cukrem miksujemy do uzyskania puszystej masy, potem dosypujemy brązowy cukier. Do piany z jajek pomału dolewamy olej. Delikatnie mieszamy. Marchewki zcieramy na drobnej tarce, po czym dodajemy do masy jajecznej. Mąkę z proszkiem i sodą przesiewamy prosto do naszej masy, delikatnie mieszamy. Wylewamy do wyłożonej papierem okrągłej lub kwadratowej foremki. do ciasta możemy dorzucić kilka rodzynek, orzechy lub migdały
Luźna Kuchniakolejne pyszne ciasto dyniowe przed Wami! Ostatnio pokazywałam Wam takie ucierane z dodatkiem cynamonu, a dziś mam dla Was kolejne pyszności, ale z dodatkiem jabłek. Taki prawdziwie jesienny przysmak. Delikatne i puszyste ciasto połączone z soczystymi jabłkami tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze. Ciacho idealne do popołudniowej kawy! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna
Ostra na Słodkojest czas i ochota! 😍 Do przygotowania maksymalnie w 20 minut plus pieczenie. Efekt końcowy nie tylko zachwyca wyglądem, ale i smakiem. Słodka truskawka rozpływająca się w wilgotnym i puszystym cieście. Na wierzchu dodający jeszcze więcej słodkości cukier puder wieńczący super efekt wizualny. Ciasto sprawdzi się idealnie na przyjęcia, czy dla domowników na smaczny deser. Polecam również inną wersję ciasta
zdrowo i aktywnieBiszkopt czekoladowy pieczony na samych białkach , równie mocno czekoladowy krem oraz warstwa z serka mascarpone i musu truskawkowego z dodatkiem likieru , tworzy pyszne puszyste ciasto na różne okazje. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się połączą. Mus to nic innego jak zmiksowane blenderem truskawki, dobry sposób na pozbycie się tych mrożonych. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 8 białek ¾ szklanki
Wanilia i Kardamonblasze na papierze do pieczenia i pieczemy około 13-15 minut w 180 stopniach. Trzeba uważać, żeby nie przepiec zbytnio blatów, bo wtedy nici z efektu białego i puszystego ciasta ;) Oczywiście blaty pieczemy jeden po drugim i studzimy. Masa: Mleko umieszczamy w garnuszku razem z cukrem, cukrem waniliowym i posiekaną margaryną. Doprowadzamy do wrzenia. Śmietanę mieszamy z mąką
Czerwona Porzeczkamnie sąsiadka;-), więc zaprosiłam sąsiadów i powstały pyszne, puszyste i chrupiące gofry. ;-) Przepis znalazłam na blogu „Moje Wypieki” . Jestem nim zachwycona. Pierwszy raz widziałam tak puszyste ciasto na gofry. Mogłabym je jeść codziennie. W moim wykonaniu gofry były z bitą śmietaną i owocami ( truskawki, borówki i kiwi). Wyśmienicie smakują również z cukrem pudrem. To już
Passion of Cookinginaczej zwane cinnamon rolls, to niebywale pyszne bułeczki drożdżowe, które przy okazji fajnie się prezentują poprzez sposób ich zawijania przed pieczeniem. Mięciutkie i puszyste ciasto drożdżowe to klucz do sukcesu. Potem trochę cukru i sporo… Artykuł Cynamonki – najlepszy przepis pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikKarpatka nie musi być nudna, zawsze z budyniowym kremem, moja propozycja to czekoladowe ciasto, puszysty krem na bazie mascarpone z truskawkowym twistem, nawet zimą możemy poczuć pełnię lata i wykorzystać mrożone truskawki, latem no to oczywiste… Kropką nad i jest truskawkowy likier, który dopełnił jej smaku. Polecam nawet na świąteczny stół. Miła odmiana wśród miodowników i pierników. Składniki: Ciasto parzone
Wanilia i KardamonDomowa alternatywa dla hot-dogów ze stacji paliw czy marketu – chrupiące, puszyste ciasto z nutą oregano, do tego ketchup, musztarda i dowolne warzywne dodatki. Parówki w cieście to szybka, tania i smaczna przekąska, a jeśli kupicie parówki z szynki, nie będziecie mieć wyrzutów sumienia, że jecie tzw. „junk-food”. Dobry pomysł na jakiekolwiek przyjęcia lub do zagryzania
Nerds Kitchenwiele... Każdym moim bakaliowym szaleństwem postaram się z Wami podzielić. Pozdrawiam Was serdecznie i... bakaliowo. ... Po napisaniu tego, krótkiego postu w mojej głowie pojawił się pomysł na pyszne, puszyste ciasto migdałowe nadziane czereśniami i śliwką. Już wkrótce na blogu przepis. Są chętni na taki przysmak do kawy lub herbaty? ... migdałowe ciasto z czereśniami i śliwką jest jeszcze gorące
Słodkie okruszkikojarzy nam się, to Święto? Oczywiście z zajączkiem wielkanocnym. Na świątecznym stole nie może go zabraknąć. U jednych widnieje w formie czekoladowej, a u mnie w postaci pysznego, waniliowego, puszystego ciasta. Raduje oczy i podniebienia, zwłaszcza dzieci :) A do tego jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Spróbujcie sami. ... pięknie wygląda, a ten zapach podczas pieczenia ... Składniki: (na dwa zajączki
Słodkie okruszkiktóre zrywam własnoręcznie z działkowego ogródka, ale... póki co nie mam zamiaru wybrzydzać i czerpię radość ze straganowych małych, czerwonych pyszności. Dziś zapraszam Was na przepyszne połączenie, czyli puszyste ciasto truskawkowe *. Szczerze pisząc ciasto było pieczone wieczorem i miało doczekać następnego dnia, ale... pachniało tak smakowicie, że uczta zaczęła się o... 1:00 w nocy ;) No cóż, łakomczuch
Słodkie okruszkiZobacz również mój inny przepis na na zebrę z jabłkami – smacznego:) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, zostawić bez niczego, polać polewą, udekorować wiśniami lub tartą czekoladą. Ciasto puszyste, lekkie, wspaniałe. W sam raz na spotkanie z rodziną Składniki na blaszkę o wymiarach: 30 x 24 cm. 3 szklanki mąki pszennej tortowej 450 4 jajka 1 szklanka(...)wydrylowanych wiśni, u mnie mrożone bez rozmrażania Przygotowanie: Całe jajka ucieramy z cukrem. Mąkę mieszamy z proszkiem i przesiewamy do masy jajecznej. Dodajemy powoli olej i wodę gazowaną. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką wlewamy na przemian jasne i ciemne ciasto, na górę wrzucamy wiśnie. Pieczemy w temp
Zasmakuj KuchniTort Brzoskwiniowy to klasyka wśród wypieków i jedno z popularniejszych owocowych ciast. Puszysty, a zarazem "sypki" biszkopt przełożony masą budyniowo-maślaną i kremem budyniowo-śmietanowym z kawałkami owoców to propozycja deseru, której ciężko się oprzeć szczególnie amatorom brzoskwiń. Tort dość prosty w przygotowaniu, a przepyszny w smaku i z pewnością warto przygotować go w domu. Tort Brzoskwiniowy z Masą(...)miksujemy w celu pozbycia się ewentualnych grudek i dzielimy na dwie części: jedna - 2/3 masy, druga 1/3 masy. Masa budyniowo-maślana:W osobnej miseczce miksujemy masło na jasną, puszystą masę. Ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu (z części gdzie odłożyliśmy 2/3 przygotowanego budyniu).Krem umieszczamy w lodówce do lekkiego zgęstnienia.Masa budyniowo-śmietanowa:W osobnym naczyniu ubijamy
Słodka Stronaszybko i łatwo, nie potrzebujemy do niej nawet miksera, a jej delikatnie cytrynowy smak i puszysta struktura powinny ucieszyć każdego. Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto dla każdego. 2016-04-11 15:04:11 Write a review Save Recipe Print 0 calories
Słodkie okruszki