Przepyszny, słodki na kruchym spodzie w ciasteczek Oreo. Jest to jedno z lepszych ciast jakie miałam okazję spróbować a jednocześnie przyrządzić. Sernik jest bardzo łatwy, ważne jest by uzyskać charakterystyczne paski. Przygotowujemy jedną porcję masy serowej, którą dzielimy na pół. Jedną łączymy z Nutellą a drugą z pastą waniliową. Uwieńczeniem całego deseru jest ganache czekoladowy i orzechy laskowe. Składniki(...)masłem i Nutellą do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na spód tortownicy i przekładamy całość do lodówki na 10-15 minut. W tym czasie jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję twaróg, mascarpone i budyń. Miksuję do połączenia składników. Masę serową dzielę na pół. Do jednej części dodaję Nutellę, natomiast do drugiej wanilię. Na przygotowany wcześniej spód nakładam łyżkę masy
Mango PapajaMacie ochotę na kolejny sernik? Z polewą karmelową? Z migdałami? Jak są same pozytywne odpowiedzi, to namawiam Was na wypróbowanie tego przepisu. Ciasto jest na spodzie z herbatników, z kremową masą serową, gdzie mi jeszcze było mało, musiałam przyozdobić go polewą karmelową. Zapewniam że, na jednym kawałku nie poprzestaniecie. Bazowałam na przepisie od Pieczarki Mysi . Składniki(...)boki nasmarować tłuszczem. Pokruszone ciasteczka wysypać i wcisnąć w dno tortownicy. Włożyć do lodówki. Przygotowanie masy serowej - do miski wbić całe jajka, dodać cukier i proszek budyniowy, zmiksować na puszystą masę. Dodawać porcjami twaróg i śmietankę, miksować na największych obrotach. Masę wlać na ciasteczkowy spód. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec przez 20 min, następnie zmniejszyć do 120 stopni
pink envelopeczekoladowy z malinami? Czekolady rozpuścić w podgrzanych 300 ml śmietany (nie gotować), wystudzić i dobrze schłodzić, nawet przez 2 - 3 godziny. Zimną czekoladę miksować na wolnych obrotach, aż będzie puszysta. Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, aby napęczniała i delikatnie podgrzewając rozpuścić (nie gotować). Wystudzoną żelatynę zmiksować z czekoladą. Pozostałą śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z czekoladą, można chwilę(...)się żelatyny, wystudzić. Wystudzone maliny rozsmarować na spodzie z herbatników. Jeśli mus będzie szybko zjedzony, można malin nie gotować, tylko wyłożyć spód świeżymi malinami i przykryć musem. Zobacz również: sernik czekoladowy na zimno
Kuchcik gotujeświeże polskie truskawki, które można kupić na okolicznych bazarkach. Cieszą nas jedzone garściami z miseczki, w koktajlach, naleśnikach, dżemach zimą, ale także w pysznych ciastach. Ciastem na dziś jest sernik, który w połączeniu z truskawkami staje się pysznym deserem na zimno. Spróbujcie :) Składniki: 750g sera zmielonego (może być taki z wiaderka) 3 galaretki cytrynowe 4 łyżki cukru pudru(...)szklankach wody pozostałe 3 cytrynowe galaretki i je ostudzić (nie doprowadzić do stężenia). W dużej misce ubić z zimnym mlekiem 2 bite śmietany w proszku. Po uzyskaniu gładkiej puszystej konsystencji powoli dodać do niej cukier puder oraz ser. Na końcu wlać do serowej masy małym strumieniem ostudzoną galaretkę. Całość wylać na sztywna już część truskawkową. Wstawić na około 2 godziny
ChilliJemyUwielbiam serniki. Dam się za nie pokroić. Z racji wiecznych diet zwykle robię je z chudego twarogu, ale tym razem wykorzystałam serek wiaderkowy i nie żałuję! Nadał ciastu kremowy, wręcz pankowy charakter. Jednak do innych wypieków najbardziej pasują mi zwyczajne, oklepane twarogi w kostkach, których nie mielę w maszynce, a po prostu przeciskam przez praskę do ziemniaków(...)chałwy niż w przepisie, a serek waniliowy zamieniła na taki o naturalnym smaku i byłoby idealnie! Ale i w takiej wersji smakuje doskonale. Polecam serdecznie! Już niedługo więcej serników na moim blogu, całe mnóstwo! :) Składniki na spód: 100 g kakaowych herbatników 40 g masła, roztopionego Składniki na masę serową: 1000 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie, schłodzonego
Cakes By KejtOstatnio bardzo polubiłam tarty. Często goszczą na moim stole, więc postanowiłam poeksperymentować po raz kolejny. Tym razem ku zaskoczeniu upiekłam tartę kokosową z serkiem mascarpone i
Truskawkowa Fiestaustach. Piekłam go z sera w wiaderku, więc nie wymaga on brudzenia maszynki do mielenia co więcej nie potrzeba podpiekać spodu gdyż zastosowałam w nim mój patent z białkiem ;) Sernik wychodzi dość wysoki i nie wiele opada :) Składniki na dużą blaszkę 25 x 35 cm CIASTO : 3 niepełne szklanki mąki tortowej 2 żółtka i 1 całe jajko 3/4 szkl(...)dodać skórkę pomarańczową 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i chowamy na 1 godz. do lodówki. 2. W dużej misce ubijamy 1 jajko oraz 5 żółtek z cukrem na puszysta masę. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka z szczyptą soli. 3. Do masy z żółtek i cukru dodajemy porcjami nasz ser z wiaderka, mleko, olej oraz nasze budynie
Gotowanie...to proste !się śmieją... A do tego waniliowa nuta, która choć ulotna, to jednak ma znaczenie. Gwarantuję, że zakochacie się w tym serniku bez pamięci. Szkoda, że dopiero w przyszłym roku... Sernik czereśniowy z lawendą i wanilią Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 120 g ciastek digestive 2 łyżki kakao 75 g masła masa serowa: 500 g czereśni(...)wiśnie puszczą sok, następnie gotować przez 10 minut pod przykryciem. Odcedzić sok, gorący wymieszać z namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatyną. Ostudzić. Żółtka ubić z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Dodać serek, zmiksować. Powoli wlewać ostudzony sok, cały czas miksując. Kremówkę ubić, partiami dodawać do masy serowej, delikatnie mieszając łyżką. Masę przełożyć na schłodzony spód, wyrównać wierzch. Schłodzić
Pożeraczka, czyli raz adobrzesuper :-). Ja mój sernik przygotowywałam w tortownicy 24cm, ale 26cm będzie odpowiedniejsza (moja 26 jest już trochę sfatygowana, czas kupić nową, więc użyłam mniejszą). Składniki: - 500g sera na serniki (lub serka homo) - 150g miękkiego masła - 1 szklanka* cukru (dałam ksylitol) - 3/4 szklanki* wody - 3/4 szklanki* mleka - 4 świeże jajka, wymyte w gorącej wodzie (osobno białka i żółtka(...)powinny wejść bez problemu. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie wymieszać i odstawić do lekkiego przestudzenia. Miękkie masło zmiksować z ksylitolem (lub cukrem), cukrem waniliowym (ksylitolem z wanilią) na puszystą masę. Dodać po jednym żółtku i cały czas miksować. Następnie wlewamy delikatnie mleko, cały czas miksując. Dodajemy partiami ser i lekko schłodzoną żelatynę rozpuszczoną w wodzie (musi być płynna). Najlepiej
Smaczne Zdrowełyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 100 g czekolady mlecznej 100 g kremu czekoladowego typu Nutella przygotowanie Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą, jasną masę. Następnie dodaj jajko i ekstrakt waniliowy. Całość ubijaj jeszcze przez chwilę. Kolejno dodaj w trzech partiach mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i szczyptą soli. Wymieszaj. Na koniec ciasto(...)odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Babeczki z Nutellą – pyszne muffiny z czekoladą Cebula faszerowana ryżem z pieczarkami – nadziewane cebule Lekki sernik z galaretką z jogurtów Skyr – sernik z winogronami Prosta sałatka warstwowa z serem feta i kapustą pekińską Ranking: Polecana wódka na wesele w 2022 Deser GÓRA LODOWA
Via Gustosłodkie i piękne, choć dawno myślałam, że ich czas dawno minął. Jeżeli tak jak ja lubicie te małe cudeńka, mam dla Was coś pysznego! Fantastyczny, lekki, słodko kwaśny sernik z ciasteczkami amaretto. Słodycz kruchego spodu z ciasteczek i słodko kwaśny wierzch malinowy sprawiają, że na jednym kawałku na pewno się nie skończy. Przynajmniej ja nie mogłam się powstrzymać(...)oleju, łączymy. Kolejnym krokiem jest wymieszanie żółtek razem z masą serową. Do przygotowanej masy dosypujemy budyń waniliowy i mąkę - mieszamy. W oddzielnej misce ubijamy białka na sztywną, puszystą pianę, a następnie partiami dodajemy do masy serowej. Do przygotowanej tortownicy wylewamy ciasto. Na wierzchu układamy maliny, tak aby pokryły większą część ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy
Słodkie Przyjemnościtruskawkowej Liście szpinaku przepłukać pod bieżącą wodą, a następnie zmiksować blenderem na jednolite puree. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Jajka ubić z cukrem, aż się rozpuści, a masa stanie się puszysta. Stale ubijając wlać cienkim strumykiem przestudzony tłuszcz, a następnie szpinak. Na końcu wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Przelać masę do tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożonej papierem(...)wierzchu. Wolne miejsca wypełniłam galaretkami rozdrobnionymi widelcem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Ciasta z warzywami , Dla dzieci , Serniki na zimno , Torty Tagged: brzoskwinie , galaretka , kremówka , szpinak , truskawki , twaróg
https:KKuchniaMniamCzasem nachodzi mnie ochota na taki ciężki, tradycyjny sernik jakie robiło się dawniej. Na kruchym spodzie z dodatkiem skórki pomarańczowej i mnóstwem rodzynek i taki właśnie popełniłam na Wielkanoc zamiast mojego ukochanego krakowskiego , który było dotychczas moim numerem jeden na każde święta. Do tego sernika najlepiej samodzielnie zmielić twaróg, ale jeśli Wam się nie chce poszukajcie dobrej jakości(...)wanilii lub 1 łyżeczka pasty z wanilią (ostatecznie cukier waniliowy) opcjonalnie bakalie: rodzynki lub kandyzowana skórka pomarańczowa, wedle upodobania Miękkie masło ucieramy z cukrem, do uzyskania gładkiej puszystej masy (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera). Oddzielamy białka od żółtek. Następnie dalej ucierając dodajemy na zmianę po jednym żółtku miksujemy aż masa będzie jednolita. Stopniowo dodajemy
Cynamonowe szczęściegorąca 3 szklanki, Do nasączenia: Woda 0,5 szklanki, Cukier waniliowy 1 łyżeczka, Sok z cytryny do smaku, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę (10 min.) Dodać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać do połączenia. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 st C przez 30 min. Po upieczeniu(...)galaretki i wylać na biszkopt zabezpieczony rantem. Odstawić do zastygnięcia. Pozostałe galaretki zielone, rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i odstawić do stężenia. Następnie wylać na zastygniętą masę serową. Sernik odstawić najlepiej na noc do lodówki
kulinarne odsłony pati