Chociaż już dawno wróciliśmy, to ja się jaram tym wyjazdem do Manchesteru, jakbym w życiu za granicą nie była 😉 Tym razem logistyka wzniosła się poziom wyżej
gotować!Teraz wszędzie dyni jest pełno i jest na nią sezon. Warto po nią sięgać częściej. Dynię zważyć ma być 500 g razem ze skórą i pestkami
Kuchnia PokoleńCiasteczka dyniowe z orzechami to kolejny świetny przepis z wykorzystaniem mojej ukochanej dyni hokkaido. Na blogu znajdziecie sporo przepisów z wykorzystaniem purée z dyni , które jest
Smakołyki BerenikiChleb dyniowy to pszenno-żytnie pieczywo z dodatkiem purée z dyni. Ten składnik wpływa na wyjątkową wilgotność i miękkość wypieków oraz sprawia, że mają one piękny
Smakołyki BerenikiNa jesienny, rodzinny obiad proponuj ę Wam pyszn ą zapiekankę składającą si ę z dwóch warstw. Z zewnątrz
La grande e la piccola cuocaMus z malin zamykam w słoiczkach by w okresie kiedy ich nie będzie móc się nimi delektować. Taki mus doskonale sprawdzi się w wypiekach np do
Kolorowa kuchnia ElkiCzekoladowe ciasteczka dyniowe to małe słodkie krążki powstałe z ciasta kruchego z dodatkiem purée z dyni oraz gorzkiej czekolady. Ciasteczka tuż po upieczeniu są dość miękkie
Smakołyki BerenikiDużo się mówi o tym, że należy dzieciom codziennie serwować warzywa. Jednak okazuje się, że jest wielu dorosłych, którzy warzyw nie lubią i jedzą je dość
WiszniówkaDla wielu Polaków bez ziemniaka nie ma obiadu. To chyba... Artykuł ZIEMNIAK – CESARZ POLSKIEGO STOŁU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENa pewno niejednokrotnie dopadała was nagła ochota na ,,coś słodkiego''. Z pewnością często marzyły wam się pyszne, czekoladowe desery. Dzisiaj pokażę Wam, jak zaspokoić swój słodki
Smiling ShrimpDelikatne piersi kurczaka nadziewane jagodami goji i orzechami nerkowca, które nadają mięsu nutkę słodyczy oraz aromatycznym szafranowym purée z kalafiora. Połączenie tych smaków okazało się strzałem
Oryginalny smakPo kilku dość intensywnych dniach, z radością witamy dziś weekendowe lenistwo. Przed nami dwa dni dla nas trojga, poranki w … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniZapiekanka z purée ziemniaczanym... Potrzebne będą: 70 dkg mięsa wieprzowego mielonego 2 kiełbasy śląskie (jak dla mnie zbędne) papryka 2 cebule 2 pomidory ząbek
Pelusiowa KuchniaTo podstawa jesiennych wypieków i potraw. W tym roku króluje na naszym stole. Gotowe pure możecie przechowywać około 4 dni w lodówce, bądź zamrozić. 70 min
Ania i Marcin gotują