puszysty sernik - 3346 przepisów (strona:183/224)

Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 92

mojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to

moj przepis na
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 110

mojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to

moj przepis na
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 251

mojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to

moj przepis na
Tani makowiec japoński 44

jest też dzisiejszy Tani makowiec japoński To ciasto robi się bardzo szybko, można wykorzystać jako dodatek różne owoce sezonowe. Ciasto jest puszyste i wilgotne nawet po 2, 3 dniach. Polecam błyskawiczne tani makowiec japoński, są lekkie i puszyste, a najważniejsze smaczne. Ciasto makowo-jabłkowe, składniki na tortownicę o średnicy 24 cm. 1, 5 szklanki mąki 2 jajka szczypta(...)piekarnika i pieczemy w 180 C około 40-45 minut. Wyjmujemy tortownicę, studzimy. Po ostudzeniu smarujemy ciasto z makiem polewą z czekolady. Smacznego ! A jeśli szukasz przepisu na sernik to zerknij na ten wpis Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki The post Tani makowiec japoński appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KLASYCZNY MURZYNEK Z POWIDŁAMI 270

Można by rzec, że klasyka jest nudna. Ile to już razy jedliśmy sprawdzony sernik mamy czy babci, ulubiony biszkopt z owocami i galaretką, tartę czekoladową czy szarlotkę z rodzynkami. Lubię eksperymentować, ale cenię też sobie powroty. Do klasyki właśnie.    Tym bardziej, kiedy są to spotkania na łonie natury, w gronie najbliższych, ze szklanką mleka prosto od krowy(...)obecności masła, papier przyklei się do formy i nie będzie się przesuwał podczas przelewania ciasta do formy. Jaja wbijam do miski, dodaję cukier i ucieram na jasną, gładką i puszystą masę.  Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao mieszam ze sobą. Sypką mieszankę dodaję do ubitych jajek z cukrem na przemian z olejem i mlekiem. Mieszam dokładnie

W kuchni Karmel-itki
Rolada dyniowa 79

rolady 2-3 krople ekstraktu z wanilii Jak zrobić roladę dyniową. Do miski włożyć jajka, szczyptę soli i brązowy cukier. Ubijać przez 5-6 minut, do momentu aż powstanie puszysta masa o niemalże białej konsystencji. Kolejno, małymi porcjami dodać puree z dyni. Na koniec wmieszać przesianą przez sitko mąkę wraz z proszkiem, sodą i przyprawą do piernika. Prostokątną formę wyłożyć(...)warto sprawdzić czy po 20-u minutach ciasto jest upieczone. Góra ciasta powinna być całkowicie sucha. Szukasz przepisów na ciasta z dynią? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sernik dyniowy. The post Rolada dyniowa appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Ciasto kokosowe z mango 131

śliwkami – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami CIASTO KOKOSOWE Z MANGO PRZYGOTOWANIE: 1 h 20 minut Składniki syrop: – 80 g mleka kokosowego(...)Włóż całość do lodówki na czas przygotowania ciasta. Nastaw piekarnik na 180 st C. Do misy włóż miękkie masło i cukier. Miksuj aż połączą się ze sobą i stworzą puszystą masę. Następnie dodawaj po 1 jajku i miksuj za każdym razem do połączenia. Teraz dodaj resztę składników – mąkę, wiórki kokosowe, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksuj całość aż składniki

nietylkopasta.pl
Domowy majonez 140

 Dziś przepis na majonez, czyli jeden z najpopularniejszych sosów świata. Ludzie używają go co dziennie prawie do wszystkiego. Sałatki z majonezem, kanapki z majonezem, nawet

Kuchnia Łukasza
Sernik królewski 49

Moje ulubione kruche ciasto, wzbogacone o dodatek kakao, oraz masa serowa, tworzą razem ciasto o nazwie Sernik królewski. Pyszny, nieprzesłodzony. Idealny na każdą okazję, na Święta czy niedzielne popołudnie. Jeżeli chcesz, dodaj trochę więcej cukru pudru lub oprósz nim wierzch ciasta. Ciasto: 400 g mąki pszennej 2-3 łyżki kakao 250 g masła 150 g cukru pudru 3 żółtka(...)Odstawiamy w chłodne miejsce na czas przygotowania masy serowej. Masło roztapiamy na malutkim ogniu, odstawiamy do przestudzenia. Jajka miksujemy wraz z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę, która powinna znacznie zwiększyć swoją objętość. Następnie wlewamy przestudzone masło oraz dodajemy proszek budyniowy. Na koniec mikser wyłączamy, dodajemy twaróg sernikowy ( w temp. pokojowej), po czym miksujemy do połączenia na najniższych obrotach

Smaki Na Talerzu
Pastéis de nata w wersji wegańskiej czyli portugalskie ciastka z budyniem 206

genialne (no wiadomo). Farsz nie jest zwykłym budyniem, bo pieczony w bardzo wysokiej temperaturze zyskuje zupełnie inną fakturę, a już na drugi dzień, po przechowaniu w lodówce smakują jak sernik. ps. Podobno w Portugalczycy jedzą te ciacha na gorąco już od śniadania- wcale się im nie dziwię. Składniki na 6-12 ciastek: opakowanie ciasta francuskiego puszka mleka kokosowego(...)blaszce, byleby nie przesadzić z farszem budyniowym, bo wypłynie. Tak przygotowane spody ciastek ponownie schłodź w lodówce. Czas przygotowania masy budyniowej będzie wystarczający do ich chłodzenia. Banany zblenduj na puszystą masę z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Do średniej wielkości garnka przełóż całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję dodaj masę

greenscarf
Biszkopt z jabłkami. 261

 Sezon jabłek w tym roku jest bardzo urodzajny! Dlatego, kiedy mama przynosi pełne kosze jabłek do domu, to potem długo się zastanawiamy co mamy z

Kuchnia Łukasza
Łaciate ciasto biszkoptowe z masą serową 102

ostawiamy do całkowitego wystudzenia.  Ciasto przekrajamy na 3 części. Robimy masę sernikową: Do dużego kubka dajemy budyń, mąkę ziemniaczaną i mleko, dokładnie mieszamy. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy miękkie masło, ucieramy do połączenia się składników, przekładamy do dużego rondelka, dodajemy ser, mieszamy, podgrzewamy na średnim płomieniu doprowadzając do zagotowania cały czas mieszając, żeby masa się(...)posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. Przed pokrojeniem wyjmijcie ciasto z lodówki na 2-3 godziny, żeby polewa dokładnie zastygła. Smacznego :)) biały ser, sernik, polewa czekoladowa, kakao, wiórki kokosowe, biszkopt, kokos

Bułka z Chlebem
Babka bzowo-jagodowa 134

menu. Ja nie muszę się starać; wielkanocny weekend spędzę w pracy, więc później na świętowanie sił wiele miała nie będę... Ale mam już wielką ochotę na babki, mazurki i serniki; podzielę się więc kilkoma przepisami. Na początek babka - królowa wielkanocnego stołu. A ta jest zupełnie wyjątkowa! Inspiracją był dla mnie przepis Edyty na babkę na piwie cytrynowym. Nie miałam(...)borówek amerykańskich lukier: 150 g cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny dodatkowo: 1 łyżka liofilizowanych jagód 1 łyżka suszonych kwiatów czarnego bzu Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać olej, cały czas miksując. 1 łyżkę mąki wymieszać z jagodami. Pozostałą przesiać, wymieszać z proszkiem. Partiami, na zmianę z cydrem, dodawać do masy jajecznej. Na końcu dodać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik Królewski 181

Ostatnio jako nowa fanka serników postanowiłam wypróbować nowe przepisy :) bo moja zasadą odkrywczą jest nie piec tego samego ciasta :) dlatego postanowiłam upiec Sernik Królewski i ponownie musiałam go nieco zmodyfikować bo moja obawa co do sera w wiaderku z biedronki niestety się sprawdziła ... ser jest zdecydowanie za rzadki i wymaga dwóch budyni , a nie jak przepis wymagał tylko jednego(...)folię i wkładamy do zamrażarki. Masa serowa: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrami. Dodać miękkie masło i dalej ucierać na puszystą masę. Nadal ucierając dodajmy po łyżce sera, następnie mąkę i budyń. Na końcu dodajemy do masy białka delikatnie mieszając i łącząc ze sobą ubite białka i masę serową Schłodzone ciasto

W Moim Magicznym Domu
Świąteczny tort makowo - pomarańczowy 182

Grudzień to czas kiedy przygotowujemy się do Świąt Bożego Narodzenia. Z pewnością wcześniej przygotowujemy sobie listę zakupów, ale również wypieków.  Na moim stole świątecznym zabraknąć nie może sernika oraz makowca.  W tym roku natknęłam się na pięknie wyglądający tort na stronie Moje Wypieki. Nie byłabym sobą gdybym przepisu nie zmodyfikowała pod siebie samą. Największą zmianą jest likier pomarańczowy(...)całkowicie przykryty. Zakrywamy i odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy będzie letni, odsączamy wodę i przekręcamy dwukrotnie przez maszynkę lub blendujemy. Do maku dodajemy miód. Żółtka ubić z cukrem na gładką, puszysta masę (ubijam w kąpieli wodnej). Kiedy konsystencja będzie zadowalająca, dodajemy mak, proszek do pieczenia, kaszę manną, ekstrakt z migdałów oraz bułkę tartą. Wszystkie składniki dokładnie łączymy mikserem. Białka ubijamy osobno

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania