ravioli - 445 przepisów (strona:6/30)

Ravioli z bakłażanem, Ricottą i serem Scamorza. 54

Ravioli di melanzane e scamorza) Umiecie w Ravioli ? Bo, wiecie, to wcale takie trudne ani pracochłonne nie jest.  😋 Nabyłem tydzień temu, drogą kupna, formę do Ravioli (tak naprawdę to nawet dwie  😜 ) i przyszedł czas by ją wypróbować. A tak się złożyło, że w lodówce miałem, pozostałą z innego przepisu połówkę wędzonego sera Scamorza - to taki włoski, kremowy, miękki(...)pół godziny w temperaturze pokojowej; ostudzonego bakłażana rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki nadzienia i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem; gotowe ciasto cienko rozwałkować (najlepiej maszynką) i formować ravioli, najlepiej z użyciem dedykowanej formy. Ciasto warto zwilżać wodą na łączeniach warstw; cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie aż się zeszkli, dodać pulpę pomidorową; dusić

Pasta Po Polsku
Zapiekanka serowa z ravioli 403

Zapiekanka serowa z ravioli Ravioli , same w sobie są dobre , a wymieszane z serem i zapieczone ze szpinakiem to po prostu bajka . Każda zapiekanka ułatwi nam życie , bo jest tania w wykonaniu , łatwo ją odgrzać , oszczędza czas i nie produkuje, nadmiarowych brudnych naczyń . Naprawdę fajne danie i uwierzcie ,że mega smakowite " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)garach , które mimo że bardzo lubię , to nie zawsze mam na nie ochotę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na około 5 osób : 1 opakowanie ravioli serowego 30 dkg ( około ) ,żółtego sera 100 ml słodkiej śmietanki 12% 1 opakowanie mrożonego szpinaku kilka posiekanych, plastrów, wędzonego boczku – do posypania 2-3 ząbki czosnku , sól , pieprz

Ogrodnik w podróży
Orzeźwiająca sałatka z ravioli i ogórkiem 152

Orzeźwiająca sałatka z ravioli i ogórkiem Lubie sałatki , w zasadzie praktycznie wszystkie , niestety moi mali domownicy nie zawsze są tego samego zdania . Warzywa, a co gorzej natki , koperku , szczypiorku nie napawają ich ochotą ,żeby podbiegać do stołu . To przecież zdrowe , kto w ogóle je zdrowe rzeczy , przecież normalne dzieci jedzą chipsy i pizzę , a nie kozie jedzenie " class="wp-smiley(...)style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Przemycenie zieleniny to nie lada wyzwanie i sprostać mu może tylko..ravioli , bo to makaron , więc jak wołam ” kolacja” , a na pytanie „a co jest ” , odkrzykuję ” makaron” , to słychać tupot małych nóżek na schodach . Więcej pytań nie zadają

Ogrodnik w podróży
Gotuj Kluski z MasterChef część II 189

MasterChef poza szpaclami czyli niemieckimi kluskami kładzionymi, na które znajdziecie przepis tutaj , zostały wyczarowane jeszcze inne dania i oto kolejne z nich. Dziś postanowiłam przedstawić Wam przepis na włoskie ravioli z wypływającym żółtkiem. Zrobiłyśmy je w dwóch wersjach: ze szpinakiem lub bez. Tak przyrządzone ravioli są daniem typowo śniadaniowym - takie jajko zamknięte w makaronie. Jednak jak dla mnie jest przy(...)możemy zrobić mały wyjątek i podawać je również na obiad. Genialnie smakują po prostu polane masłem. Jest to naprawdę wyjątkowe danie więc myślę, że na pewno Wam posmakuje. Ravioli z wypływającym żółtkiem Składniki: 250 g dobrej jakościowo mąki pszennej 1 jajko+2 żółtka 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 2-3 łyżki zimnej wody kilka oddzielonych od białek żółtek masło

sierotka maRysia w kuchni
Ravioli z nadzieniem grzybowo-gryczanym 126

Jako że święta tuż tuż to przygotowaliśmy dla Was kilka propozycji na ten okres Dzisiaj przedstawiamy alternatywę dla pierogów z kapustą i grzybami na święta, którą są ravioli z nadzieniem z grzybami i z kaszą gryczaną. Na pewno posmakują każdemu Składniki na ciasto: - 400 g mąki - 1 jajko - 2 żółtka - szczypta soli - 1/2 szklanki ciepłej wody Składniki na nadzienie(...)pieczarek - 1 jajko - 1 łyżka masła - 1 łyżka bułki tartej - sól, pieprz Składniki na sos: - 1 łyżka masła - 1 por - 4 pieczarki - sól, pieprz Najpierw robimy ciasto na ravioli. Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy sól oraz jajko z żółtkami i zaczynamy wyrabiać ciasto stopniowo dolewając wodę. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki na 30 minut żeby odpoczęło. Następnie przygotowujemy nadzienie. Kaszę

Kuchenne Wariacje
Ravioli z dynią na słodko 65

Czas czytania: 2 min Ravioli z dynią na słodko powstały dla mojej córki, która lubi dynię, ale nie przepada za połączeniem dyni ze słonymi smakami. Ravioli wyszły bardzo dobre i posmakowały wszystkim domownikom mam nadzieję, że Wam również przypadną do gustu. Forma w jakiej je zrobicie jest dowolna, może to być klasyczny kształt pierogów, tortellini… Proponuję podać z klarowanym(...)masłem i przypieczoną tartą bułką lub ze słodką śmietaną i cynamonem. Smacznego! Print Ravioli z dynią na słodko .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Niecodzienne ravioli z nadzieniem dyniowym z dodatkiem twarożku. Course Obiad Cuisine International Keyword dynia Prep Time 1 hour 20 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 1 hour 40 minutes Servings

SprawdzonaKuchnia.pl
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM 103

bardzo wpasowała się w naszą kulturę kulinarną, aż stała się jej nieodłącznym elementem. Trochę jak z sushi. Piszę o tym dlatego, że proponuję dzisiaj danie typowo włoskie - ravioli. Te kwadratowe pierożki, które wycina się specjalnym, pofalowanym radełkiem, zazwyczaj nadziewane są mięsem, serem ricotta czy warzywami. Również i tym razem postawiłam na klasykę i swoje ravioli nadziałam szpinakiem oraz serem ricotta(...)polałam roztopionym masłem z czosnkiem i siekaną natką pietruszki. Przepis pochodzi z naszego poprzedniego bloga. RAVIOLI ZE SZPINAKIEM Składniki na ciasto 300 g mąki pszennej 3 jajka szczypta soli 2 łyżki oliwy z oliwek ciepła woda Składniki na nadzienie 3 łyżki oleju 1 cebula  2-3 ząbki czosnku 200 g szpinaku (może być mrożony) 100 g serka ricotta sól

W kuchni Karmel-itki
Ravioli z ostrym serem kozim w sosie cytrynowym 199

Ravioli z serem kozim w sosie kremowo cytrynowym przygotowałam, gdzie dodatkowo do farszu papryczkę chili,  trzy rodzaje pieprzu i kapary dodałam.  Przyznam się szczerze, ze przepis ten już dawno napisałam, ale wśród innych gdzieś go zapodziałam. Pamiętam, że ravioli wyszło orzeźwiające, delikatne, ale ostrością zaskakujące. Składniki: ciasto: 220 g  mąki pszennej, 2 całe jajka i jedno żółtko(...)nakładamy nadzienie w odstępach ok. 4 cm. Ciasto pomiędzy nadzieniem smarujemy roztrzepany jajkiem (żeby się dobrze skleiło) i przykrywamy drugim płatem ciasta. Za pomocą radełka do ciasta wycinamy kwadraciki. Ravioli gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 2 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakowa. Sos:  Na patelni delikatnie rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej czosnek, dodajemy skórkę i sok z cytryny . Wlewamy śmietanę

Moniki Smakołyki
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 76

Zoodle z pulpecikami w sosie marinara, indyk pod parmezanem, lasagna z ravioli, pieczony kalafior z kurczakiem i loco moco, czyli burger z sadzonym jajkiem – pięć prostych, tanich obiadów na cały tydzień roboczy, które jeden w miarę wprawny kucharz jest w stanie zrobić krócej niż w dwie godziny. Koszt dla dwóch osób to mniej niż 100 zł. W sobotę późnym wieczorem(...)tygodniu postawiliśmy na absolutny minimalizm, dania proste w przygotowaniu, nie wymagające czasu. Pięć tanich obiadów: zoodle, indyk pod parmezanem, pieczony kalafior z kurczakiem, loco moco i lasagna z ravioli Całe menu na pięć dni zaplanowaliśmy kierując się pewnym sprawdzonym kluczem, mianowicie tak dobieraliśmy przepisy, żeby miały jakiś ważny wspólny składnik. W tym tygodniu jest to sos marinara. Bulion

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 66

Zoodle z pulpecikami w sosie marinara, indyk pod parmezanem, lasagna z ravioli, pieczony kalafior z kurczakiem i loco moco, czyli burger z sadzonym jajkiem – pięć prostych, tanich obiadów na cały tydzień roboczy, które jeden w miarę wprawny kucharz jest w stanie zrobić krócej niż w dwie godziny. Koszt dla dwóch osób to mniej niż 100 zł. W sobotę późnym wieczorem(...)tygodniu postawiliśmy na absolutny minimalizm, dania proste w przygotowaniu, nie wymagające czasu. Pięć tanich obiadów: zoodle, indyk pod parmezanem, pieczony kalafior z kurczakiem, loco moco i lasagna z ravioli Całe menu na pięć dni zaplanowaliśmy kierując się pewnym sprawdzonym kluczem, mianowicie tak dobieraliśmy przepisy, żeby miały jakiś ważny wspólny składnik. W tym tygodniu jest to sos marinara. Bulion

Niedzielny kucharz
sałatka z ravioli, kurczakiem, porem i jabłkiem 108

taka sałatka, że każdy chyba stwierdzi, że jadł coś podobnego, wystarczy zmienić tylko jeden składnik - ravioli na makaron. Ale są dwa argumenty za tym, by jednak wykorzystać te małe, włoskie pierożki, by po pierwsze nabrała innego wyglądu, a po drugie, dzięki różnorodnemu nadzieniu, nowego smaku. Polecam.   sałatka z ravioli - składniki: 250 g ravioli z serem lub szpinakiem(...)ugotowane na twardo, 1 pojedyncza duża pierś z kurczaka, sok z 1 cytryny, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu greckiego, sól, pieprz  olej do smażenia  sałatka z ravioli - przepis Pierś kurczaka pokrój w drobną kostkę i zamarynuj na pół godziny w soku z cytryny. Następnie osącz u usmaż. Ugotuj ravioli. Osącz kukurydzę. Pora pokrój w półplasterki, jabłko

Eksperyment sobotni
Ravioli ze szpinakiem i ricotta 130

razem klasyka gatunku, czyli pierogi na włoski sposób. Ponieważ kochamy zarówno polskie pierogi, jak i włoskie makarony, dzisiaj postanowiliśmy przygotować ravioli. Obłędne makaronowe ciasto w formie pierożka, wewnątrz, którego zamknięty został delikatny, ale przepyszne farsz. Ten makaron z pewnością podbije serce, każdego kto go spróbuje.  Polecamy na obiad, kolację oraz na przystawkę. Jako przystawka z powodzeniem wystarczy jeden duży(...)ravioli. CIASTO: 300 g mąki (najlepiej typ 500) 3 żółtka 3 łyżki oliwy 3 łyżki wody szczypta soli szczypta kurkumy FARSZ: 250 g mrożonego szpinaku 100 g ricotty 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1 łyżeczka masła (najlepiej klarowane) Żółtka mieszamy z kurkumą, solą, oliwą i wodą. Na stolnicę przesiewamy mąkę i robimy w środku dołeczek.  Wlewamy

Kuchnia od dwojga
RAVIOLI Z RICOTTĄ I BAZYLIĄ 159

Ravioli z ricottą i bazylią Ravioli to jedno z moich ulubionych, włoskich dań. Nasze polskie pierogi też uwielbiam, ale te fikuśne pierożki "urzekły" moje kubki smakowe pierwszy raz we Włoszech i do dzisiaj mam do nich wielki sentyment. Nadzienie moich sycylijskich pierożków było bardziej finezyjne: farsz grzybowy z sosem krewetkowym. Wierzcie mi, niebo w gębie! (przepis kiedyś pojawi się(...)blogu). Ja natomiast dzisiaj proponują wersję lżejszą, równie pyszną. Może dla niektórych jest to nieco czasochłonne danie, ale jaka duma i zadowolenie podczas konsumpcji :)  SKŁADNIKI: ( ok. 30 ravioli) CIASTO MAKARONOWE: 300 g mąki makaronowej „00” (lub semoliny) 3 jajka 1 łyżka oliwy NADZIENIE: 250 g ricotty 1 łyżka oliwy duża garść świeżej bazylii ( można zastąpić szałwią/ tymiankiem) 1 łyżeczka

Calzonella.com
Włochy: Ravioli 88

wchłonięciu sześciu pierożków z owocami, nie ma się już zwykle ochoty na nic, co ma w sobie cukier. Stąd też proponuję Wam dzisiaj danie oczywiście włoskie, ale na słodko, ravioli z serkiem ricotta i jagodami. Nie myślcie, że znęcałam się nad moim M. słodkim obiadem, on dostał wersję z kurczakiem i sosem pomidorowym posypanym startym, żółtym serem. Niestety pożarł swoją(...)porcję tak szybko, że nie zdążyłam zrobić żadnego zdjęcia. Toteż podam Wam przepis, ale będziecie musieli zatrudnić wyobraźnię, by trzecim okiem ujrzeć jak smakowicie wyglądały. Ravioli na słodko i na wytrawnie 300 g maki 2 jajka 1 żółtko ciepła woda łyżka octu szczypta soli Wszystkie składniki zagnieść na elastyczne, zwarte ciasto i na 30 minut wstawić do lodówki. 250g serka

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ravioli z kozim serem i kaparami 163

Ravioli bez użycia soli jest przygotowane, bo słony ser kozi i kapary w cieście zostało "schowane". Składniki: ciasto na ravioli: 220 g   mąki pszennej, 2 całe jajka i jedno żółtko,  1 łyżka oliwy z oliwek, pozostałe składniki: 100 g sera koziego ziołowego, świeży tymianek, 2 łyżki masła klarownego, 2 łyżki kapary, 1 jajko,   pieprz czarny świeżo mielony(...)się nie kleiło, to podsypujemy je mąką. Na jednej z części ciasta nakładamy serek kozi, dodajemy do po jednym ziarenku kapary  (ok. 1/2 łyżeczki serka  na jedno ravioli). Ciasto pomiędzy nadzieniem smarujemy roztrzepany jajkiem (ciasto dobrze się sklei) i przykrywamy drugim płatem ciasta. Palcami dociskamy przestrzenie pomiędzy nadzieniem i wycinamy za pomocą nożyka do ciasta. Ravioli gotujemy

Moniki Smakołyki
Ravioli z semoliny z kaszanką oraz karmelizowanym jabłkiem 202

Ravioli to tradycyjne włoskie pierożki w kształcie kwadratów. Nadzienie do ravioli może być różne, ja lubię makarony, pierożki mój mąż kaszankę :) więc nie mogło być inaczej jak tylko połączyć to. Pierożki są pyszne słodkie jabłuszko obsypane świeżym tymiankiem i tradycyjny smak kaszanki. Połączenie to nie raz będzie gościło na moim stole. SKŁADNIKI :na  ok 25 szt (przepis autorski(...)wielkości orzecha włoskiego w równych odległościach  - smaruje dookoła kaszanki wodą i na to nakładam płat wywałkowanego ciasta, dociskam pozbywając się powietrza i wycinam radełkiem kwadraty.  Gotowe ravioli wrzucam do gotującej osolonej wody i gotuje ok 5-7 minut    - w tym czasie przygotowuję jabłko, obieram i tnę je na większe kwadraty  - na patelni rozgrzewam 3 łyżki

Basia w kuchni
Pierogi z mięsem z Bergamo 19

wypłyną na wierzch.  Odcedziłam i wymieszałam z sosem. Posypałam Grana Padano i bazylią.  Pierogi z mięsem z Bergamo Casoncelli alla bergamasca. La ricetta degli ravoli perfetti. Ravioli con carne bergamasca e' una ricetta di Cristina Catese. Finalmente sono riuscita a farli. Ho fatto solo qualche ritocco e qualche modifica, la ricetta l'orginale prevede pancetta e salvia(...)messo salsa di pomodoro e basilico. Ravioli con carne sono una ricetta perfetta per delizosi incontri tra amici e parenti. Molto profuma di Bergamo.  Ingredienti per ravioli con carne. Pasta: - 300 g di farina Manitoba - 200 g di semolino - 4 uova grandi - pizzico di sale Ripieno: - 150 g di salame tagliato molto fine o macinato in un tritacarne

Z Kuchni Do Kuchni
Piątek: Najlepsza pomidorowa z ravioli szpinakowym 92

powierzchni zupy. Pomidorową podajemy zwykle z makaronem, w zasadzie z każdym rodzajem, nie muszą to być nitki. Kiedy zabieramy zupę do pracy, dla większej sytości, zanurzamy w niej ravioli szpinakowe. Tym razem pierożki są sklepowe, bo nie mieliśmy czasu na zrobienie własnych. Jeśli macie ochotę i czas, zróbcie do zupy uszka nadziane np. serem riccotta, albo wędzonym twarogiem. Składniki(...)litr passaty pomidorowej 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 duży liść laurowy Opakowanie ravioli Sól i pieprz do smaku Zielenina: bazylia, pietruszka Przygotowanie: Krok 1 Wlej do garnka passatę, dodaj obraną cebulę, dwa ząbki czosnku, liść laurowy i dwie łyżki masła. Zagotuj, zamieszaj, tak żeby rozpuścić masło, zmniejsz ogień do minimum, tak żeby zupa lekko „mrugała

Niedzielny kucharz
Ravioli spinaci z sosem szpinakowym 108

się mieć w lodówce coś na szybko, na duży i mały głód, czego przygotowanie zajmie mi zaledwie kilka minut. W mojej szufladzie w lodówce na czarną godzinę jest np. Ravioli spinaci od Hilcona Wystarczy wrzucić na wodę na 2 minuty i gotowe. Ja do ravioli zrobiłam sobie jeszcze sosik szpinakowy. 1 łyżkę masła rozpuściłam an patelni, dodałam 3 brykiety mrożonego(...)szpinaku, 1/3 kostki fety i 2 łyżki śmietany 18%. Podałam odrobinę sos, dodałam świeżo zmielony pieprz i podałam z ravioli. Spróbujcie – pyszne są te pierożki. Artykuł Ravioli spinaci z sosem szpinakowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Ravioli Spinaci od Hilcona 111

Absolutnie fenomenalne. Wspaniałe połączenie smaków. Moi bliscy zajadali i się zachwycali. Składniki: 1 opakowanie Ravioli Spinaci Hilcona 1 łyżka masła kilka plasterków cukinii kilka pomidorków koktajlowych czerwonych i pomarańczowych 6 listków bazylii szczypta soli Ravioli gotuję w osolonej wodzie. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję pokrojoną w plastry cukinię – chwilę smażę by cukinia stała się lekko miękka, dodaję pomidorki przekrojone(...)pół i posiekaną bazylię. Chwilę smażę, solę. Ravioli wykładam na talerz, polewam maślanym aromatycznym sosem i dodaję warzywka. REWELACJA ! Hilcona rządzi ; Artykuł Ravioli Spinaci od Hilcona pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Ravioli z płynnym żółtkiem i palonym masłem szałwiowym 165

mama i babcia uzbrojone jedynie w drewniane walki produkowały pyszny makaron wkładając w niego nie tylko niemałą siłę, wszak ciasto makaronowe to nie-lada wyzwanie, ale również dużo serca. Ravioli to rodzaj włoskich pierogów w których z racji na większą gęstość ciasta można zamknąć prawie wszystko, ja sięgnęła dziś po klasyczne połączenia dwóch serów i lejącego żółtka(...)robi słynne beurre noisette czyli palone masło o orzechowym smaku z prażona listkami szałwii.  Składniki na 2 porcje Czas przygotowania: 90 min Ciasto na ravioli 300 g mąki pszennej 2 jajka 1 żółtko 1 łyżeczka soli 3-4 łyżek wody (opcjonalnie) Farsz 250 g serka ricotta 1/2 szklanki startego parmezanu  sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej garść świeżej szałwii

Słodki Kompromis
Ravioli z ricottą, łososiem, truflą i płynnym żółtkiem 192

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ravioli z ricottą, łososiem, truflą i płynnym żółtkiem Składniki – 4 porcje: Składniki – ciasto: Mąka typu 00 – 250g Żółtka – 2 sztuki Olej – 1 łyżka Sól – 1 łyżeczka Ciepła woda Składniki – farsz(...)Wykonanie – farsz: Ser ricotta wymieszać z parmezanem i drobno pokrojonym łososiem. Do farszu zetrzeć truflę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią (świeżą lub suszoną). Wykonanie – ravioli: Ciasto rozwałkować na cienki placek (można do tego użyć maszynki do makaronu) uważając, aby nie podsypywać ciasta zbyt mocno mąką. Z ciasta wykroić 8 kółek równej wielkości. Na 4 kółkach

Kuchnia Bon Appetit
Ravioli z dyniowym farszem w sosie szałwiowym 129

koniec lata, co uczciłam, a raczej uhonorowałam ostatnim obiedem na tarasie. Przygotowałam ravioli z dyniowym nadzieniem w sosie szałwiowym. Jak widać to były na tyle wielgachne pierogasy, ze dwa stanowiły porcję, no przynajmniej dla wszystkich dziewczyn w domu. Farsz to praktycznie trzy składniki, kluchy, to wiadomo mąka i woda, nic skomplikowanego, i jak to u mnie w domu bywa(...)składników zagnieć ciasto, podziel na pół, i rozwałków na w miar równe dwa prostokąty. Do czasu aż farsz będzie gotowy przykryj wilgotną ściereczką. W zależności od tego jak duże ravioli chcesz zrobić to taką łyżką nakładaj farsz w równych odstępach, u mnie była to łyżka do zupy. Zagotuj wodę w dużym garnku. Przykryj ciasto z farszem drugim płatem ciasta. Ponacinaj

greenscarf
Ravioli z mięsem krabowym 130

Dzis, w zwiazku z kolejnym wyzwaniem wspolnego gotowania, a wierzcie mi - dla mnie bylo to prawdziwe wyzwanie, postanowilismy przygotowac jedne z najpopularniejszych wloskich pierozkow - ravioli.  Razem ze mna ravioli postanowili zrobic:  Sianko ,  Maggie ,  Mirabelka ,  Bartoldzik ,  Wojtek . Przegladajac przepisy i zdjecia pokazujace jak przygotowac ravioli, wydawalo mi sie to dosc proste i niezbyt skomplikowane. Niestety(...)przelozyc do miski, dodac ricotte, platki chili, slodka papryke, pieprz kajenski, drobno posiekany koperek, sok z cytryny sol i pieprz do smaku. Wszystko dokladnie wymieszac na jednolita mase. Przygotowanie ravioli: Stolnice delikatnie popruszyc maka, ciasto podzielic na mniejsze czesci i rozwalkowac na bardzo cienki placek. Kolkiem do wycinania faworkow wyciac pasy ciasta, na jednym ulozyc farsz, brzegi delikatnie posmarowac niewielka

Codzienne Gotowanie
Ravioli z truskawkami! 227

Ravioli uwielbiam, i chyba to wszystko w tym temacie! ;-) heheheh Pyszotka świeże truskawki, biały ser, troszkę śmietanki i letni obiad, aż się uszy trzęsą! ;-)) Ciasto na ravioli przygotowuje według przepisu Gwyneth Paltrow (po lekkim zmodyfikowaniu, tj. mniej żółtek, a dokładnie o 2 mniej ;-))) ) SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 1 duże jajko - 4 żółtka - 150 g mąki - łyżeczka oliwy - łyżka letniej wody(...)Gdyby było za mokre, dodaj mąki (wszystko zależy od rozmiaru jaj i wilgotności otoczenia).  Ciasto wyrobione włóż do woreczka foliowego. Niech odpocznie 15 minut.  Ciasto wałkujemy. Zagniatamy ravioli. (najlepiej kupić sobie takie kółeczko do ravioli, idzie wtedy jak burza ;-). W garnku zagotuj wodę z odrobiną soli i łyżką oleju. Wrzucaj po 6- 10 sztuk i gotuj, od momentu

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania