danie będzie pyszne przez 365 dni w roku. Polecam. Brzoskwinie jeśli się uda warto znaleźć świeże, te z puszki mogą być za miękkie, ale też się uda. Zapiekane tosty francuskie z karmenolizowanymi brzoskwiniami Danie Śniadania Kuchnia Polska Porcje 2 porcje Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 30 minut Składniki Francuskie tosty 1/2 szt. chałki/ ciasta drożdżowego (lub 8 kromek
Wypieki i Rumieńcepóźniej wypić pyszny i zdrowy napój. Jeszcze zdrowsze są soki robione ze świeżych owoców i warzyw. Wyciągane ze spiżarni zimą poprawią smak naszej herbaty lub rozgrzeją nasz organizm w zimowe, chłodne i ponure dni. Ze świeżych owoców robimy także dżemy , którymi możemy później nie tylko posmarować pieczywo, ale wykorzystać je także do naleśników czy ciast. Często dżemem nabijamy pączki. Najlepiej
Gotuję Testujępysznego:) Zapraszam :) Składniki: 4 00 g mąki pszennej + do podsypania 50 g drożdży 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 250 ml ciepłej wody kilka plastrów szynki kilka plastrów sera żółtego 2 cebule ketchup suszona bazylia Wykonanie : Do miski wlewamy ciepłą wodę i oliwę , kruszymy drożdże i mieszamy , dodajemy mąkę i sól. Wyrabiamy ciasto
Sama słodycz i szczypta chilipyszne, że sama zjadłam kilka sztuk. Oprócz tego, że są bardzo smaczne to i zdrowe. Dużo ziaren na zewnątrz i w środku. Bułki nie są za duże, więc na jednej nie poprzestaniecie. Serdecznie polecam! Składniki: (na ok. 16 sztuk) Zaczyn: 20 g świeżych drożdży 1/4 szkl letniej wody 60 g mąki pszennej Ciasto: cały powyższy zaczyn
Nastoletnie Wypiekanieokazji niezwykle pyszne, chrupiące, kokosowe... Smakują jak typowe herbatniki, ale wyróżniają się kuszącym aromatem, który przyciąga już podczas pieczenia. Kto się skusi? (około 15 sztuk (*)) 50g masła/margaryny 80g cukru 1 jajko 130 mąki pszennej 40g wiórek kokosowych 1 szczypta soli. Wszystkie składniki szybko zagnieść i schłodzić lodówce - przez około 30-60 minut. (Jeśli ciasto po schłodzeniu jest
Di gotujeCZEBUREKI Czeburaki-pyszne, smażone, duze pierogi. Tradycyjne danie Tatarów Krymskich, które z czasem rozpowszechniło się (z różnymi jego modyfikacjami), po całej Ukrainie. Obecnie ośmielę się nawet nazwać czebureki takim typowym ukraińskim fast foodem. Polecam spróbować zrobić takie czebureki w domu - robi się je szybko, są sytne i naprawdę smaczne. Do przygotowania czeburekow będziemy potrzebować: Ciasto (prawie takie same
Kulinarnie z Polką na KresachPyszny sernik gotowany z kajmakiem i orzechami na bazie twarogu z wiaderka, o kremowej i aksamitnej konsystencji to wyśmienita propozycja, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Ten smaczny i bardzo prosty w przygotowaniu smakołyk to prawdziwa rozkosz dla podniebienia i wspaniały deser na wyjątkowe okazje. składniki na tortownicę(...)spód ciasta 200 g herbatników 100 g orzechów włoskich 170 g masła masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 250 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
Smakowite DaniaKolejny pyszny, domowy, pulchniutki chlebek. Składniki: 1 kg mąki (typu 550) 10 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 szklanki letniej wody 5 łyżek otrąb ze śliwka 10 dag łuskanego słonecznika olej do formy Wykonanie: Drożdże rozpuścić w 1/3 szklance letniej wody, połączyć z mąką i resztą składników. Wyrobić bardzo dokładnie ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto
Tradycyjna Kuchniasmakuje nieziemsko! Polecam, pyszne, pieczone, zielone kuleczki, kryjące w sobie mnóstwo wartości. Kto się skusi ? SKŁADNIKI: 1/2 szklanki okary szklanka zielonego groszku (u mnie mrożony-> gotowany na parze) kilka listków świeżej melisy cytrynowej kilka listków świeżego rozmarynu przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, czarnuszka, czosnek niedźwiedzi WYKONANIE: Zioła siekamy, następnie blendujemy razem ze wszystkimi składnikami. Z "ciasta" lepimy małe kuleczki
healthy dreamsbędzie na pewno pyszne. Tak też jest, nie tylko smakuje ale też wywołuje ciekawe doznania smakowe i właśnie o to w daniach chodzi musi być to coś ten element zaskoczenia. Zapraszam... Stopień trudności proste, marcepan może się ciężko rozcierać ja sobie pomogłam mikserem Skala smaku 10/10 zajadać można już następnego dnia, po zamknięciu w pudełka ciasto robi się mięciutkie. Ciasto
Kubki smakusamo pyszne! (25-30 sztuk) 2 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 kostka masła (dodałam 200g) 1 szklanka kamyczków (orzeszki arachidowe w polewie cukrowej) Masło połączyć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać mąkę, sodę i na końcu płatki owsiane z kamyczkami. Z ciasta formować kulki (odrobinę większe
Di gotujetego tzw. ciasta formuję małe kotleciki, obtaczam w bułce tartej i na dobrze rozgrzanym oleju smażę. Ziemniaki chyba wszyscy wiedzą jak gotować, ja gotuję ok. 30 min ale najlepiej sprawdzić sobie widelcem czy są już gotowe. Po ugotowaniu ziemniaków kładę je na talerz na nie daję odrobinę masła i posypuję koperkiem. Do tego nasz pyszny kotlecik z jajka
Tanio smacznie i prostoprawdę pyszne a przy tym bardzo łatwe do zrobienia. Składniki: 50 dkg zimnego masła ( w ostateczności margaryna do pieczenia) 50 dkg mąki pszennej 1 jajko 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 1 łyżka octu oraz cukier puder z cukrem waniliowym ( najlepiej z prawdziwą wanilią) do obtaczania Z podanych składników (oprócz cukru) jak najszybciej zagnieść ciasto. Owinąć w folię i włożyć
Maślane ciasteczkosłodkie. Oprócz swojego pysznego smaku - zachwycają wyglądem! (23 dość duże ciastka) 250g mąki pszennej 130g masła/margaryny 1 jajko 3 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki kakao 1 łyżka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) W misce dokładnie wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia, masło/margarynę, jajko, cukier i cukier wanilinowy. Zagniecione ciasto podzielić na 2 części
Di gotujejagodzianki. Idealne, jeśli szukacie pysznego pomysłu na przerobienie swoich, zbieranych w pocie czoła jagódek :) Dodatkowo oblałam je lukrem na bazie wyciśniętego z jagód soku. Jest obłędny! Ma piękny, intensywny różowo-fioletowy kolor, a w dodatku tak fantastycznie pachnie. Pamiętajcie, aby nie żałować jagód do nadziania bułeczek, dajcie ich tyle ile możecie (oczywiście zwracając uwagę, aby ciasto dało się zlepić :) ). Jagodzianki
MyCookBook.pl