ravioli - 445 przepisów (strona:6/30)

Gotuj Kluski z MasterChef część II 218

MasterChef poza szpaclami czyli niemieckimi kluskami kładzionymi, na które znajdziecie przepis tutaj , zostały wyczarowane jeszcze inne dania i oto kolejne z nich. Dziś postanowiłam przedstawić Wam przepis na włoskie ravioli z wypływającym żółtkiem. Zrobiłyśmy je w dwóch wersjach: ze szpinakiem lub bez. Tak przyrządzone ravioli są daniem typowo śniadaniowym - takie jajko zamknięte w makaronie. Jednak jak dla mnie jest przy(...)możemy zrobić mały wyjątek i podawać je również na obiad. Genialnie smakują po prostu polane masłem. Jest to naprawdę wyjątkowe danie więc myślę, że na pewno Wam posmakuje. Ravioli z wypływającym żółtkiem Składniki: 250 g dobrej jakościowo mąki pszennej 1 jajko+2 żółtka 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 2-3 łyżki zimnej wody kilka oddzielonych od białek żółtek masło

sierotka maRysia w kuchni
Ravioli z nadzieniem grzybowo-gryczanym 154

Jako że święta tuż tuż to przygotowaliśmy dla Was kilka propozycji na ten okres Dzisiaj przedstawiamy alternatywę dla pierogów z kapustą i grzybami na święta, którą są ravioli z nadzieniem z grzybami i z kaszą gryczaną. Na pewno posmakują każdemu Składniki na ciasto: - 400 g mąki - 1 jajko - 2 żółtka - szczypta soli - 1/2 szklanki ciepłej wody Składniki na nadzienie(...)pieczarek - 1 jajko - 1 łyżka masła - 1 łyżka bułki tartej - sól, pieprz Składniki na sos: - 1 łyżka masła - 1 por - 4 pieczarki - sól, pieprz Najpierw robimy ciasto na ravioli. Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy sól oraz jajko z żółtkami i zaczynamy wyrabiać ciasto stopniowo dolewając wodę. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki na 30 minut żeby odpoczęło. Następnie przygotowujemy nadzienie. Kaszę

Kuchenne Wariacje
Ravioli z dynią na słodko 85

Czas czytania: 2 min Ravioli z dynią na słodko powstały dla mojej córki, która lubi dynię, ale nie przepada za połączeniem dyni ze słonymi smakami. Ravioli wyszły bardzo dobre i posmakowały wszystkim domownikom mam nadzieję, że Wam również przypadną do gustu. Forma w jakiej je zrobicie jest dowolna, może to być klasyczny kształt pierogów, tortellini… Proponuję podać z klarowanym(...)masłem i przypieczoną tartą bułką lub ze słodką śmietaną i cynamonem. Smacznego! Print Ravioli z dynią na słodko .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Niecodzienne ravioli z nadzieniem dyniowym z dodatkiem twarożku. Course Obiad Cuisine International Keyword dynia Prep Time 1 hour 20 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 1 hour 40 minutes Servings

SprawdzonaKuchnia.pl
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM 124

bardzo wpasowała się w naszą kulturę kulinarną, aż stała się jej nieodłącznym elementem. Trochę jak z sushi. Piszę o tym dlatego, że proponuję dzisiaj danie typowo włoskie - ravioli. Te kwadratowe pierożki, które wycina się specjalnym, pofalowanym radełkiem, zazwyczaj nadziewane są mięsem, serem ricotta czy warzywami. Również i tym razem postawiłam na klasykę i swoje ravioli nadziałam szpinakiem oraz serem ricotta(...)polałam roztopionym masłem z czosnkiem i siekaną natką pietruszki. Przepis pochodzi z naszego poprzedniego bloga. RAVIOLI ZE SZPINAKIEM Składniki na ciasto 300 g mąki pszennej 3 jajka szczypta soli 2 łyżki oliwy z oliwek ciepła woda Składniki na nadzienie 3 łyżki oleju 1 cebula  2-3 ząbki czosnku 200 g szpinaku (może być mrożony) 100 g serka ricotta sól

W kuchni Karmel-itki
Ravioli z ostrym serem kozim w sosie cytrynowym 231

Ravioli z serem kozim w sosie kremowo cytrynowym przygotowałam, gdzie dodatkowo do farszu papryczkę chili,  trzy rodzaje pieprzu i kapary dodałam.  Przyznam się szczerze, ze przepis ten już dawno napisałam, ale wśród innych gdzieś go zapodziałam. Pamiętam, że ravioli wyszło orzeźwiające, delikatne, ale ostrością zaskakujące. Składniki: ciasto: 220 g  mąki pszennej, 2 całe jajka i jedno żółtko(...)nakładamy nadzienie w odstępach ok. 4 cm. Ciasto pomiędzy nadzieniem smarujemy roztrzepany jajkiem (żeby się dobrze skleiło) i przykrywamy drugim płatem ciasta. Za pomocą radełka do ciasta wycinamy kwadraciki. Ravioli gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 2 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakowa. Sos:  Na patelni delikatnie rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej czosnek, dodajemy skórkę i sok z cytryny . Wlewamy śmietanę

Moniki Smakołyki
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 98

Zoodle z pulpecikami w sosie marinara, indyk pod parmezanem, lasagna z ravioli, pieczony kalafior z kurczakiem i loco moco, czyli burger z sadzonym jajkiem – pięć prostych, tanich obiadów na cały tydzień roboczy, które jeden w miarę wprawny kucharz jest w stanie zrobić krócej niż w dwie godziny. Koszt dla dwóch osób to mniej niż 100 zł. W sobotę późnym wieczorem(...)tygodniu postawiliśmy na absolutny minimalizm, dania proste w przygotowaniu, nie wymagające czasu. Pięć tanich obiadów: zoodle, indyk pod parmezanem, pieczony kalafior z kurczakiem, loco moco i lasagna z ravioli Całe menu na pięć dni zaplanowaliśmy kierując się pewnym sprawdzonym kluczem, mianowicie tak dobieraliśmy przepisy, żeby miały jakiś ważny wspólny składnik. W tym tygodniu jest to sos marinara. Bulion

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 77

Zoodle z pulpecikami w sosie marinara, indyk pod parmezanem, lasagna z ravioli, pieczony kalafior z kurczakiem i loco moco, czyli burger z sadzonym jajkiem – pięć prostych, tanich obiadów na cały tydzień roboczy, które jeden w miarę wprawny kucharz jest w stanie zrobić krócej niż w dwie godziny. Koszt dla dwóch osób to mniej niż 100 zł. W sobotę późnym wieczorem(...)tygodniu postawiliśmy na absolutny minimalizm, dania proste w przygotowaniu, nie wymagające czasu. Pięć tanich obiadów: zoodle, indyk pod parmezanem, pieczony kalafior z kurczakiem, loco moco i lasagna z ravioli Całe menu na pięć dni zaplanowaliśmy kierując się pewnym sprawdzonym kluczem, mianowicie tak dobieraliśmy przepisy, żeby miały jakiś ważny wspólny składnik. W tym tygodniu jest to sos marinara. Bulion

Niedzielny kucharz
Ravioli ze szpinakiem i ricotta 149

razem klasyka gatunku, czyli pierogi na włoski sposób. Ponieważ kochamy zarówno polskie pierogi, jak i włoskie makarony, dzisiaj postanowiliśmy przygotować ravioli. Obłędne makaronowe ciasto w formie pierożka, wewnątrz, którego zamknięty został delikatny, ale przepyszne farsz. Ten makaron z pewnością podbije serce, każdego kto go spróbuje.  Polecamy na obiad, kolację oraz na przystawkę. Jako przystawka z powodzeniem wystarczy jeden duży(...)ravioli. CIASTO: 300 g mąki (najlepiej typ 500) 3 żółtka 3 łyżki oliwy 3 łyżki wody szczypta soli szczypta kurkumy FARSZ: 250 g mrożonego szpinaku 100 g ricotty 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1 łyżeczka masła (najlepiej klarowane) Żółtka mieszamy z kurkumą, solą, oliwą i wodą. Na stolnicę przesiewamy mąkę i robimy w środku dołeczek.  Wlewamy

Kuchnia od dwojga
RAVIOLI Z RICOTTĄ I BAZYLIĄ 178

Ravioli z ricottą i bazylią Ravioli to jedno z moich ulubionych, włoskich dań. Nasze polskie pierogi też uwielbiam, ale te fikuśne pierożki "urzekły" moje kubki smakowe pierwszy raz we Włoszech i do dzisiaj mam do nich wielki sentyment. Nadzienie moich sycylijskich pierożków było bardziej finezyjne: farsz grzybowy z sosem krewetkowym. Wierzcie mi, niebo w gębie! (przepis kiedyś pojawi się(...)blogu). Ja natomiast dzisiaj proponują wersję lżejszą, równie pyszną. Może dla niektórych jest to nieco czasochłonne danie, ale jaka duma i zadowolenie podczas konsumpcji :)  SKŁADNIKI: ( ok. 30 ravioli) CIASTO MAKARONOWE: 300 g mąki makaronowej „00” (lub semoliny) 3 jajka 1 łyżka oliwy NADZIENIE: 250 g ricotty 1 łyżka oliwy duża garść świeżej bazylii ( można zastąpić szałwią/ tymiankiem) 1 łyżeczka

Calzonella.com
Włochy: Ravioli 104

wchłonięciu sześciu pierożków z owocami, nie ma się już zwykle ochoty na nic, co ma w sobie cukier. Stąd też proponuję Wam dzisiaj danie oczywiście włoskie, ale na słodko, ravioli z serkiem ricotta i jagodami. Nie myślcie, że znęcałam się nad moim M. słodkim obiadem, on dostał wersję z kurczakiem i sosem pomidorowym posypanym startym, żółtym serem. Niestety pożarł swoją(...)porcję tak szybko, że nie zdążyłam zrobić żadnego zdjęcia. Toteż podam Wam przepis, ale będziecie musieli zatrudnić wyobraźnię, by trzecim okiem ujrzeć jak smakowicie wyglądały. Ravioli na słodko i na wytrawnie 300 g maki 2 jajka 1 żółtko ciepła woda łyżka octu szczypta soli Wszystkie składniki zagnieść na elastyczne, zwarte ciasto i na 30 minut wstawić do lodówki. 250g serka

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ravioli z kozim serem i kaparami 185

Ravioli bez użycia soli jest przygotowane, bo słony ser kozi i kapary w cieście zostało "schowane". Składniki: ciasto na ravioli: 220 g   mąki pszennej, 2 całe jajka i jedno żółtko,  1 łyżka oliwy z oliwek, pozostałe składniki: 100 g sera koziego ziołowego, świeży tymianek, 2 łyżki masła klarownego, 2 łyżki kapary, 1 jajko,   pieprz czarny świeżo mielony(...)się nie kleiło, to podsypujemy je mąką. Na jednej z części ciasta nakładamy serek kozi, dodajemy do po jednym ziarenku kapary  (ok. 1/2 łyżeczki serka  na jedno ravioli). Ciasto pomiędzy nadzieniem smarujemy roztrzepany jajkiem (ciasto dobrze się sklei) i przykrywamy drugim płatem ciasta. Palcami dociskamy przestrzenie pomiędzy nadzieniem i wycinamy za pomocą nożyka do ciasta. Ravioli gotujemy

Moniki Smakołyki
Ravioli z semoliny z kaszanką oraz karmelizowanym jabłkiem 225

Ravioli to tradycyjne włoskie pierożki w kształcie kwadratów. Nadzienie do ravioli może być różne, ja lubię makarony, pierożki mój mąż kaszankę :) więc nie mogło być inaczej jak tylko połączyć to. Pierożki są pyszne słodkie jabłuszko obsypane świeżym tymiankiem i tradycyjny smak kaszanki. Połączenie to nie raz będzie gościło na moim stole. SKŁADNIKI :na  ok 25 szt (przepis autorski(...)wielkości orzecha włoskiego w równych odległościach  - smaruje dookoła kaszanki wodą i na to nakładam płat wywałkowanego ciasta, dociskam pozbywając się powietrza i wycinam radełkiem kwadraty.  Gotowe ravioli wrzucam do gotującej osolonej wody i gotuje ok 5-7 minut    - w tym czasie przygotowuję jabłko, obieram i tnę je na większe kwadraty  - na patelni rozgrzewam 3 łyżki

Basia w kuchni
Pierogi z mięsem z Bergamo 40

wypłyną na wierzch.  Odcedziłam i wymieszałam z sosem. Posypałam Grana Padano i bazylią.  Pierogi z mięsem z Bergamo Casoncelli alla bergamasca. La ricetta degli ravoli perfetti. Ravioli con carne bergamasca e' una ricetta di Cristina Catese. Finalmente sono riuscita a farli. Ho fatto solo qualche ritocco e qualche modifica, la ricetta l'orginale prevede pancetta e salvia(...)messo salsa di pomodoro e basilico. Ravioli con carne sono una ricetta perfetta per delizosi incontri tra amici e parenti. Molto profuma di Bergamo.  Ingredienti per ravioli con carne. Pasta: - 300 g di farina Manitoba - 200 g di semolino - 4 uova grandi - pizzico di sale Ripieno: - 150 g di salame tagliato molto fine o macinato in un tritacarne

Z Kuchni Do Kuchni
Piątek: Najlepsza pomidorowa z ravioli szpinakowym 111

powierzchni zupy. Pomidorową podajemy zwykle z makaronem, w zasadzie z każdym rodzajem, nie muszą to być nitki. Kiedy zabieramy zupę do pracy, dla większej sytości, zanurzamy w niej ravioli szpinakowe. Tym razem pierożki są sklepowe, bo nie mieliśmy czasu na zrobienie własnych. Jeśli macie ochotę i czas, zróbcie do zupy uszka nadziane np. serem riccotta, albo wędzonym twarogiem. Składniki(...)litr passaty pomidorowej 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 duży liść laurowy Opakowanie ravioli Sól i pieprz do smaku Zielenina: bazylia, pietruszka Przygotowanie: Krok 1 Wlej do garnka passatę, dodaj obraną cebulę, dwa ząbki czosnku, liść laurowy i dwie łyżki masła. Zagotuj, zamieszaj, tak żeby rozpuścić masło, zmniejsz ogień do minimum, tak żeby zupa lekko „mrugała

Niedzielny kucharz
Ravioli spinaci z sosem szpinakowym 124

się mieć w lodówce coś na szybko, na duży i mały głód, czego przygotowanie zajmie mi zaledwie kilka minut. W mojej szufladzie w lodówce na czarną godzinę jest np. Ravioli spinaci od Hilcona Wystarczy wrzucić na wodę na 2 minuty i gotowe. Ja do ravioli zrobiłam sobie jeszcze sosik szpinakowy. 1 łyżkę masła rozpuściłam an patelni, dodałam 3 brykiety mrożonego(...)szpinaku, 1/3 kostki fety i 2 łyżki śmietany 18%. Podałam odrobinę sos, dodałam świeżo zmielony pieprz i podałam z ravioli. Spróbujcie – pyszne są te pierożki. Artykuł Ravioli spinaci z sosem szpinakowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl