roladki - 9750 przepisów (strona:45/650)

Roladki z porem 214

Roladek u mnie sporo ale to takie proste i pyszne danie, które bardzo lubimy. MOżna wykorzystać to co mamy pod reka i zawsze będzie smacznie. Do farszu tym razem wykorzystałam pora. Roladki upiekłam w piekarniku pod pierzynką z mozzarelli. Jako dodatki do roladek podałam puree z selera i surówkę z marchewki i rzepy . składniki: 4 pojedyńcze piersi z kurczaka(...)stron solą ziołową i pieprzem. Następnie mięsko rozbić tłuczkem, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa. Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć farsz z pora i zwinąć w roladkę. Naczynie żaroopdorne nasmarować masłem i ułożyć w nim roladki. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C i piec ok 15 minut, funkcja termoobieg. W międzyczasie pokroić mozzarellę w plastry, jeden

Monia miesza i gotuje
Pomidorowa rolada 382

dopadła mnie moda na rolady XD Ostatnio bardzo popularna i wszechobecna jest rolada szpinakowa z łososiem. Ale nie o niej będzie tym razem, choć przepis pojawi się wkrótce. Moja dzisiejsza propozycja to pomidorowa rolada. Przepis znalazłam gdzieś w internecie. Zachwycił mnie jej kolor i składniki. A że miałam już w planach zieloną roladę, doszłam do wniosku, że będzie się pięknie(...)prezentować na stole z pomarańczową Rolada jest bardzo smaczna, a do nadzienia możecie dodać co tylko będziecie chcieli. Pomidorowa rolada Składniki: pól szklanki gorącej wody 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 50 g sera żółtego (startego na dużych oczkach tarki) 1 łyżeczka czosnku granulowanego (lub ząbek świeżego) 1 łyżeczka papryki słodkiej ulubione

PatiGotuje
Panierowane roladki rybne z ryżem 150

Obiad, obiad! Dzisiaj przyrządziłam panierowane roladki rybne z ryżem. Uwielbiam, kiedy mam na talerzu kolorowo i smacznie. Na obiad wykorzystałam resztki ryżu, który praktycznie odsmam i łączę z warzywnym woke. Panierowane roladki rybne przyrządziłam z gładzicy. Jest to płaska ryba. Filety z gładzicy są cienkie i dosyć spore. Odkryłam, że swobodnie mogę je zwinąć jak roladki z wieprzowiny czy roladki(...)tygodniu. Rybę w panierce lubi cała rodzinka, tradycyjna ryba z gotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Często przyrządzam risotto do ryby . To również fajna opcja, która zastąpi ziemniaki. Panierowane roladki rybne Składniki: na 4 porcje 600 g filetów z gładzicy lub innej płaskiej ryby 1 czerwone chili sok z cytryny sól i pieprz do smaku 1 jajko tarta bułka

codojedzenia
Roladki zapiekane w porach i sosie serowym 217

Roladki zapiekane w porach to kolejna propozycja na pyszny obiad z wykorzystaniem mięsa mielonego. Roladki otulone są porem i zapieczone w sosie serowym. Sos serowy jest na bazie beszamelu. Zamiast sera pleśniowego można dodać inny ser np. parmezan, cheddar lub zwykłą goudę. składniki: roladki 800 g karkówki 1 bułka kajzerka namoczona w mleku 2-3 kawałki pora o długości(...)pory wystudzić i osączyć na sicie. Karkówkę zmielić. Do zmielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrobić. Z mięsnej masy uformować podłużne roladki, u mnie wyszło 9. Każdą roladkę owinąć 1 lub 2 paskami sparzonego pora, wybieramy te szersze paski. Pozostałe sparzone paski pora drobno pokroić i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego

Monia miesza i gotuje
Roladki z tortilli z tuńczykiem 267

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Roladki z tortilli z tuńczykiem Roladki z tortilli z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym. Doskonała przekąska na imprezę, drugie śniadanie do pracy lub szybką kolację. Inne pomysły na zawijane roladki znajdziecie niżej: – roladki z kurczakiem i sosem szpinakowym – roladki z wędzonym łososiem(...)rukolą Roladki z tortilli z tuńczykiem Drukuj przepis Ilość porcji: 2 Składniki -2 placki tortilla * -1 puszka tuńczyka -garść kukurydzy -pęczek szczypiorku -80 g sera żółtego -2 łyżki majonezu -1 łyżka ketchupu -1 czubata łyżeczka ostrej musztardy -sól, pieprz Przygotowanie --> Tuńczyka odsączamy z oleju, przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Pęczek szczypiorku drobno siekamy razem z cebulką. Ser żółty ścieramy

