Brioche

Brioche

Brioche

Charakterystyczny słodkawy bochenek powstały z połączenia dwóch kulek, delikatny, puszysty i pachnący.. czegóż więcej potrzeba :-) Przepis wzięłam z tej strony . Zwiększyłam jednak ilość mąki, gdyż niestety nie mogłam zrobić za tak rzadkiego ciasta kulek i też upiekł się puszysty.   Wykonanie ciasta jest dla osób cierpliwych, wymaga dwukrotnego długiego wyrastania, ale warto poczekać :-) Składniki na 2 bochenki: 575 g mąki jasnej chlebowej 50 g drobnego cukru (dałam zwykły) 7 g   drożdży suchych l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na słodko lub wytrawnie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.