Muffiny z borówkami i białą czekoladą

Muffiny z borówkami i białą czekoladą

Muffiny z borówkami i białą czekoladą

Lekkie, puszyste ciasto z dodatkiem dużej ilości borówki amerykańskiej, kawałków białej czekolady i skórki z pomarańczy. Wierzch muffinów zdobią chrupiące, przyrumienione płatki migdałowe. Muffiny są wilgotne i bardzo smaczne nawet na drugi dzień po upieczeniu. To jedna z naszych ulubionych letnich wariacji na temat muffinów :-) Polecam! Składniki na ok. 12 - 14 szt. 250 g mąki 150 ml maślanki 100 g cukru trzcinowego 100 g białej czekolady 200 g borówek amerykańskich 80 ml oleju 2 jajka 1 pomarańcza 2 łyżeczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu maniapieczenia

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

maniapieczenia

Przepyszne domowe ciasta, ciasteczka oraz desery. Tradycyjne polskie przepisy a także słodkości z różnych stron świata. Zdrowsze wersje popularnych deserów. Słodkości bezglutenowe. Autorskie przepisy ze zdjęciami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, muffiny, pieczenie, czekolada, biała czekolada, ciasto, sok, babeczki, puszyste ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, masa do babeczek

Inne przepisy z maniapieczenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.