Marta Gotuje
Rolada kakaowo - kokosowa bez pieczenia 169

Szybka do przygotowania, niewymagająca pieczenia, bardzo smaczna rolada, z łatwo dostępnych i niedrogich składników ( no może z wyjątkiem masła, którego cena wciąż potrafi wyrwać z butów, jednak ze względów przede wszystkim smakowych, polecam w tym przepisie wyłącznie prawdziwe masełko ). To bardzo stary przepis, ja pierwszy raz zetknęłam się z nim jako mała dziewczynka. I już wtedy rolada ta podbiła moje(...)podniebienie:). Rolada składa się z dwóch mas - kakaowej na bazie herbatników oraz maślanej z dodatkiem wiórków kokosowych. Warto przynajmniej do jednej z nich dodać troszeczkę alkoholu - spirytusu, wódki lub rumu. Dzięki temu rolada zyska fajny, "ostrzejszy" smak, nie będzie mdła. Podaję Wam przepis ze zredukowaną ilością cukru, bo choć rolada bardzo mi smakuje, to jednak była dla mnie za słodka

Opowieści z piekarnika
Rolada serowa nadziana szpinakiem i pieczarkami 254

Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem to pomysł na sycącą przekąskę na słono. Na co dzień wolę łagodne smaki, dlatego jak dla mnie Ketchup Kotlin Łagodny idealnie tutaj pasuje 😀 Wbrew pozorom, poniższa rolada jest łatwa do przygotowania. Pamiętajcie o tym, aby nie dodać zbyt dużej ilości soli do farszu jak i mięsa, ponieważ ciasto serowe będzie już(...)lekko słone w smaku.  #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen Składniki na 1 dużą roladę: ciasto serowe 250 g startego, żółtego sera (np. goudy) 2-3 łyżki majonezu 3 jajka (rozmiar L) nadzienie szpinakowe 150 g świeżego szpinaku odrobina soli nadzienie pieczarkowe 250 g pieczarek 1 mała cebula odrobina soli i pieprzu olej do smażenia dodatkowo 1 podwójna pierś z kurczaka

Ugotować
Kremowa rolada pomarańczowo-makowa z truskawką 140

Wszystko co dobre łączy się z truskawkami, dlatego nawet poza sezonem chociażby w postaci konfitur wracam tych owoców. Dzisiaj pomysł na roladę.  Bardzo delikatną, kremową i puszystą, o aromacie pomarańczy ze słodką nutą truskawkową od Łowicza. Rolada jest tak pyszna, że goście z zachwytem powiedzą łooo....;) KREMOWA ROLADA POMARAŃCZOWO-MAKOWA  z KONFITURĄ Składniki: rolada: 3/4 szk mąki(...)galaretka truskawkowa 2 słoiczki konfitury truskawkowej Łowicz krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 200 g serka mascarpone 1 czubata łyżeczka żelatyny 3 łyżeczki skórki pomarańczowej Przygotowanie: rolada: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem i makiem, a potem dodajemy delikatnie mieszając łyżka z masą jajeczną.  Ciasto wylewamy

Bon appetit mon amie
Roladki z kakrówki z grzybami 178

Zostało mi trochę grzybów więc przesmażyłam je z cebulką i tak powstał farsz do roladek z karkówki. Takie rolady z grzybami bardzo dobrze smakują. Do roladek podałam kluski i buraczki . składniki: 1,2 kg karkówki 450 g oczyszczonych grzybów, u mnie podgrzybki i koźlaki 1 duża cebula sól,pieprz 2 listki laurowe 750 ml gorącej wody 2-3 łyżki mąki(...)mnie wyszło 7. Następnie każdy plaster mięsa roztłuc tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze rozbitego mięsa ułożyć ok 2 łyżki grzybów. Zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami lub owinąć sznurkiem. W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich storn. Im mocniej przysmażymy tym ciemniejszy sosik wyjdzie. Następnie zalać wodą. Dodać listki laurowe

Monia miesza i gotuje
Rolada czekoladowa z lemon curd 161

dawno nie pojawiła się u mnie rolada. Ale za to dzisiaj nadrabiam i częstuję was wyjątkowo pyszną, orzeźwiającą i efektowną roladą z lemon curd. Kto boi się zwijania rolady to głowa do góry, bo to nie jest wcale takie trudne jak się wydaje. Porcelana Lido Gold Bogucice   Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej T500 1 łyżka mąki(...)biszkopt po wyjęciu z pieca górą (papier powinien być na górze) położyć na ściereczce, zdjąć delikatnie papier do pieczenia i  wzdłuż dłuższego boku zwinąć razem ze ściereczką w roladę. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Ja najczęściej zostawiam na całą noc. Lemon curd: Jajka i żółtka roztrzepać, wsypać cukier, mąkę ziemniaczaną dodać startą skórkę z umytych i wyparzonych cytryn oraz

