piekę ok. 70 minut w temp. 170 'C. Gotowe ciasto nie wyciągam od razu z piekarnika, tylko trzymam jeszcze ok. 20 minut przy uchylonych drzwiczkach. Ciasto jest puszyste i przepyszne w smaku! SMACZNEGO! :-) * * * wypieki podano na talerzu z Porcelany Bogucice
Wielopokoleniowosię ciasto przyrumieni (od razu odpowiadam na ewentualne pytanie: tak, ciasto piecze się pod pokrywką :)) A potem pozostaje już tylko delektować się pieczenią i zagryzać ją miękką, puszystą bułeczką :) Pieczeń pod ciastem drożdżowym - kuchnia podkarpacka Pieczeń pod ciastem drożdżowym - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA
Trzeci talerzProste ciasto z rabarbarem...Puszyste, słodkie ciasto.Z kawałkami kwaśnego rabarbaru.Oprószone cukrem pudrem.Szybkie, smaczne, tanie.Idelane do kawy. Zapraszam!Składniki:250 g margaryny;1 szklanka białego cukru;3 łyżki wody;2 jaja;2 szklanki mąki pszennej;1,5 łyżeczki proszku do pieczenia;200 g rabarbaru (około 2 łodyg);Cukier puder.Sposób przygotowania:Rabarbar umyć, osuszyć, obrać, pokroić(...)wystudzonej margaryny z cukrem i wodą dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować.Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blachy wylać ciasto. Na wierzch ciasta wyłożyć delikatnie rabarbar, układając go w niewielkich odstępach od siebie, aby ciasto mogło wyrosnąć.Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna
Gospodyni Miejskaokoło 2 godziny *** *** Po tym czasie ciastem wykładamy dno tortownicy (moja blaszka ma średnice 24 cm), nakłuwamy w kilku miejscach widelcem i podpiekamy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180’C *** *** Zmielony biały ser mieszamy dokładnie z miękkim masłem. Żółtka jaj ubijamy z 1/3 szklanki cukru na puszystą masę, a następnie dodajemy do nich po trochu(...)pomocą małej łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne *** *** Z wierzchu na gruszkach nacinamy kilka pionowych pasków *** *** Na masie serowej układamy połówki gruszek. Owoców nie wciskamy w ser, gdyż podczas pieczenia ciasto urośnie i może nam zakryć gruszki *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę. Po tym czasie w małym garnuszku rozpuszczamy białą czekoladę
Blog z Apetytempuszystym serkiem twarogowym.Z dodatkiem wędzonego łososia.Smakowita przekąska!Składniki:Opakowanie szpinaku mrożonego (waga 450 g);1 czubata łyżka chrzanu ze słoiczka;1 łyżeczka masła;4 jaja;2 opakowania puszystego serka twarogowego (u mnie Almette śmietankowy, waga 1 opakowania 150 g);150 g łososia wędzonego w plastrach;Sól;Pieprz.Sposób przygotowania:Szpinak rozmrozić.Na rozgrzane na patelni masło wrzucić(...)minut.Po upieczeniu ciasto wyłożyć papierem do góry na rozłożoną czystą ściereczkę. Ściągnąć papier, a ciasto wraz ze ściereczką zwinąć w roladę i odstawić do przestygnięcia.Wystudzone ciasto rozwinąć i posmarować puszystym serkiem tawrogowym.Na serek wyłożyć łososia (ja rwałam na kawałki i luźno pokrywałam powierzchnię serka).Tak przygotowane ciasto zwinąć w roladę. Następnie owinąć ściśle w folię spożywczą i wstawić
Gospodyni Miejskakomponuje się z aromatycznymi owocami . Ciasto Drożdżowe z Malin ami i Kruszonką - Składniki: ok. 400-500 g malin Ciasto: 350 g mąki pszennej 125 ml mleka 50 g masła 2 żółtka 1/3 szklanki cukru 25 g drożdży cukier waniliowy szczypta soli Kruszonka: 1 1/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 115 g masła odrobina soli Ciasto Drożdżowe z Malin(...)mąki - dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut. Następnie dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Będzie ono miało rzadką konsystencje więc najlepiej przygotować je w food procesorze lub hakami do ciasta drożdżowego. Starajmy się nie dosypywać mąki - im więcej jej dodamy tym mniej puszyste będzie ciasto. Odstawiamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce
Słodka Stronasię z aromatycznymi śliwkami. Ciasto Drożdżowe ze Śliwkami i Cynamonową Kruszonką - Składniki: ok. 1/2 kg śliwek Ciasto: 350 g mąki pszennej 125 ml mleka 50 g masła 2 żółtka 1/3 szklanki cukru 25 g drożdży cukier waniliowy szczypta soli Kruszonka: 1 1/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 115 g masła łyżeczka cynamonu odrobina soli Ciasto Drożdżowe ze Śliwkami(...)mąki - dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut. Następnie dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Będzie ono miało rzadką konsystencje więc najlepiej przygotować je w food procesorze lub hakami do ciasta drożdżowego. Starajmy się nie dosypywać mąki - im więcej jej dodamy tym mniej puszyste będzie ciasto. Odstawiamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce
Słodka StronaPuszysty biszkopt i niebanalna masa: serowo ryżowa tworzą wyśmienite ciasto na różne okazje a owoce są kropką nad "i "Deser na ciepłe dni. Składniki: Ciasto: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 czubate łyżki mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 20 dag ryżu 800 ml mleka 2% szczypta soli 10 dag cukru 1 cytryna
Wanilia i Kardamonpachnący.. czegóż więcej potrzeba :-) Przepis wzięłam z tej strony . Zwiększyłam jednak ilość mąki, gdyż niestety nie mogłam zrobić za tak rzadkiego ciasta kulek i też upiekł się puszysty. Wykonanie ciasta jest dla osób cierpliwych, wymaga dwukrotnego długiego wyrastania, ale warto poczekać :-) Składniki na 2 bochenki: 575 g mąki jasnej chlebowej 50 g drobnego cukru (dałam zwykły
Na słodko lub wytrawniePuszyste, wilgotne o lekko korzennym smaku - tak w skrócie można opisać to ciasto. Bardzo łatwe w wykonaniu, wystarczy wszystko ze sobą zmiksować, upiec i gotowe :) Składniki: 2 szklanki startej marchewki (na drobnych oczkach) 2 szklanki mąki pszennej 4 jaja 1,5 szklanki cukru (ilość cukru jest opcjonalna, powinna zależeć od słodkości marchewek) 1 opakowanie cukru waniliowego
Qchnia po prostumiłośników suchych ciast, polecamy puszyste, łatwe w wykonaniu ciasto na podwieczorek lub do niedzielnej kawy, można polecić wszystkim tym, którzy gustują w babkach... Składniki: 5 jaj 1,5 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki tortowej 1 szklanki oleju 1 szklanki wody gazowanej lub oranżady 3 łyżki mąki tortowej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto
kgwjanczewoLekkie ciasto z puszystym kremem.Składniki na ciasto:-szklanka wody-szklanka mąki-1/2 kostki margaryny-5 jajekSkładniki na krem:-budyń-kostka margaryny-szklanka cukru pudru-1,5 szklanki mleka Zaczynamy od przygotowania ciasta.Wodę zagotowujemy z margaryną. Do wrzątku wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, utrzymując masę na niewielkim ogniu przez kilka minut.Odstawiamy i studzimy
Maminek kulinarnyPuszysty jabłecznik – to ciasto idealne na weekend, ale także na każdy inny dzień tygodnia. Jest bardzo proste i dość szybkie w wykonaniu, a do tego smaczne. To ciasto z jabłkami można wykonać na 2 sposoby. Jeden z całymi kawałkami jabłek, a dr The post Puszysty jabłecznik appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePuszysty aromatyczy piernik pokryty delikatną jogurtową chmurką ... Dlaczego chmurką? 😎 Bo warstwa jogurtowa jest niesamowicie delikatna, nieprzesłodzona wręcz piankowa. Bardzo fajne zestawienie smaków. Ciasto jest proste do zrobienia, i nie zabierze Wam dużo czasu 😉 Składniki na ciasto: (u mnie foremka 21cmx31cm) 4 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 250 g masła/margaryny 2 łyżki kakao
Walijskie PichcenieWilgotne orzechowe ciasto przełożone puszystą, rozpływającą się w ustach pianką z ajerkoniaku. Całość polana gęstą czekoladą i ozdobiona karmelem(...)Eleganckie i pyszne…Składniki:Ciasto:8 jajek2 szklanki mielonych orzechów włoskich1 szklanka cukruszczypta soliPianka z ajerkoniaku:500 ml śmietany 30%8 łyżeczki żelatyny1,5 szklanki ajerkoniaku4 łyżki cukru pudru0,5 szklanki mlekaPolewa czekoladowa:3 łyżki ciemnego kakao1/3 szklanki cukru90 g masła3 łyżki wodyPrzygotowanie:Ciasto:Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zmielone orzechy
Oryginalny smak