mieszamy

Blog z Apetytem
Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym 91

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabowe. Kilka prostych składników i pyszne roladki lądują na twoim talerzu, Spróbuj i przekonaj się sam. 13 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na roladki: ·        1kg schabu ·        5 dag boczku wędzonego(...)smarujemy cienko musztardą. 2.    Boczek oraz ogórki kroimy w słupki a cebulę obieramy i kroimy w piórka. Nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki. 3.    Mięso obtaczamy w mące, następnie smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 4.    Roladki się smażą a my robimy sos, cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy

Kulinarna Chwila
Kotlety de volaille z masłem ziołowym 66

Oprósz je po obu stronach solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Na jednym z brzegów każdego plastra mięsa połóż rulonik zastygniętego czosnkowo – ziołowego masełka. Pierś kurczaka zawiń w roladkę zamykając nadzienie szczelnie wewnątrz. Roladki opanieruj kolejno w mące, rozmąconym jajku z mlekiem i przyprawą wegety oraz bułce tartej, jednocześnie formując roladki i nadając im pożądany kształt. Panierowanie powtórz dwukrotnie(...)mase\u0142ka. Pier\u015b kurczaka zawi\u0144 w roladk\u0119 zamykaj\u0105c nadzienie szczelnie wewn\u0105trz.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/kotlety-de-volaille-z-maslem-ziolowym\/#wpzoom-rcb-direction-step-60d998f3b9026","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Roladki opanieruj kolejno w m\u0105ce, rozm\u0105conym jajku z mlekiem i przypraw\u0105 wegety oraz bu\u0142ce tartej, jednocze\u015bnie formuj\u0105c roladki i nadaj\u0105c im po\u017c\u0105dany

ProstePesto.pl
Roladki z polędwicy wieprzowej z żółtym serem 65

Roladki z polędwicy wieprzowej z żółtym serem to niezwykle prosty i szynki obiad , który pewnością posmakuje każdemu. Jakiś czas temu ze względu na brak czasu planowałam zrobić ekspresowe kotlety z polędwicy, ale w międzyczasie pomyślałam, że mogę je trochę urozmaicić. Spojrzałam na żółty ser w lodówce i w taki sposób powstały pyszne roladki . Zniknęły w oka mgnieniu, bo zresztą(...)się oprze temu ciągnącemu się seeerowi?! Dodatkowo polędwiczka wieprzowa jest delikatnym oraz smacznym mięsem. Przedstawiona wersja roladek jest dość skromna, ale do nadzienia możecie dodać mnóstwo dodatków. Tak na szybko polecam słupki papryki, szynkę parmeńską lub pieczarki.  I przyznam, że sam ser również jest rewelacyjny! Roladki z polędwicy wieprzowej z żółtym serem - składniki: 4-5 plastrów polędwicy wieprzowej ulubione

Di gotuje
Marynowane zrazy z pysznym farszem 90

Marynowane zraziki z pysznym farszem Mięciutkie, kruche roladki, wypełnione smacznym i kolorowym farszem oraz duszone w aromatycznym sosie. Świetnie smakują podane z kluskami lub ziemniaczkami z wody i surówką. Dzięki marynacie mięso wspaniale kruszeje i nabiera wyrazistości. Prawdziwe bogactwo smaków i aromatów!       Składniki: ok 1kg wołowiny zrazowej Marynata: 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego(...)składniki na farsz przekładamy do miski i mieszamy *** *** Na każdy płat mięsa nakładamy cienką warstwę musztardy *** *** Na musztardzie rozkładamy około 2 łyżki farszu *** *** Mięso z farszem ciasno zwijamy tworząc roladki *** *** Następnie roladki spinamy wykałaczkami lub związujemy sznurkiem by się dobrze trzymały podczas pieczenia *** *** Roladki mocno obsmażamy ze wszystkich stron na patelni, używając niewielkiej ilości oleju *** *** Następnie całość zalewamy wodą (około

Blog z Apetytem
Rolada z jabłkami i cynamonem 47

Rolada z jabłkami i cynamonem to niezbędnik jesiennych wypieków. Biszkoptowa rolada z dużą ilością jabłek i cynamonu to ciasto gotowe w 45 minut! Czas wykonania: 45 min (+ czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 3 łyżki cukru 4 płaskie łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 1 kg jabłek(...)minut). Następnie wsypać galaretkę i energicznie mieszać przez 3-5 minut, aby galaretka się dobrze rozpuściła. Mus lekko wystudzić. Biszkopt rozwinąć, rozsmarować mus jabłkowy i dłuższym bokiem zwinąć roladę. Roladę zawinąć w ścierkę i schować do lodówki na około 2 h. Następnie polać rozpuszczoną czekoladą lub posypać cukrem pudrem i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby nadzienie jabłkowe

KuchniaWeDwoje.pl
Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca 71

Delikatne i soczyste roladki z piersi kurczaka nadziewane pesto z orzechów nerkowca domowej roboty , pieczone w szynce parmeńskiej. Składniki: (2-4 porcje) 2 pojedyncze świeże piersi z kurczaka 1/2 kulki białej mozzarelli 2 łyżki pesto pietruszkowego z orzechów nerkowca , domowej roboty 4 plastry szynki parmeńskiej (lub tańszego zamiennika np. szwarcwaldzkiej) sól, świeżo mielony pieprz odrobina oleju do obsmażenia Przygotowanie: Piersi(...)godziny . Nagrzewamy piekarnik do 180°C (grzałka góra-dół) wraz z blachą do pieczenia wyłożoną papierem. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy odrobinę oleju i gdy się nagrzeje wkładamy roladki. Smażymy z każdej strony po 2 minuty , aż nabiorą złotego koloru. Roladki przekładamy prosto z patelni na nagrzaną blachę. Polewamy tłuszczem z patelni i pieczemy ok. 10-12 minut (w zależności od wielkości

Moja Delicja
Kanapka z pieczoną roladką z piersi kurczaka nadziewana pesto z orzechów nerkowca 70

Pamiętacie przepis na pieczone roladki w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca ? Jeśli nie zjedliście roladki na obiad, możecie ją zjeść na kanapce. Polecam kanapkę z roladką z piersi kurczaka na rukoli. Idealna na śniadanie, śniadanie do pracy, lunch czy kolację. Składniki: (1 porcja) 1 bułka z dynią 3 plasterki roladki z piersi kurczaka nadziewanej pesto z orzechów nerkowca(...)papryka do dekoracji łyżeczka żurawiny (opcjonalnie) masło do posmarowania kanapek garść rukoli sól, świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Bułkę posmarować masłem. Ułożyć umytą rukolę. Na rukolę położyć plastry pieczonej roladki z piersi kurczaka. Udekorować papryką. Zamiast papryki można dać łyżeczkę żurawiny ze słoiczka (lub domowej). Przyprawić. Czytaj więcej: Kanapka z pieczoną roladką z piersi kurczaka nadziewana pesto z orzechów nerkowca

Moja Delicja
Rolada Tiramisu – pyszny deser bez pieczenia. 100

Jeśli lubicie tiramisu to zapewniam was, ze zakochacie się w tej roladzie. Pyszna i bardzo łatwa do zrobienia a przy tym atrakcyjnie wyglądająca. Krem do niej zrobiony jest na bazie serka mascarpone i śmietany, bez dodatku jaj. SKŁADNIKI: 500 G SERKA MASCARPONE 350 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 -36 % 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 1 ŁYŻKA CUKRU WANILIOWEGO 36 PODŁUŻNYCH BISZKOPTÓW LADY(...)ZAMOCZYĆ W KAWIE I UKŁADAĆ NA FOLII. UKŁADAĆ W RZĘDACH 3 X 11 BISZKOPTÓW. PATRZ FILM. NA TAK PRZYGOTOWANYCH BISZKOPTACH ROZSMAROWAĆ RÓWNO KREM. CZĘŚĆ KREMU ZACHOWAĆ DO OZDOBIENIA WIERZCHU ROLADY. KIEDY KREM BĘDZIE JUŻ RÓWNOMIERNIE ROZSMAROWANY, NA JEDNYM BRZEGU ROLADY UŁOŻYĆ JEDEN RZĄD Z TRZECH BISZKOPTÓW. CAŁOŚĆ POSYPAĆ KAKAO. NASTĘPNIE OSTROŻNIE ZWINĄĆ ROLADĘ, ZACZYNAJĄC OD BRZEGU Z DODATKOWYM RZĘDEM BISZKOPTÓW

Pani M - kuchnia smakowita