Ala piecze i gotuje
Zrazy wołowe – roladki śląskie 255

Zrazy wołowe , znane też jako roladki śląskie, rolady czy też zrazy zawijane to jedno z najbardziej charakterystycznych dań polskiej kuchni regionalnej. Na śląsku podawane kiedyś w niemal każdą niedzielę – u mnie także często je przygotowywano, choć pochodzę z zupełnie innego rejonu kraju. Smak roladek zawsze przywołuje mi na myśl rodzinne obiady u mamy i babci. Smakują tak… domowo(...)gospodarzy, wcale nietrudno je przygotować – gdy dokładnie rozbijemy mięso, nie będziemy mieć problemu ze zwijaniem – musimy uzbroić się tylko w cierpliwość podczas gotowania. Zrazy wołowe – roladki śląskie: 1 kg wołowiny zrazówki* (6 plastrów) 6 czubatych łyżeczek musztardy sarepskiej 6 szerokich lub 12 cienkich plastrów boczku 2 duże cebule 2 niewielkie ogórki kiszone 6 ziaren ziela angielskiego (opcjonalnie

Poezja smaku
Roladki z bakłażana na ciepło – danie idealne na końcówkę lata 178

Roladki z bakłażana na ciepło, to nie jest do końca danie z gatunku tych, przy których człowiek się nie narobi, a efekt i tak będzie spektakularny. Z drugiej strony, samo przygotowanie, przy odrobinie wprawy, nie zajmie więcej niż pół godziny. A smak? Powiem szczerze, nie znam lepszego sposobu obiadowego zastosowania bakłażana. Są dwa sposoby wykonania tego dania(...)zastosować zwykły serek do smarowania typu Philadelphia. Przy czym tutaj również warto zwrócić baczną uwagę na skład, bo to, co czasami można w nim, znaleźć jest prawdziwie szokujące.   Roladki z bakłażana na ciepło – składniki 2 bakłażany – czym większe tym lepsze 2 opakowania serka śmietankowego w plasterkach – np.  tego typu Neutralny

Patchwork
Rolada Cappuccino 175

Puszysta i delikatna rolada biszkoptowa o smaku cappuccino :) Jak już nie raz wspominałam, wszelkie kawowe smaki, to moje smaki ;) Rolada jest łatwa i dość szybka w wykonaniu. Bardzo polecam :) Biszkopt: 135 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 dużych jajek 180 g cukru 3/4 szklanki proszku cappuccino o dowolnym smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody(...)około 40 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wyłożyć ciasto biszkoptowe, wyrównać. Piec około 10 - 12 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Podczas gdy rolada się piecze, na blacie rozłożyć czystą ściereczkę. Równomiernie oprószyć ją cukrem wanilinowym lub drobnym cukrem kryształem. Upieczone ciasto położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był

Opowieści z piekarnika
Roladki schabowe z kurkami (panierowane) 496

Roladki schabowe z kurkami (panierowane) – pyszny i szybki sezonowy obiad <3 Po więcej przepisów z kurkami zapraszam tutaj -> kurki – przepisy @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki schabowe z kurkami (panierowane) – Składniki: 360g schabu (5 plastrów) 200g kurek 1 łyżka masła (do podsmażenia kurek) sól, pieprz do smaku papryka słodka w proszku pęczek natki pietruszki olej rzepakowy

Kulinarne Przeboje
Roladki z kurczaka z orzechami 135

takim wydaniu jak poniżej na pewno zaskoczy domowników i gości. To połączenie mięsa drobiowego z wieprzowym (mięso jak na domową białą kiełbasę) oraz orzechów. Wszystko zawinięte w małe roladki. Po prostu pyszne. A jeśli lubicie odejśc od tradycji jeszcze bardziej i chcielibyście podać w święta coś bardziej "egzotycznego" proponuję roladki z sosem cytrynowo-imbirowym, na które przepis znajdziecie(...)linkiem  klik .     ROLADKI Z KURCZAKA II Składniki: 6 udek kurczaka (bez kości) sól, pieprz, czerwona papryka słodka garść posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie) farsz: 100 g łopatki wieprzowej 50 g podgardla 20 g słoniny 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki majeranku do podania: 4 szalotki 5,6 małych pieczarek oliwa do skropienia Przygotowanie: Udka posypujemy

Bon appetit mon amie