rolada z mięsa mielonego - 589 przepisów (strona:25/40)

Grillowana rolada z kurczaka z serkiem kremowym, pesto z rukoli i warzywami 133

gałązki pomidorków cherry, garść świeżych zielonych szparagów, świeży lubczyk, sól do smaku, pieprz czarny mielony do smaku, olej rzepakowy. Przygotowanie: Pesto: Do blendera wkładamy rukolę, słonecznik i miksujemy. Wlewamy olej rzepakowy, sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, ponownie miksujemy.   Rolada z kurczaka, czas  grillowanie ok. 30 min : Filety z kurczaka myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem(...)nacinamy wzdłuż,  tak aby uzyskać dwie duże, płaskie części (na kształt serca).  Delikatnie oprószamy solą i pieprzem.  Na jednej z części mięsa nakładamy 2 łyżeczki serka kremowego, a następnie 3 łyżeczki przygotowanego pesto. Przykrywamy czystym płatem kurczaka i przekładamy na folię aluminiową wysmarowaną olejem.  W miejscu przecięcia układamy liście lubczyku. Filet zwijamy w folię, końcówki skręcamy

Moniki Smakołyki
Serowa rolada z kurczakiem i pomidorową ciecierzycą 289

filety z kurczaka 2 puszki ciecierzycy gotowanej 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 2-3 łyżki oliwy spod suszonych pomidorów ok 3 łyżek suszonych pomidorów w proszku sól pieprz czarny mielony Ciecierzyce wysypać na sitko, przepłukać i zmielić w rozdrabniaczu razem z suszonymi pomidorami. Przyprawić solą i pieprzem dodając oliwę spod suszonych pomidorów. Wszystko dokładnie wymieszać. Ser żółty zwykły i wędzony(...)pastę z ciecierzycy i całość zwinąć w roladę wzdłuż dłuższej krawędzi. Przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C. Piec przez około 40 min. Po upieczeniu chwilę odczekać i pokroić na plastry, jeżeli chcemy roladę podać na gorąco. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: cieciorka

https:KKuchniaMniam
Kruche roladki schabowe z serem i pieczarkami 184

bardzo smaczny obiad. Kruche i delikatne rolady wieprzowe wypełnione pysznym grzybowo serowym farszem i duszone w aromatycznym sosie to dość szybkie i proste w wykonaniu danie. Polecam!       Składniki: ok 1 kg schabu 20 dkg pieczarek 1 cebula 10 dkg żółtego sera ok 1 szklanka mąki – do obtoczenia mięsa olej do smażenia 0,5 litra bulionu(...)wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, słodka i ostra papryka mielona opcjonalnie: śmietanka do zaciągnięcia sosu     *** Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i podsmażamy razem z drobno pokrojoną cebulką *** *** Mięso kroimy na plastry, cienko rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Na każdym plastrze mięsa układamy porcję pieczarek oraz startego

Blog z Apetytem
Zawijance z pieczarkami. 99

Schab to wdzięczne mięso i szybko można przygotować wszelkie jego wariacje. Dzisiejsze zawijance przygotowałam z pieczarkami i ogórkiem kiszonym. SKŁADNIKI: 6 plastrów schabu 30 dag. pieczarek 2 ogórki kiszone 1 cebula przyprawa do wieprzowiny 2 łyżki masła klarowanego WYKONANIE: schab rozbijamy, posypujemy przyprawą, pieczarki smażymy z cebulą pokrojoną w kostkę, usmażone pieczarki i ogórki mielimy na grubych oczkach, jeśli trzeba(...)doprawiamy, farsz nakładamy na rozbite kotlety, zawijamy brzegi, zwijamy rolady, zapinamy wykałaczką, smażymy na maśle do zrumienienia, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego na około 1/2 godz. (przykryć folią aluminiową)- mięsko musi być miękkie

Kuchnia Beaty
ROLADKI Z PIERSI INDYKA Z BOCZKIEM 125

Zawsze wydawało mi się, że przygotowanie rolad to wyższa szkoła jazdy. A to za sprawą wołowiny, z której rolady wychodzą najlepiej. Przyznaję, że nie przepadam za tym mięsem i nie do końca potrafię je dobrze przygotować, dlatego przygotowałam roladki z indyka. I sukces, zniknęły z talerzy błyskawicznie. SKŁADNIKI: 6 sznycli z piersi indyka 12 plasterków boczku surowego (bardzo cienko pokrojonego(...)papryka grillowana w zalewie ser żółty musztarda Dijon olej 1 1/2 szkl bulionu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki śmietanki 30 % sól pieprz słodka mielona papryka A jak to zrobić: Sznycle rozłożyć na desce i przy pomocy własnej pięści, delikatnie je rozbić. Wszystkie posolić, popieprzyć i posmarować cienko musztardą. Na środek wyłożyć paprykę i żółty ser i zwinąć

Kuchnia w opałach
Rolada schabowa ze szpinakiem 170

kanapki. Śmiało można przygotować roladę na święta - myślę, że miło Was zaskoczy ;-) Składniki: 1 kg schabu bez kości 300 g mrożonego szpinaku 1 mała cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz 1/2 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej olej do smażenia majeranek 5 łyżek tartego żółtego sera sos sojowy ciemny Sposób wykonania: 1. Mięso wypłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozkroić na płat(...)grubości 1 cm. Rozbić delikatnie tłuczkiem. Natrzeć solą i świeżo mielonym pieprzem. Zwinąć i włożyć do lodówki. 2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać posiekaną cebulkę i chwilkę dusić. Dodać szpinak, chwilkę dusić, po czym dodać zmiażdżone ząbki czosnku, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i tymianek. Dusić, aż woda odparuje. Zdjąć z gazu, chwilkę odstawić po czym dodać żółty

Kuchnia domowa Ani
szybkowar-rolada z boczku do pieczywa... 163

Składniki: boczek surowy 1,5 kg, przyprawa do ziemniaków 1 opakowanie, majeranek 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, papryka ostra

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z piersi kurczaka, risotto porowo- rozmarynowe! 66

PRZEPIS ROLADA Z PIERSI KURCZAKA - 1 x opakowanie Kurczak Sielski- SuperDrob, filet z piersi kurczaka - 3/4 szklanki zielonych oliwek - 80 ml oliwy z oliwek - suszone pomidory - przyprawa - sól  - olej do smażenia - 2 łyżki mąki do obtoczenia roladek Mięso rozetnij nożem na duży płat, oprósz przyprawami.  Oliwki zmiksuj na pastę wraz z oliwą. Pastą z oliwek, posmaruj mięso, zroluj(...)kolejną porcję wody i ponownie gotuj pod przykryciem, aż ryż wchłonie całą zawartość. Czynność powtarzamy do momentu aż ryż będzie miękki. Całość oprósz solą i świeżo mielonym pieprzem. Risotto podajemy z kawałkami rolady! Pyszne

SMYKWKUCHNI
Schabowe Roladki z Chrzanem z Imbirem 188

sól pieprz papryka słodka mielona mąka do obtoczenia łyżeczka cukru 2 niewielkie cebule olej do smażenia kurkuma Wykonanie: Plastry schabu rozbiłam tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety i przyprawiłam solą, pieprzem i papryką mieloną. Cebulę obrałam i pokroiłam na kilkumilimetrowe plastry. W woku rozgrzałam niewielką ilość oleju i na rozgrzany tłuszcz ułożyłam cebulę, po kilku minutach posoliłam(...)chwili podlałam 50 ml wody, przykryłam wok pokrywką i dalej dusiłam na wolnym ogniu, w międzyczasie oprószyłam cebulę kurkumą. Rozbite i przyprawione kotlety posmarowałam chrzanem i zawinęłam je jak roladę. Każdą roladę obtoczyłam w mące i obsmażyłam z każdej strony na gorącym oleju. Obsmażone umieściłam w woku, obkładając je cebulą. Dusiłam kilka minut pod przykryciem. Jak widać  podałam

Blondynka Gotuje
Schab rolowany z suszoną żurawiną 150

wszelkich błonek. Mój schabik miał cienką warstwę tłuszczyku, który zostawiłam. Następnie schab rozkroić wzdłuż dłuższego boku na jeden duży płat mięsa. Rozkrojony schab posmarować ok 2 łyżkami marynaty. Rozłożyć na nim suszoną żurawinę. Potem mięso zwinąć ściśle w roladę i związać sznurkiem. Gotową roladę przełożyć do naczynia żaroodpornego i nasmarować dokładnie pozostała marynatą. Naczynie przykryć i odstawić kilkanaście godzin

Monia miesza i gotuje
Kluski śląskie z mięsem wołowym 68

farszem z mięsem wołowym, boczkiem wędzonym, cebulą, musztardą i ogórkiem. To pomysł na kluski śląskie z wołowiną, ale uzupełnione składnikami jak na tradycyjną roladę śląską. Idealne, sprężyste kluski z dwuskładnikowego ciasta, które nawet po odgrzaniu wciąż będą miękkie. Doskonale przyprawione mięso oraz aromatyczne dodatki tworzą wraz z idealnym ciastem danie, którego każdy powinien spróbować. Kluski śląskie z mięsem i domowy(...)pyszny i aromatyczny obiad. Tradycyjne danie według sprawdzonego przepisu na kluski śląskie bez jajka. Jeśli jesteś fanem kartaczy lub lubisz pyzy z farszem, kluski śląskie z nadzieniem z mięsa mielonego również powinny przypaść Ci do gustu. Polecamy podać je z sosem pieczeniowym lub aromatycznym sosem pieczarkowym . Przepis na mięciutkie kluski śląskie z surowym mięsem wołowym to nasza propozycja

Kuchnia Na Wypasie
Tradycyjne gołąbki z mięsem 116

Gołąbki w klasycznej, tradycyjnej odsłonie z mięsem mielonym i ryżem. Są dania, które stały się kultowe i nie wymagają ingerencji i „udziwniania”. Gołąbki to właśnie taki przepis. Wykonanie jest nieco czasochłonne, więc na szybki obiad po pracy się nie sprawdzi ale na niezielny obiadek owszem :)   Składniki: 700 g mielonego mięsa (łopatka, szynka lub indyk wg gustu(...)puszki pelatti 1 łyżeczka cukru przyprawy: s ó l i pieprz, tymianek, rozmaryn, słodka papryka, cynamon   Sposób wykonania: Ryż ugotować, odcedzić i ostudzić. Mięso mielone wymieszać z ryżem oraz przyprawami: solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i odrobiną cynamonu. Ostrym, wąskim nożem wyciąć w kształt stożka głąb kapusty. Gotować około 15 minut w osolonym wrzątku. Kapustę

Pyry na Gaz
szybkowar-boczek na kapuście kiszonej do pieczywa... 173

Składniki: boczek surowy 1,5 kg, wędzona papryka w proszku Royal Brand 1 łyżka, curry Royal Brand 1 łyżka, tymianek 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, papryka

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekane krokiety po meksykańsku z tortilli 229

pomidorów 2 ząbki czosnku 250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) papryka czerwona pół puszki kukurydzy 200 g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra, oregano Przygotowanie Mięso podsmażamy na patelni, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i smażymy jeszcze chwilę. Pomidory miksujemy z czosnkiem i oregano. 2/3 pomidorów dodajemy do mięsa i papryki. Dodajemy również kukurydzę (można także dać(...)czerwoną fasolę) i przyprawy. Dusimy jakieś 15 minut, aż sos pomidorowy się zredukuje. Na placki tortilli nakładamy farsz, składamy w roladę. Krokiety układamy na blaszce, zalewamy resztą sosu i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku przez ok 20 minut

e-PrzepisyKulinarne
Pieczeń z indyka z sosem musztardowo – kurkumowym 148

łyżeczki mielonej kurkumy 2 łyżki miodu 2 ząbki czosnku 4 łyżki śmietany kremówki 30% biały pieprz do smaku 1 kostka , bulionowa drobiowa Mieszamy ze sobą , olej , miód , wyciśnięty praską czosnek i gałkę muszkatołową , do uzyskania jednolitej marynaty . Udo z indyka, nacieramy marynatą od strony wewnętrznej , a także na skórze , doprawiamy solą i pieprzem . Zwijamy w ładną roladę – pieczeń(...)kupy się trzymało Wkładamy do wygrzanego do 200 C piekarnika , zmniejszamy po 5 minutach temperaturę do 170 C i pieczemy około 1,5 godziny , w zależności od wielkości kawałka mięsa , a także od piekarnika , bo każdy nieco inaczej piecze . Pieczemy z termoobiegiem , włączona góra i dół . Warto co jakiś czas podglądać , czy skórka zbytnio się nie przypieka , gdyż dodatek miodu

Ogrodnik w podróży