która mogłaby przełamać bardzo delikatny krem. Danie główne to prawdziwie męska uczta: okazała golonka z przyjemnymi dodatkami. W menu znajdziecie ją pod nazwą „golonka w glazurze piwa Koźlak na puree z cebuli i ziemniaków z kapustą włoską z sosem francuskim” . Dla wielu golonka i piwo są połączeniem absolutnie bezbłędnym, więc nic dziwnego, że właśnie te dwa składniki są osią dania
Pasja Smakupyszne, że nie wymaga dodatkowych komentarzy... :-) Składniki: puszka moreli 25ml likieru morelowego sok z moreli lód grenadina Wykonanie: Morele rozdrabniamy blenderem. W shakerze mieszamy morelowe puree, likier morelowy, odrobinę soku z moreli. Wlewamy do szklaneczki. Dodajemy kilka kropel syropu z grenadiny, kostki lodu, dekorujemy świeżą miętą i ... cheers
Walijskie Pichceniebólu prosta i bardzo smaczna zapiekanka rodem z kuchni angielskiej ... W oryginale przyrządzana z mielonej wołowiny (u mnie z mięsa mielonego mieszanego), warzyw i warstwy puszystego puree ziemniaczanego . Danie syte i pożywne. Z powodzeniem możemy podać ją jako danie obiadowe. Warstwa mięsna : 0,7 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 marchewka 2 łyżki
Walijskie Pichceniemieszać, ale tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Wsypać żurawiny do malaksera, dodać pozostałe pół szklanki cukru z wanilią i drobno posiekać, uważając, aby nie rozbić ich na puree. Formę o średnicy 21-22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować połowę ciasta w tortownicy, wyłożyć na nie żurawiny, zostawiając wolny mały margines na brzegu. Wyłożyć drugą część ciasta
Czerwień i błękitsobie wiele smaku i aromatu. W mojej rodzinie są mile widziane ;-) Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu moja dzisiejsza propozycja, prosta i smaczna. Jako dodatek proponuję puree z selera lub marchewki. Kurczak w jesiennych warzywach składniki: 6 udek kurczaka 150 g boczku wędzonego 3 cebule 3 marchewki 1/2 selera 100 g zielonych winogron 250 ml białego wina
Przysmaki Karolkidoprawiamy sos do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ugotowane plastry schabu wyjmujemy i podajemy na półmisku, sos serwujemy w sosjerce. Schab w sosie śmietanowym doskonale smakuje z ziemniaczanym puree i surówką ze świeżej kapusty lub surówką z pora . The post Schab w sosie śmietanowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięspożywcze, można doda ć zapach do ciasta. Wszystkie składniki wymieszać w garnku. Podgrzewać na małym ogniu nie przerywając mieszania. Masa powinna zgęstnieć. Ciastolina będzie gotowa , gdy uzyska konsystencję gęstego puree ziemniaczanego, a urwany kawałek nie będzie kleił się do palców. Pozostawić do przestygnięcia. Ciepłą ciastolinę wyrabiać na stolnicy - im dłużej , tym będzie ona elastyczniejsza. Podzielić ciastolinę na kawałki i zafarbować
Malinowe Pocałunkiłyżki żelatyny 300 ml śmietany 30%zimnej. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i odstawić. W garnku umieścić truskawki, cukier, sok z cytryny. Podgrzać, wymieszać, zagotować. Zmiksować blenderem na puree. Zdjąć z palnika. Do gorącego sosu dodać żelatynę, dobrze wymieszać, by się całkowicie rozpuściła. Wystudzić do temperatury pokojowej. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać do sosu truskawkowego, delikatnie wymieszać
Malinowe Pocałunkipieczemy ok 10 min. Kukurydzę odsączamy, podsmażamy chwilę na klarowanym maśle z posiekanym czosnkiem. Ziemniaki gotujemy do miękkości . Z proporcji 1/3 (jedna część ziemniaków i 3 kukurydzy) przygotowujemy puree. Kapustę pekińską drobno kroimy. Do słoika wlewamy sok i skórkę z połowy cytryny, odrobinę soku i skórki z limonki, miód, starty kawałek korzenia imbiru, pokrojoną w drobną kosteczkę papryczkę
Malinowe PocałunkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bułeczki drożdżowe z dodatkiem dyniowego puree nadziane domowymi powidłami śliwkowymi Polane są pysznym pomarańczowym lukrem. Są miękkie, delikatne i bardzo smaczne. Kto posiada dynie niech spróbuje a nie pożałuje Post Bułeczki dyniowe pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujesalt, pepper and sugar and add a pinch of red pepper flakes for a little heat, add a tablespoon or two of butter. Use an immersion blender to puree the sauce and stir in the basil right before serving. If you are planning to freeze the sauce, allow it to cool and then transfer to freezer bag and freeze until
karmelowyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam pyszny i bardzo zdrowy chlebek z dodatkiem puree z dyni, banana, płatków owsianych i mąki razowej. Wyszedł naprawdę smaczny i bardzo nam smakował. Taki chlebek to idealna przekąska na drugie śniadanie lub kawałek ciasta do po południowej kawy bądź herbaty. Post Razowy chlebek dyniowo – bananowy
Marta Gotujecieszy oko i brzuszek ;P II śniadanko ~ Jabłkowo-dyniowa owsianka z jabłkiem, siemieniem lnianym, miodem i przyprawą do piernika ~ Składniki: 30g płatków owsianych 5g świeżo mielonego siemienia lnianego 100g puree z dyni jabłko słodzidło + miód, przyprawa do piernika, gorzkie kakao Płatki, siemię, słodzidło, dynię i połowę jabłka pokrojonego w kostkę umieszczamy w garnuszku, zalewamy wrzątkiem i gotujemy tak długo
Kuchenny Skrawek Niebasmaczne. Nie będę się rozpisywać, bo nie ma o czym. Po prostu przygotujcie sobie na śniadanie. Składniki: pół szklanki świeżego ananasa, pokrojonego w kostkę pół szklanki puree z dyni pół szklanki jogurtu Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować. Podawać natychmiast
Sto kolorów kuchnimakaronu. Ułożyć w w naczyniu żaroodpornym, jedną obok drugiej. Przygotować sos. Masło stopić w rondelku, dodać mąkę, mieszając powoli wlewać mleko, mieszając trzepaczką. Kiedy mąka się rozpuści, wlać śmietankę, puree z dyni, mieszając sos trzepaczką, zagotować. Dodać gałkę muszkatołową, doprawić solą i pieprzem. Makaron zalać ciepłym sosem beszamelowym i dokładnie rozprowadzić, by sos przykrył makaron z każdej strony. Naczynie
Czerwień i błękit