rolada z mięsa mielonego - 589 przepisów (strona:33/40)

Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem 301

Nawet nie uwierzycie jak ja się cieszę że mój "cztero i pół latek" lubi szpinak, bo daje mi to niebywale wiele swobody ze szpinakiem ... no bo

Mechanik w kuchni
Makowiec zawijany 94

Makowiec zawijany drożdżowa rolada makowa z bakaliami. Makowiec zawijany z ciasta drożdżowego, znany też jako drożdżowa rolada makowa wcale nie jest trudny do zrobienia. Był jednym z pierwszych ciast drożdżowych, jakie upiekłam. A to oznacza, że taki pyszny tradycyjny makowiec może upiec każdy. Ten prosty przepis na makowiec na święta jest niezawodny i wielokrotnie sprawdzony. Sprawia, że domowy makowiec zawsze(...)masy makowej z puszki wymieszanej z 3 łyżkami bułki tartej, albo przygotować własną masę do makowca korzystając z przepisu domowa masa makowa 500 g suchego maku całego lub mielonego, 120 g cukru 2 łyżki masła 4 łyżki miodu 70 g skórki pomarańczowej,  70 g drobnych rodzynek  50 g posiekanych orzechów włoskich, pekan lub migdałów

Cztery Fajery
galantyna z pikantnym farszem z domowego ajwaru 196

wprost niesamowitego aromatu i smaku, sprawiając że zniknie ono z półmiska po prostu błyskawicznie. składniki 1 kurczak wiejski o wadze ok 2 kg 350 g mielonego mięsa z kurczaka 2 jajka 3 łyżki kaszy manny 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 3 łyżki  pasty ajwar 1 łyżeczka suszonego lubczyku sól, pieprz folia(...)wkładamy zmielone drobiowe mięso dodajemy do niego jajka, zmiażdżony ząbek czosnku, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pastę ajwar, oraz kaszę manną. Całość solimy i pieprzymy po czym wyrabiamy na jednolitą masę. Na blasze układamy tuszkę kurczaka ( skórą do dołu), nożem odcinamy cześć mięsa z piersi i układamy w miejscach w których był kręgosłup ( staramy się aby mięso na całej tuszce

Miód i pieprz
Makowiec świąteczny z bakaliami 241

zalać wrzącą wodą tak, aby był całkowicie przykryty i pozostawić do wystygnięcia. Wystudzony mak odcisnąć z nadmiaru wody, po czym 2 lub 3 krotnie zemleć w maszynce do mięsa na sitku o jak najdrobniejszych oczkach. Do zmielonego maku dodać cukier, aromat migdałowy i bakalie.  Na patelni rozpuścić masło, dodać miód i mak wymieszany z bakaliami Całość przesmażyć na niewielkim(...)długości 30 cm i grubości około 2-3 mm i posmarować rozmąconym białkiem. Rozprowadzić masą makową pozostawiając od brzegów po około 2 cm wolnego miejsca. Zwinąć ciasto jak roladę, a końce podłożyć pod spód. Papier do pieczenia posmarować cienko olejem, ułożyć na nim makowce i zawinąć 2-krotnie pozostawiając 1 cm wolnej przestrzeni pomiędzy papierem a ciastem. Makowce ułożyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Roladki z polędwicy z maślanymi kurkami 151

upiekłam. Obiad, z racji ilości był w sumie na dwa dni i w dwóch wydaniach. Sprawdźcie ten przepis, wyszło ciekawie. Lista zakupów, abyście precyzyjnie skompletowali składniki i nie mieli moich dylematów ;) : polędwica wieprzowa, im grubszy kawałek tym lepszy, około 400 g 300 g świeżych kurek, choć im więcej tym...bardziej grzybowo :) duża cebula kilka cienkich plastrów boczku dwie czubate łyżki(...)tymiankiem, i mam gotowy sos.  Polędwiczkę rozcinam, by powstał dość cienki płat, który łatwo można zrolować. Mój kawałek mięsa był nieduży, długi a wąski, więc było nieco trudniej, ale wszystko da się zrobić. Wam polecam jednak wybrać grubszy kawałek mięsa. Delikatnie solę go i pieprzę z obu stron, układam plastry boczku i posypuję suszonym czosnkiem niedźwiedzim- taki czosnek jest

Pichceniomania
Rolada serowa z mięsem mielonym i papryką 161

latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Farsz : 500 gram mięsa mielonego papryka czerwona 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Mięso przełożyć do miski, wbić jajka,  dodać bułkę tartą i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą(...)minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Na masę serową od strony z której zdjęliśmy papier nakładamy farsz, z jednej strony zostawiamy 1,5 cm wolnego. Powoli zwijamy w roladę. Zawijamy ją w papier do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.    SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Schab podwójnie grzybowy 213

Dawno nie robiłam faszerowanych mięs, a że w zamrażarce zalegało trochę schabu, postanowiłam w końcu go wykorzystać. Jako nadzienie użyłam nie tylko pieczarek, ale i farszu

Kuchnia w czekoladzie
Pasztet w żurawinowo - malinowej galarecie 129

Domowy, mięsny, otulony słodką galaretą na bazie półsłodkiego wina, słodkich malin i żurawiny pasztet to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Składniki: Pasztet 500g udka z kurczaka

Szalona Kuchnia Eweliny
Paszteciki z kapustą 77

fakcie, wsyp na gorącą patelnię mieloną kawę. Po kilku minutach będzie po problemie. Jak zawijać paszteciki z kapustą? Paszteciki z tego przepisu można zwijać na kilka sposobów. Możesz skleić je w taki sposób jak zaproponowałam poniżej, ale dobrym sposobem będzie rozwałkowanie ciasta, rozłożenie na nim farszu, a następnie zwinięcie jak roladę i pokrojenie na plastry. Możesz też pokroić ciasto(...)podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Doskonale sprawdzą się jako samodzielna przekąska lub dodatek do barszczu. Zobacz też inne przepisy na przekąski Serek z jogurtów Paszteciki z mięsem Zawijasy z salami Jajka faszerowane szynką i chrzanem Siekany sos wielkanocny Koreczki z szynką Zobacz też nowe przepisy Paszteciki z kapustą Likier kukułkowy Ciasteczka migdałowe Zakwas na barszcz Szynka

okolicepalnika.pl
Roladki z kurczaka w sosie czereśniowym, podawane z grillowaną polentą 140

się z delikatnym mięsem kurczaka i nadają mu niepowtarzalnego smaku. Roladki przygotowałem z panierki z orzechów laskowych i nadziałem je serem camembert. Jako dodatek wybrałem maślaną polentę, która wspaniale komponuje się z czereśniami. Zapraszam do gotowania! ;) * SKŁADNIKI Roladki : 2 filety z kurczaka 1 kostka sera camembert świeży lub suszony rozmaryn 100 g orzechów laskowych sól, świeżo mielony pieprz kilka(...)grubość kilku milimetrów. Posól i popieprz z jednej strony, a następnie posyp rozmarynem.  Camembert podziel na kawałki. Na środek każdego przygotowanego filetu połóż kawałek sera, a następnie zawiń roladę, pamiętając, by zawinąć boki do środka. Na koniec zepnij ją wykałaczką.  Orzechy utłucz tłuczkiem lub wałkiem, a następnie każdą roladę w nich obtocz. Roladki piecz w piekarniku nagrzanym

Food Square
WIELKANOCNA GALANTYNA LAST MINUTE 139

wiecie jak się do tego zabrać, dajcie znać, nakręcę dla Was filmik - a następnie wyciąć połowę mięsa. Najlepiej po prostu luzując odciąć połowę piersi i mięsa z ud. Ważne, aby nie wycinać skóry z kurczaka, posłuży nam jako wrap do zawinięcia :) Mięso z kurczaka razem z wątróbką i jogurtem blendujemy na gładką masę. Nie żałujcie przypraw, dodajcie co najmniej(...)farszu uciekło ze środka. W razie potrzeby złapcie skórę wykałaczkami, jak przy zrazach. Nie martwcie się, na tym etapie kurczak wygląda mało apetycznie i niczym nie przypomina galantynki :D Roladę zawińcie ciasno w folę do pieczenia, tak jak cukierka. To jest ten moment, kiedy nadajemy roladzie jej właściwy kształt, a więc ściśnijcie folię mocno i zawiążcie końce w supeł

Spektrum Smaku
Wieniec drożdżowy z makiem. 257

resztę mleka. Jeśli mamy mniej cierpliwości możemy mak odcedzić na drobnym sicie wyłożonym gazą lub cienką ściereczką. Sparzony mak mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sicie (jeśli używamy maku suchego mielonego należy mak zalać szklanką wrzącego mleka, dobrze wymieszać i gotowe :)). Do zmielonego maku dodajemy masło, stawiamy na średnim ogniu i mieszamy, aż się masło(...)długości zbliżonej do obwodu formy (u mnie o długości około 65 cm). Na placku rozkładamy połowę porcji nadzienia pozostawiając 1-2 cm rant niepokryty masą. Następnie ciasto zwijamy w roladę, tak samo postępujemy z drugim kawałkiem ciasta. Gotowe rolady zlepiamy ze sobą z jednej strony. Ostrym nożem nacinamy ciasto wzdłuż do połowy głębokości rolad. Teraz zaplatamy na przemian, tworząc warkocz

Rozpustne gotowanie
Czerwona kapusta zasmażana 77

Czerwona kapusta zasmażana Pyszna zasmażana czerwona kapusta, zobacz jakie to proste zrobić czerwoną kapustę na ciepło. Klasyczny przepis na modrą kapustę do obiadu. Czerwona kapusta zasmażana

Dieta moja pasja
Pomysły na Sylwestrowe Przekąski! 138

przygotować? Oto kilka pomysłów:Faszerowane Papryki1. Papryczki faszerowane mięsemPapryki czekają na upieczenie! Składniki:500g mielonego mięsa,1 szkl. ryżu,1 cebula,1 ząbek czosnku,250g mozzarelli,Ketchup,3 łyżki oleju,Sól,pieprz,1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki,1/2 łyżeczki ostrej papryki,1 łyżeczka tartej bazylii.Sposób przygotowania:Każdą paprykę(...)nasion. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić na małe kwadraciki, do garnka wlać 3 łyżki oleju, podsmażyć cebulę i dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy mielone mięso i pozwalamy,aby się podsmażyło. Następnie dodajemy do garnka ugotowany ryż i wszystko razem mieszamy. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz bazylią według własnego upodobania

Chocolate Stop Tempting
Kiełbasa słoikowa 937

ręcznikiem papierowym i kroimy na małe kawałki. Mielimy po kolei najpierw karkówkę boczek i szynkę . Wyrabiamy ręką  mięso . Wlewamy zimna wodę 200 ml , znowu wyrabiamy . Dodajemy pieprz  ziołowy , sól , majeranek , czosnek sprasowany  i mieszankę o smaku czosnkowym . Znowu wyrabiamy mięso dokładnie z 15 minut. Posypujemy dwoma łyżeczkami żelatyny mięso i znowu wyrabiamy kolo 10 minut . Teraz bierzemy(...)słoiczek wkładamy w niego lejek  nierdzewny tylko do słoików . Wkładamy przez ten lejek mięso tak do 3/4 słoika ( mięso ma być luźne) . Zakręcamy i tak z każdym słoiczkiem . Do garnka wlewamy wodę wkładamy na dno ściereczke i układamy słoiki . Gotujemy w 90 stopniach przez 60 minut . Potem wyjmujemy do ostygnięcia, a następnie do lodówki . Kiełbasa wyszła wyśmienita

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania