czasie studzenia ciasteczek przygotuj lukier. Do misy dodaj serek i miękkie masło i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie dodaj cukier puder i ekstrakt waniliowy i miksuj do uzyskania puszystej, jednolitej masy lukrowej. Ubity lukier nakładaj za pomocą małego nożyka lub łyżeczki (idealny będzie mały nożyk do masła) na wystudzone ciasteczka. Układaj je na płaskiej powierzchni i posyp szczyptą cynamonu (najlepiej(...)czekoladowe. Przygotuj tak 12 muffinek. Wstaw blachę z muffinami do piekarnika i piecz je przez 17-18 minut. Po wyjęciu z piekarnika studź na kratce i podawaj po przestygnięciu. SERNIK DYNIOWY Przygotowanie : 1 h 10 minut Zanim zrobiłam ten sernik nie do końca potrafiłam sobie wyobrazić ten smak, a jest genialny. Naprawdę warto sięgnąć po ten przepis, szczególnie
nietylkopasta.plSerników nigdy za wiele- w każdej wersji! Dziś serniczki w formie ciastek bankietowych z serka tzw. owarzanego. Niebiańsko delikatny smak masy serkowej z dużą ilości skórki pomarańczowej smażonej w cukrze, aromatyczny biszkopt kakaowy z dodatkiem esencji pomarańczowej i nasączenie kawowo- pomarańczowe… 3 x razy pomarańcza J Pachnie Wam już Swiętami? Jest słodko, miękko dla podniebienia i deserowo- nie żałujcie nasączenia(...)serek zbieramy łyżką cedzakową na sito. Studzimy. 120 g masła esencja pomarańczowa 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżki skórki pomarańczowej smażonej w cukrze Masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy serek, skórkę i esencję. Miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej masy. składniki na nasączenie: 4 łyżki kawy sypanej 5 kropel esencji pomarańczowej 4 łyżki cukru
Domowe ciastaDziś przepis na prześliczne bajaderki, malutkie, takie na dwa kęsy. Pierwotnie miały to być Cake Popsy, ale w związku z tym, że nie miałam odpowiednich patyczków
moj przepis naDziś przepis na prześliczne bajaderki, malutkie, takie na dwa kęsy. Pierwotnie miały to być Cake Popsy, ale w związku z tym, że nie miałam odpowiednich patyczków
moj przepis naDziś przepis na prześliczne bajaderki, malutkie, takie na dwa kęsy. Pierwotnie miały to być Cake Popsy, ale w związku z tym, że nie miałam odpowiednich patyczków
moj przepis naDziś przepis na prześliczne bajaderki, malutkie, takie na dwa kęsy. Pierwotnie miały to być Cake Popsy, ale w związku z tym, że nie miałam odpowiednich patyczków
moj przepis nazawsze i cieszyła się największą popularnością wśród wszystkich Wielkanocnych dań. Dlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i zalać galaretką. Po drugie mój mąż uszczęśliwił mnie 2 litrami koziego mleka z lokalnego gospodarstwa, nie wiedział jednak, że niezbyt lubię(...)pieluchę, zostawić do całkowitego ostudzenia i odcieknięcia. Jak już jest zimne, bardzo dokładnie wycisnąć serwatkę, powstały ser ma być sypki. W misie miksera utrzeć masło z cukrem pudrem na puszysty krem, łyżka po łyżce dodawać ser. Można też użyć w tym celu malaksera. Ma powstać gładka masa. Na koniec dodać ekstrakt. Bakalie pokroić w kosteczkę
moj przepis nazawsze i cieszyła się największą popularnością wśród wszystkich Wielkanocnych dań. Dlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i zalać galaretką. Po drugie mój mąż uszczęśliwił mnie 2 litrami koziego mleka z lokalnego gospodarstwa, nie wiedział jednak, że niezbyt lubię(...)pieluchę, zostawić do całkowitego ostudzenia i odcieknięcia. Jak już jest zimne, bardzo dokładnie wycisnąć serwatkę, powstały ser ma być sypki. W misie miksera utrzeć masło z cukrem pudrem na puszysty krem, łyżka po łyżce dodawać ser. Można też użyć w tym celu malaksera. Ma powstać gładka masa. Na koniec dodać ekstrakt. Bakalie pokroić w kosteczkę
moj przepis nazawsze i cieszyła się największą popularnością wśród wszystkich Wielkanocnych dań. Dlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i zalać galaretką. Po drugie mój mąż uszczęśliwił mnie 2 litrami koziego mleka z lokalnego gospodarstwa, nie wiedział jednak, że niezbyt lubię(...)pieluchę, zostawić do całkowitego ostudzenia i odcieknięcia. Jak już jest zimne, bardzo dokładnie wycisnąć serwatkę, powstały ser ma być sypki. W misie miksera utrzeć masło z cukrem pudrem na puszysty krem, łyżka po łyżce dodawać ser. Można też użyć w tym celu malaksera. Ma powstać gładka masa. Na koniec dodać ekstrakt. Bakalie pokroić w kosteczkę
moj przepis nasię mówi potrzeba matką wynalazków. To ciasto, bo dla mnie sernikiem nie jest i to z prostej przyczyny. Sernik, jak sama nazwa wskazuje, ma w sobie ser. Tu powinno się mówić jogurtnik. Zaś tam gdzie jest robione ze śmietany... Odmieńcie sobie sami. 😀 Kilka dni temu zgłoszono się do mnie z prośbą o modyfikację przepisu i podano wymogi(...)godziny. Po 15 minutach od wyłączenia piekarnika, delikatnie uchylamy drzwiczki, po kolejnych piętnastu wystawiamy ciasto na zewnątrz. Z formy wyjmujemy po całkowitym ostygnięciu. Ciasto jest bardzo delikatne i puszyste. Do tego dużo mniej kaloryczne niż tradycyjne, mało tłuszczu, dużo białka, o walorach ekonomicznych nawet nie wspomnę
Dieta moja pasjazawsze i cieszyła się największą popularnością wśród wszystkich Wielkanocnych dań. Dlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i zalać galaretką. Po drugie mój mąż uszczęśliwił mnie 2 litrami koziego mleka z lokalnego gospodarstwa, nie wiedział jednak, że niezbyt lubię(...)pieluchę, zostawić do całkowitego ostudzenia i odcieknięcia. Jak już jest zimne, bardzo dokładnie wycisnąć serwatkę, powstały ser ma być sypki. W misie miksera utrzeć masło z cukrem pudrem na puszysty krem, łyżka po łyżce dodawać ser. Można też użyć w tym celu malaksera. Ma powstać gładka masa. Na koniec dodać ekstrakt. Bakalie pokroić w kosteczkę
moj przepis nazawsze mam ochotę na to, aby coś piec, a potem studzić na szybko, aby było co zjeść do kawy. W takich sytuacjach ratuję się najprostszym z ciast – sernikiem na zimno. Tym razem jednak chciałem zrobić coś innego. Wykorzystać zalegające w domu truskawki, zrobić z nich coś lekkiego i orzeźwiającego. I tak powstał pomysł na truskawkowca. Pewnie ktoś kiedyś wpadł(...)truskawkową i wymieszać z truskawkami. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek wsypać 3 łyżki cukru i dokładnie ubić, aż masa będzie jasna i puszysta i cukier się dokładnie rozpuści. Do żółtek dodać serek waniliowy i dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z masą waniliową. Wolnym strumieniem dolać rozrobioną żelatynę i dokładnie
Jacob TastesJedliście może ciasto solone z domowym karmelem? Pyszne, chodź nieco inne w smaku. Lubię eksperymentować a ten eksperyment zaliczam do udanych :) Idealne ciasto na chłodne jesienne
Kuchnia PaulettesSerniki praktycznie lubią wszyscy tak jak u mnie w rodzinie dlatego często gości on na naszym stole. Kiedyś miałam okazję przeglądnąć książeczkę Margaryny Kasi gdzie właśnie znalazłam ten przepis i który trafił w moje podniebienie. Przepis jest prosty ale trochę czasochłonny. Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki ( ja daję 1,5 szklanki mąki pszennej lub tortowej i ½ szklanki mąki(...)troszkę mąki. Jak ciasto mamy gotowe to wykładamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia i chowamy do lodówki. Teraz przechodzimy to zrobienia masy serowej. Jajka i żółtka ubijamy na puszystą masę stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy przemielony ser lub gotowy z pudełka i miksujemy. Na końcu dodajemy budyń, mleko i olej delikatnie mieszając żeby nam się masa nie wylała
Kuchenne Wariacje