pęcherzyki powietrza (jak na zdjęciu), przerzucam pankejka na drugą, większą patelnię i tak dosmażam, ale już dużo krócej. Kiedy próbowałam odwracać pankejka na patelni, zniekształcał się i wyglądał jak racuch
To co kochamPraktycznie dwuskładnikowe (nie licząc oliwy i soli) placuszki z kaszy gryczanej białej niepalonej i bananów. Bez glutenu, bez jajek, bez cukru, po prostu samo zdrowie
To co kochamZnowu jestem w posiadaniu pięknej dyni a więc na blogu pojawią się dyniowe przysmaki. Na początek coś na słodko i na pierwszy ogień idą placuszki dyniowo
To co kochamZaroiło się na naszym blogu od przepisów z dynią w roli głównej. Chłopaki nie są z tego powodu zbyt szczęśliwi, ale ja z Moniką owszem. Dzisiejsze
To co kochamPlacuszki ziemniaczano-serowe z zielonym groszkiem to recykling puree ziemniaczanego pozostałego z obiadu. Są bardzo smaczną alterantywą dla placków ziemniaczanych. Mnie najlepiej smakowały z gęstym jogurtem
To co kochamDostałam niedawno ogromną cukinię, którą przerobiłam w kuchni na różne sposoby. Jednym z nich były placki koperkowo-bazyliowe. Pachnące i zdrowe, idealne na letni obiad. Składniki
To co kochamZostało mi trochę puree z dyni, a że zachciało mi się placuszków gryczanych, to połączyłam te składniki w całość. Placuszki pachną cynamonem i wanilią, i są
To co kochamJeśli ktoś by mnie zapytał, co najczęściej jadłam ze smakiem jako dziecko, to byłyby właśnie te placki, moje ulubione z dzieciństwa. Bardzo często smażyliśmy je z
To co kochamTe doskonałe i pyszne racucho-pączki są z dodatkiem twarogu i jabłek. Są proste w przygotowaniu, smaży się je jak pączki, więc to fantastyczna propozycja na
Słodki sentymentRacuszki jogurtowo-kokosowe Rewelacyjne placuszki na jogurcie, chyba najlepsze ze wszystkich! Są delikatne, mięciutkie i przepyszne. Przygotowanie ich jest po prostu ekspresowe, bez użycia miksera, wystarczy
Blog z ApetytemKrokiety zawsze świetnie się sprawdzą, czy to na obiad, czy na imprezę. Dziś mam dla Was przepis na krokiety ze szpinakiem i serem, a
Agusiowe smakołykiPlacuszki kapuśniaczki Świetne do czerwonego barszczu. Rumiane, mięciutkie w środku oraz pysznie chrupiące z zewnątrz placki z kiszonej kapusty. Możemy je podać z ulubionym sosem np
Blog z Apetytemskładniki: 500 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 mała cebula ok. 50 g marchewki 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego pieprz, sól tłuszcz do
Domowy Smak JedzeniaPlacuszki kapuśniaczki Świetne do czerwonego barszczu. Rumiane, mięciutkie w środku oraz pysznie chrupiące z zewnątrz placki z kiszonej kapusty. Możemy je podać z ulubionym sosem np
Blog z Apetytem