rolada z mięsa mielonego - 589 przepisów (strona:26/40)

Makowiec zawijany - drożdżowa rolada z białym makiem 163

sekretem do najlepszej drożdżowej rolady jest duża ilość masła w cieście. Zachowuje ono wtedy dłużej świeżość i jest delikatniejsze. Gorąco polecam na tegoroczne Święta. * SKŁADNIKI na 3 duże rolady z makiem Ciasto drożdżowe: 500 g mąki 200 ml mleka 150 g masła 50 g świezych drożdży 2 łyżki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ½ łyżeczki soli Lukier: 200 cukru(...)przepłucz pod bieżącą wodą. Przesyp do garnka i zalej wrzątkiem. Odstaw na 30 minut. Następnie odcedź dokładnie, możesz również wycisnąć całość przez gazę. Mak zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa. Migdały i orzechy włoskie drobno posiekaj. Rodzynki namocz we wrzątku przez kilka minut i odcedź. Dodaj do maku wraz z kandyzowaną skórką pomarańczową, cynamonem, kardamonem, olejkiem migdałowym, rozpuszczonym masłem, cukrem

Food Square
Grillowane ślimaczki z polędwiczki wieprzowej 122

mielonego patyczki do szaszłyków     *** Polędwiczkę myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż, uważając aby nie przeciąć mięsa do końca *** *** Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem na grubość około 1 cm, najlepiej zrobić to przez folie spożywczą *** *** Mięso oprószamy solą i pieprzem *** *** Cukinie myjemy i tniemy na cieniutkie plasterki, najlepiej to zrobić za pomocą obieraczki do warzyw *** *** Na rozbitym płacie mięsa(...)układamy plasterki cukinii *** *** Na cukinii układamy plasterki boczku wędzonego *** *** Następnie układamy w rzędach pokrojoną w paseczki paprykę *** *** Mięso zwijamy tworząc roladę i tniemy na ok 2 cm plastry *** *** Zrolowane plastry polędwiczki nakłuwamy na patyczki do szaszłyków – po 3 krążki na każdy patyczek *** *** Szaszłyki układamy na specjalnej tacce do grillowania i pieczemy na rozgrzanym grillu przez około 10 minut, kilkakrotnie obracając

Blog z Apetytem
Szybki makaron z suszonymi pomidorami 158

Makaron z suszonymi pomidorami to bardzo proste i szybkie danie, które możemy przygotować w kilka minut i mieć pyszny obiad. Oczywiście musimy choć trochę lubić suszone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ROLADKI INDYCZE Z PUREE Z AWOKADO 140

cytryny =>  Lidl 1/2 łyżeczki musztardy Dijon => Biedronka sól, pieprz Wykonanie: Sznycelki z indyka delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą, tak aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy z obu stron  pieprzem, solą, papryką mieloną oraz przyprawami w sprayu. Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazdo nasienne. Ser pleśniowy, gruszkę kroimy w grubsze słupki, a pomidory(...)kawałki pomidora suszonego. Zawinąć najpierw boki, a następnie zwinąć w rulon. W jednej misce przygotować mąkę, w drugiej - rozbełtane jajko, a w trzeciej - płatki kukurydziane zmielona na miałko. Każdą roladę obtaczać w mące, następnie w jajku, a na końcu w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisty kolor. Puree : Ziemniaki obrać, umyć i ugotować

Kuchnia MagdaLeny
Makowiec / strucla z makiem. 272

papier do pieczenia Mak zalewamy wrzątkiem (woda powinna być 1 cm wyżej od maku) i zostawiamy do wystygnięcia. Odsączamy np na sitku, następnie dwa razy mielimy w maszynce do mielenia mięsa z najdrobniejszym sitkiem. Do tak przygotowanego maku dodajemy nasze pozostałe składniki, mieszamy i w razie doprawiamy do smaku ;).  Na potrzeby zmielonego maku dodać pozostałe składniki, wymieszać. Na końcu(...)nich cienko wałkujemy na prostokąty 2-3 mm i rozkładamy część masy makowej. Należy pamiętać, aby zostawić ok 2-3 cm wolnego miejsca na brzegu. Całość zwijamy jak roladę, a końce makowca zawijamy pod spód. Zwinąć (jak roladę), a końce makowców podłożyć pod spód. Każdy z makowców przekładamy na kawałek papieru do pieczenia i dwukrotnie go nim owijamy zostawiając troszkę

Malinowe Pocałunki
Rolada z boczku peklowanego 90

lepszego, niż własna wędlina. Polecam Wam ten boczek, nieco pikantny, pachnący, rewelacyjny Co potrzeba do pieczenia rolady: 1,2 kg boczku chudszego, surowego bez kostek,  4 duże ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, 4 ząbki czosnku w łupkach, ostra papryka mielona, pieprz mielony, czosnek granulowany, 4 ziarna ziela angielskiego, 3 liście laurowe, Co potrzeba do peklowania(...)końca, ponieważ chcemy, żeby powstała większa powierzchnia. Wkładamy boczek do zalewy, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 7 dni do lodówki. Jeśli płyn nie pokrywa całego mięsa, musicie je codziennie odwracać. Po tym czasie mięso wyjmujemy z zalewy, osączamy z płynu, nacieramy powierzchnię, która będzie zwijana do środka przepuszczonym przez praskę czosnkiem, posypujemy dość sporą ilością ostrej papryki i pieprzu, zwijamy

Bułka z Chlebem
Roladki z kurczaka w boczku 52

Roladki z kurczaka w boczku z fetą i papryką to pierś z kurczaka, lekko rozbita tłuczkiem, doprawiona jak kto lubi, w środku ma pyszne dodatki, następnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolady wieprzowe-2 144

Cieszy również bardzo fakt, że wielu z Was gotuje ze mną, to wielka radość z tworzenia tego bloga. Nie ma tu nic, czego nie wypróbowałam! Ponieważ rolady, czy jak kto woli zrazy zawijane to mięso, które zadowoli każde podniebienie - szukam inspiracji na nowe farsze- dziś kolejny przepis! SKŁADNIKI: 7 rozbitych plastrów schabu (grubość około 1cm.)  przyprawa do wieprzowiny ketchup(...)10dag. boczku wędzonego około 10 dag. szynki wędzonej 1 mała cebula czerwona 7-8 małych korniszonów w zalewie pomidorowej (myślę, że ogórki konserwowe też będą ok) WYKONANIE: składniki farszu mielimy na dużych oczkach, wszystko razem mieszamy, mięso posypujemy przyprawami, smarujemy ketchupem, nakładamy farsz, zamykamy wykałaczką i smażymy do miękkości

Kuchnia Beaty
szybkowar-rolada z boczku wieprzowego... 169

Składniki: boczek świeży bez kości 1,5 kg, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula większa 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, smalec 1

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z Mięsem 74

języka francuskiego croquette to pewny rodzaj pasztecika w postaci niewielkiej rolady. Krokiety to nic innego jak naleśnik z dodatkiem farszu podawany w formie na słono. Co do farszu, możemy postawić na różne kombinacje, od różnego rodzaju mięsa, po kapustę i grzyby. W naszym domu najczęściej goszczą krokiety z mięsem. Czas od czasu przygotowuję także krokiety z kapustą i grzybami. Idealnie(...)wysmażone z dodatkiem pysznego farszu krokiety to świetny pomysł na obiad. Rewelacyjnie smakują z dodatkiem czerwonego barszczu. Poniżej zaprezentuję Wam mój ulubiony przepis na pyszne krokiety z mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Mam nadzieję, że i Wam posmakują, ponieważ w naszym domu to jedno z ulubionych dań obiadowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA KROKIETY Z MIĘSEM Składniki: NALEŚNIKI

Przepiski.pl
Pasztet drobiowy zwijany jak rolada. 117

gotujemy do miękkości. Dlatego na gorącą wodę aby się mięso zamknęło i wszystko nie zwiało do wody. Gotujemy do miękkości, studzimy usuwamy cały tłuszcz i skórę a samo mięso mielimy w maszynce razem z ugotowanymi warzywami i czosnkiem. Taka masa jest dość sucha mimo warzyw które w tym wypadku zastępują nam  jak to  zazwyczaj się daje tłuste dodatki(...)dodatków,  ponieważ w moim domu są osobnicy których pieczarki "uczulają".  A drugą formę zrobiłam zgodnie z zamówieniem czyli jako rolada. Ucięty papier rozkładamy na blacie, na nim rozkładamy prostokąt  ( na długość foremki) z reszty mięsa. Na tym równomiernie rozprowadzamy pieczarki, zachowując 2 cm wolne brzegi. I teraz zostało  tylko rolowanie. A więc wolno podnosimy jeden koniec

Dieta moja pasja
Rolada drobiowa z serem i bazylią 187

Rolada drobiowa z serem i bazylią Prosta roladka drobiowa, rodzaj domowej wędliny , faszerowana serem i świeżymi listkami bazylii . Doskonała na kanapki lub jako zakąska na imprezy . Robi się ją bardzo prosto , a składniki są ogólnie dostępne . Nie jest to może dietetyczna potrawa , ale wszystko co dobre , zazwyczaj nie jest fit . Grunt ,że smak jest doskonały . Składniki : 2 pojedyncze piersi(...)żeby sięgała na 1 cm wysokości mięsa . Wstawiamy do nagrzanego do 80-90 C piekarnika i parzymy , obracając co jakiś czas , żeby mięso równo dochodziło . Parzymy , około 60 minut . Wyjmujemy z piekarnika , po przestygnięciu , wstawiamy do lodówki i dopiero po schłodzeniu w niej przez całą noc , można spokojnie przystąpić do krojenia . Rolada krojona na ciepło , będzie się rozpadać . Serwujemy

Ogrodnik w podróży
Rolada z piersi indyczej z serem, pieczarkami i papryką 181

dzień przed pieczeniem lub wstawić na noc do lodówki. Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Rozkrajamy delikatnie, bardzo ostrym nożem, na płat grubości około jednego centymetra. Jeśli mamy taką chęć, można również filet rozbić na cieńszy płat. Ja jednak tego nie robię, ze względu na delikatność akurat tego mięsa, by brzydko się nie poszarpało. Pomidory suszone kroimy w malutką(...)mięso tak wewnątrz, jak na zewnątrz. Przekładamy nasmarowaną pierś do niemetalowego naczynia i zamykamy je lub zawijamy folią spożywczą. Jak pisałam wyżej - najlepiej pozostawić mięso w lodówce na noc. W dniu pieczenia mięso wyjmujemy na stolnicę wyłożoną folią aluminiową. Na płacie układamy ścisło farsz, w kolejności - plastry sera, cienkie plastry pieczarek, cienko pokrojone paski papryki. Roladę zwijamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Rolada z indyka faszerowana tapenadą 62

indyka 2 łyżki tapenady pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy Pierś rozcinamy wzdłuż, ale nie do końca. Chodzi o to, żeby powstał jeden duży płat mięsa. Jeżeli jest za gruby, rozbijamy go na grubość ok 1,5 cm. Mięso nacieramy olejem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na płacie mięsa rozsmarowujemy tapenadę, filet zwijamy w rulon, spinamy(...)wykałaczkami. Wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Wyciągamy mięso z rękawa, odstawiamy na jakieś 10 minut i dopiero wtedy je kroimy. Artykuł Rolada z indyka faszerowana tapenadą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Babeczki francusko wołowe z nutą indyjską 135

świat Indii automatycznie przeniesiony. Potrawa do lunchboxa z produktem marki Patak’s. Składniki na ok. 12 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 375 g, 250 g drobno mielonego mięsa wołowego   (jak na tatar), 4 duże łyżki Pasta Tikka Masala – średnio ostra - Patak's, 6 łyżek startego sera grana padano, pęczek świeżego szczypiorku, 12 zielonych całych oliwek, listki(...)papieru do pieczenia kwadratów o   wielkości   ok. 10/10 cm. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Mięso dokładnie mieszamy z sosem. Dodajemy sera, posiekanego szczypiorku i całość mieszamy. Ciasto rozwijamy i na całą powierzchnię nakładamy farsz. Ciasto delikatnie zwijamy w roladę. Kroimy na 12 krążków, które przekładamy do formy na babeczki wyłożonej papierem. Ciasto delikatnie odchylamy, a w środek ciasta

Moniki Smakołyki