puszyste ciasto - 4933 przepisów (strona:119/329)

puszyste placki z jabłkami... 3365

łyżką do połączenia się składników na bardzo gorącym oleju kłaść dużą łyżką porcje ciasta tak z 2 cm grubości smażyć na złocisty kolor z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy do wchłonięcia tłuszczu nadmiaru - przed podaniem posypać pudrem cukrem, placki są dzięki ubitej pianie puszyste, delikatne...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Raspberry hibiscus cake 157

mistrzynią pieczenia tortów, jednak ważna okazja zmobilizowała mnie do spróbowania. Nie oczekiwałam aż tylu pochwał a jednak. Moja próba okazała się sukcesem i chyba wreszcie polubię się z pieczeniem ciast i tortów. Torty to taki typ słodkości, który przede wszystkim ma cieszyć oko. Mi zależało przede wszystkim na smaku, gdyż nie jestem najlepsza w zdobieniu deserów. Różowy hibiskusowy krem podbił(...)sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier puder a następnie żółtka. Mąkę i kakao przesiewamy i dodajemy do puszystej masy jajecznej, delikatnie mieszając całość łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód, resztę papieru wypuszczamy na zewnątrz) i przekładamy do niej ciasto. Formę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni i pieczemy przez 40 minut. Po upieczeniu wyciągamy formę z piekarnika

Mango Papaja
Tradycyjne domowe pączki karnawałowe 319

karnawał w pełni więc tłusto, słodko, syto i zabawnie :) a u nas dzisiaj pączusie puszyste. Są tak mięciutkie, że można je jeść bez końca. Polecam, szczególnie, że baza jest wręcz idealna, środek może być dowolny - co Wam w duszy za gra, a jak nie macie pomysłu to tradycyjna marmolada albo bez środka też, są ok.  Porcja(...)mąki, drożdże, cukier, mleko, zamieszać i zostawić na 15 minut. Następnie dodać olej, żółtka, sól, rum, i pozostałą mąkę. Wszystko wymieszać i odstawić na 30 minut. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość ok 1 cm, na połowę ciasta wyłożyć w odstępach ok 5 cm po łyżeczce marmolady i przykryć druga częścią ciasta. Na środku wypustki wyciąć okrąg

Niezły Młynek
Ciasto z truskawkami i kruszonką wg Aleex 162

cukru z prawdziwą wanilią • 120 g roztopionego masła Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto przygotować wcześniej, aby były w temperaturze pokojowej. 2. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiać i odłożyć. 3. Masło i cukier zmiksować do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. 4. Do misy miksera dodawać pojedynczo jajka, ucierając po każdym dodaniu. 5. Wlać ekstrakt(...)wanilii, zmiksować. 6. Do puszystej masy porcjami dosypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką, do połączenia składników. 7. Przygotować kruszonkę: do miseczki wsypać mąkę, cukier i cukier wanilinowy. 8. Wlać rozpuszczone, jeszcze ciepłe, masło i wymieszać, palcami formując kruszonkę. Jeśli kruszonka będzie za mało sypka, dodać więcej mąki lub więcej masła, jeśli będzie zbyt sucha

W mojej kuchni
Ciasto kawowe z orzechami, czekoladą i gruszkami 187

kawałki, gruszki po obraniu ze skórki pokroić w niedużą kostkę - odłożyćMiękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą, gładką masę, dodawać stopniowo po jednym całym jajku - ucieraćMąkę przesiać z proszkiem, dodawać do utartej masy, miksowaćKawę rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, wlać do ciasta i dokładnie połączyć z masąPrzygotowane wcześniej orzechy i czekoladę oraz gruszki dodać i delikatnie wmieszać

Proste Potrawy
Babka piaskowa z kajmakiem 155

posypania foremki Wykonanie  Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z masłem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać skórkę pomarańczową, rum, mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia i wszystko zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć delikatnie z ciastem. Formę z kominem wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
Króliczy tort z malinami 199

sztywną pianę. Ubijając, stopniowo dosypywać cukier. Mąkę przesiać wraz z proszkiem. Stale miksując, do białek dodawać kolejno żółtka. Na koniec dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 25cm. Piec około 35-40 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Poncz: 1/2 szklanki soku z malin(...)wanilii. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki. Gotować, aż masa zgęstnieje jak budyń. Całkowicie ostudzić. Miękkie masło utrzeć z miękką margaryną na puszystą masę (około 10 minut). Dodawać po łyżce budyniu. pierwszy blat ciasta nasączyć ponczem, rozsmarować trochę kremu, powtykać połowę malin i posypać połową pokruszonej bezy. Przykryć drugim blatem ciasta, powtórzyć czynność. Przykryć ostatnim blatem ciasta, wierzch

Z miłości do słodkości
Ciasto jogurtowe z truskawkami 400

szypułek. Pokroić na połówki. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wlać olej i dodać jogurt. Dokładnie wymieszać. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować na najmniejszych obrotach aż składniki dokładnie się ze sobą połączą. Ciasto wylać na małą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu poukładać truskawki. Piec w temperaturze

My simple kitchen
babka z gara 183

Składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na pianę. Cukier ucieramy-na puszystą masę - z masłem , dodajemy po jednym żółtku Następnie dodaję po trochu mąkę i proszek do pieczenia i cały olejek. Gdy mamy już gładkie ciasto ostrożnie dodaję pianę z białek i kieliszek wódki. Całość mieszam łyżką - najlepiej drewnianą. Foremkę do gotowania babki

w mojej kuchni
Babka gotowana 356

muszą być w temperaturze pokojowej. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na pianę. Cukier ucieramy-na puszystą masę - z masłem , dodajemy po jednym żółtku  Następnie dodaję po trochu mąkę i proszek do pieczenia i cały olejek. Gdy mamy już gładkie ciasto ostrożnie dodaję pianę z białek i kieliszek wódki. Całość mieszam łyżką - najlepiej drewnianą. Foremkę do gotowania babki

w mojej kuchni
Chlebek bananowy z czekoladą i bakaliami 176

drobne kawałki. Mąkę wymieszać z sodą i przesiać. W misie miksera utrzeć jajka z cukrem na jasną, puszystą masę. Do jaj dodać powoli olej i olejek rumowy. Następnie dołożyć rozgniecione banany, jogurt i śmietankę - zmiksować. Wsypać mąkę, wyrobić ciasto. Na sam koniec dodać do ciasta bakalie i czekoladę - wymieszać. Keksówkę o wymiarach .... wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto

kolorowotorcikowo
Top 12 przekąsek na Sylwestra 173

francuskim nadziane pieczarkami i cebulką to pomysł na wykwintny obiad. Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. Piersi w cieście francuskim możecie również pociąć na mniejsze kawałki i podać jako przekąskę, np. na domówce. 12. Domowy longer, czyli miękka, puszysta bułka posmarowana ketchupem, soczyste mięso i świeże warzywa. Przygotowując poniższy przepis wzorowałam się na longerach z KFC. Jednak

Ugotować
Kulki mocy a’la kasztanki 195

ciastka do woreczka foliowego i zmiażdżyć je za pomocą wałka. Masło zmiksuj z cukrem pudrem oraz olejkiem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodawaj do niej kolejno kakao, miód oraz pokruszone ciastka. Miksuj aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Z ciasta formuj małe kulki, a następnie każdą z nich otocz w pokruszonych orzechach, wiórkach kokosowych, cukrze pudrze lub rozpuszczonej gorzkiej

365 dni dookoła kuchni
Rolada z dżemem jagodowym 191

miski, wsypać cukier  i   ubijać na wysokich obrotach 5-7 minut aż masa będzie jasna i puszysta.  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych jajek bezpośrednio przez sitko, w trzech partiach, delikatnie mieszając. Ciasto wyłożyć na blachę, wyrównać szpatułką i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 11 minut. Wilgotną ściereczkę rozłożyć na blacie

Anielskie wypieki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję