Upiekłam szybkie ucierane ciasto daktylowe. Puszyste, wilgotne i bardzo łatwe do zrobienia, a co najważniejsze zawsze się udaje. Może skusicie się na takie słodkości. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu , które Wam polecam. Jeżeli przygotowaliście danie z mojego przepisu proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Zdjęcia waszych potraw mile widziane. Składniki
O kuchni z uczuciemczasu i zawsze się udaję. W zależności od tego jak rozwałkujemy ciasto możemy uzyskać pizzę na cienkim cieście bądź grubym. Warto podwoić ilość składników, jeśli chcemy uzyskać naprawdę puszyste ciasto. Składniki jakie proponuje to moje ulubione zestawienie. Polecam szczególnie wersję z szynką szwardzwaldzką, pomidorami i rucolą. Naprawdę super zestawienie. Moja ulubiona Pizza dwa smaki
Mania Gotowaniadzięki czemu twaróg stał się bardziej delikatniejszy i kremowy. Muffinki wyszły przepyszne i doskonale prezentują się na talerzu, dlatego będą idealne na Święta i każdą imprezę. Ciasto jest puszyste, mocno czekoladowe i nieprzesłodzone, a dodatek sera wzbogaca ich smak i sprawia, że muffinki są sycące. Bardzo polecam. Składniki (ok. 14 sztuk): Ciasto czekoladowe: 250 g mąki
Healthy food explorerfont-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jak dla mnie ciasto idealne. Puszysty biszkopt, kremowa masa, lekki aromat alkoholu oraz rozpływająca się w ustach czekolada. Było tak pyszne, że nie udało mi się zrobić więcej zdjęć :) Normal 0 21 false false false(...)białek. Białka ubić na sztywno, pojedynczo dodawać żółtka dosypując stopniowo cukier. Ubić na puszystą gęstą masę . Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, wymieszać. Piec około 20 minut w 170 stopniach ale kontrolować ciasto, piekarniki różnie pieką. Wymiary blaszki 37x25cm Masa do przełożenia: 500ml śmietany kremówki 36% 500g serka mascarpone
W garach u Gosiktóra jadła to ciasto, reagowała podobnie na odgłos pękających pęcherzyków powietrza po każdym kęsie: "WOW, to strzela"! Naprawdę po raz pierwszy w życiu wyszło mi tak puszyste ciasto i choć takie proste, to ma już swoich wiernych fanów. W ciągu 1 tygodnia piekłam je 2 razy! Dwa razy wyszło równie puszyste...tylko
Przepisy Aleksandrysię robot kuchenny i mikser hmmmm, jak pech to pech ;) to co możesz sobie upiec? Znalazłam dzisiaj fajne i szybkie ciasto bez miksowania na blogu mojadelicja.pl Ciasto mięciutkie, puszyste i ma piękny brązowy kolor. Kolor na zdjęciach nie wyraża tej barwy tak jak ją widzę na żywo :) Cóż mogę napisać więcej o cieście? Można polać go polewą
Różne smaki w kuchniWitam serdecznie Przepis na pyszne domowe drożdżówki z rabarbarem , drożdżówki są bardzo puszyste a ciasto delikatne. Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 10 drożdżówek na ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml letniego mleka 30 g drożdży świeżych 30 g roztopionego masła 40 g cukru 2 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli na nadzienie: około(...)minut rozczyn powinien stać się puszysty jak pianka Po 15 minutach : Do rozczynu dodaję pozostałe składniki : mąkę , sól , mleko , jajka , cukier i wszystko razem mieszam w misce łyżką aż składniki się połączą następnie dodaję rozpuszczone i przestudzone masło i jeszcze przez chwilę mieszam łyżką aż się tłuszcz wchłonie w ciasto Tak przygotowane ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką
Uwaga Babcia Piecze Chlebangielskie pieprz w ziarenkach sól, pieprz, wegeta, magi - do smaku sposób wykonania: Z w/w składników ugotować rosół. Mąkę zagnieść z jajkiem i wodą. Dobrze wyrobić, żeby ciasto było puszyste, przykryć ściereczką, żeby nie wyschło. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, wegetą, świeżym czosnkiem i potarkowaną świeżą cebulą. Do mięsa dodać wody i dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować, wykroić krążki
Darcia w kuchniostatniej :), proponuję wycisnąć sok w wolnoobrotowej wyciskarce. Ręczne wyciskanie jest trochę mało efektywne a ciasto będzie miało ładniejszy kolorek i smak pewnie bardziej intensywny. Drukuj Puszysta babka pomarańczowa Aromatyczne i wilgotne ciasto Składniki 200 g cukru 4 jajka 210 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 pomarańczy(...)otartą skórkę. Mieszamy na najniższych obrotach i dolewamy wolno olej. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Artykuł Puszysta babka pomarańczowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuJest to jedno z tych ciast, które zawsze się udają oraz wszystkim smakują. Do przełożenia ciasta został wykorzystany taki sam krem jaki stosujemy przy karpatce. Dzięki zastosowaniu biszkoptu ciasto jest puszyste i w połączeniu z kremem, owocami i galaretką smakuje wyśmienicie. Biszkopt z kremem i owocami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piąta i zarazem przed ostatnia propozycja Smaczny duet(...)ciasto pod, którego nazwą kryje się idealne połączenie masy twarogowej z masą makową. Jedno z lepszych ciast z makiem, jakie jadłem. Idealnie nadaje się do kawy jak i na Święta czy inne okazje. Stosunkowo proste w przygotowaniu więc powinno się udać każdemu Smaczny duet (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szósta i zarazem ostatnia propozycja to ciasto o nazwie karmelowiec . Moje ulubione ciasto
Blog kulinarny S9.PLRozpuść drożdże w lekko podgrzanym mleku. Dodaj mąkę, cukier, sól i zagnieć elastyczne ciasto. Ciasto powinno być dosyć luźne ale lekko odchodzić od ścianek naczynia. Najlepiej zachować trochę mąki i dodać ją w razie potrzeby. Zawsze mówię, że mąka mące nierówna. Aby uzyskać puszyste bułeczki ciasto musi być miękkie. Pod koniec ugniatania dodaj po kawałku miękkiego masła
codojedzeniabokach masłem. Przelać do blachy ciasto i równomiernie rozprowadzić. Posypać górę ciasta posiekaną w paski czekoladą. Piec 20 minut w temperaturze nie wyższej niż 175 stopni (powierzchnia ciasta powinna być „puszysta”, ale środek lepki) . Przenieść ciasto na kratkę do ostygnięcia (ok. 15-20 minut) . Pokroić w porządane kształty. Podawać na ciepło lub zimno z dodatkami wedle uznania
Jem więc Jestemdzisiejsze śniadanko spożyliśmy naleśniczki z truskawkami i słodką śmietaną. Mmmm. Ale nie o tym miało być. Zaproponuję teraz przepis na pyszne i łatwe do zrobienia ciasto z truskawkami. Puszysta niczym w biszkopcie konsystencja ciasta w połączeniu ze słodyczą i aromatem truskawek. Sprawdźcie sami: Składniki (na średniej wielkości blachę): 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki
Kuchnia po mojemuDziś zapraszam na bardzo proste ciacho. W smaku podobne do brownie, też wilgotne ale bardziej puszyste. Do ciasta dodałam kawałki gruszki i odrobinę aromatu rumowego. Wyszło pycha, po prostu niebo w gębie a to przecież takie zwykłe ciasto.składniki:4 jajka1,5 szklanki cukru200 g masła lub margaryny1,5 szklanki mąki pszennej, użyłam typ 500 Młyn
Monia miesza i gotujeKruche ciasto zapieczone z powidłami śliwkowymi domowej roboty i warstwą bezy kokosowej, dopełnieniem tego ciasta jest puszysty krem kakaowy. Słodycz której trudno się oprzeć, ma pewno na jednym kawałku się nie skończy, mnie bardzo posmakowało to połączenie. Doskonały wypiek na różne okazje w tym na świąteczny czas. Składniki: Ciasto kruche: 35 dag mąki pszennej 20 dag masła
Wanilia i Kardamon