obiadek na pewno Wam zasmakują,wcinaliście je nie raz a teraz macie okazję upichnić je w domu razem ze wspaniałymi ziemniaczkami domowym sposobem i tanio Nuggetsy z Puree ziemniaczanym :) Mam nadzieję, że będą Wam smakować :) Pozdrawiam i Polecam
pichcisztocukru, sok z cytryny, 1 łyżeczka cukru z wanilią, Kroimy dynię w kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy sok z cytryny i cukier. Gotujemy aż zmięknie. Następnie blendujemy na puree, doprawiamy cukrem waniliowym i ewentualnie jeszcze cukrem zwykłym:)No i do słoików i pasteryzujemy przez
Anioły w kuchniciasto nadal jest zbyt suche i mało plastyczne, dodać trochę wody. Uformować z ciasta kulę, włożyć do foliowego woreczka i schładzać przez ok. 1h w lodówce Nadzienie: 336 g puree z dyni ¾ kubka cukru (ok. 150 g) 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka cynamonu ¾ łyżeczki startej gałki muszkatowej szczypta sproszkowanych goździków ¼ łyżeczki soli 3 duże jajka, lekko roztrzepane 40 g śmietanki
Anioły w kuchniszklanką wody, poddusić do miękkości,ostudzić. Do miski wsypać mąkę, sól, cukier, wymieszać, zrobić dołek, rozkruszyć drożdże, wlać mleko, wymieszać z odrobiną mąki, zostawić na 10-15 minut. Dodać puree z dyni, rozpuszczone i wystudzone masło, otartą skórkę z cytryny i dokładnie wyrobić ciasto, zostawić pod przykryciem na godzinę. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. C iasto podzielić na dwie części
Anioły w kuchnimąki (dałam nieco więcej) 1 łyżka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru szczypta soli 200 ml jogurtu 100 ml mleka 150 g puree dyniowego 2 łyżki oleju 1 jajko Wykonanie: Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. W drugiej wymieszać wszystkie mokre. Połączyć zawartość misek i dokładnie wymieszać. Ciasto ma mieć
Sto kolorów kuchnisłonecznika. sos czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej, 2 łyżki sosu octowego z octem balsamicznym z Modeny, ½ papryczki chili. Przygotowanie: Babeczki W garnku gotujemy ziemniaki do miękkości, rozgniatamy na puree i studzimy. Groszek zalewamy wrzątkiem, po 4 min. odcedzamy. Jajka roztrzepujemy trzepaczką, łączymy ze śmietaną i ziemniakami do uzyskania gładkiej masy, doprawiamy solą i pieprzem. Do masy ziemniaczano- jajecznej
Moniki Smakołykilanguage:EN-US;} Składniki: 1 kg mąki (u mnie tortowa) 14 g suchych drożdży 250 ml mleka 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 50 g masła 500 g puree z dyni Masło roztapiamy i studzimy. Mleko podgrzewamy. Mąkę przesypujemy do dużej miski, dodajemy drożdże i mieszamy. Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto. Miskę przykrywamy
kulinarnyswiatdomiKubek do dna wylizany. Strrrasznie szybko. Strrrasznie dobre. 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki mleka (lub łyżka jogurtu) 2 łyżki puree z dyni 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy 5 kostek gorzkiej czekolady (lub łyżka kakao) cynamon do oprószenia Suche składniki wymieszałam ze sobą w docelowym kubeczku. Odstawiłam. Czekoladę rozpuściłam
bastalenaSkładniki (na dwie porcje): 100 gram puree z pieczonej dyni 1 banan 1 gruszka, obrana i pozbawiona pestek 70 ml mleka- u mnie 0,5%, świetnie sprawdzi się mleko roślinne 2-3 łyżki syropu klonowego W kielichu blendera umieszczamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy całość na mus. Przed podaniem polewamy całość syropem klonowym. Gotowe
Mango Papajachałkę, na gofra, do ciastek i do czego tylko macie ochotę. Jest bardzo aromatyczne, słodkie i zdrowe! Polecam tym co kochają dynię tak jak ja! ;-) SKŁADNIKI: - 1 szklanka purre z upieczonej dyni Hokkaido - 2 łyżki miodu lipowego - cynamon - kardamon - 1/2 szklanki daktyli wykonanie: Miąższ z upieczonej dyni z dodatkiem miodu i przypraw zmiksuj blenderem. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw
SMYKWKUCHNIsuszony majeranek Boczek pokroić w małą kostkę i podsmażyć. Dodać posiekaną cebulę i zeszklić ją na boczku. Dodać startą dynię i nieco wody. Gotować aż dynia zmieni się w puree, a cały płyn odparuje, dodając pod koniec majeranek. Ostudzić. Twaróg rozdrobnić widelcem. Dodać ostudzony mus dyniowy z cebulą i boczkiem. Dobrze doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto: 2 szklanki
Czerwień i błękitkolejną porcję wody aż ryż będzie gotowy i miękki. Pamiętaj aby co chwilę mieszać łyżką w garnku, w innym przypadku ryż Ci się przypali. Do gotowego ryżu dodaj szklankę puree z pieczonej dyni (po prostu zmiksowany upieczony miąższ dyni). Roladki z piersi kurczaka z dynią: - 2 piersi kurczaka - imbir świeży - plaster dyni - garść liści szałwii - ząbek czosnku Piersi
SMYKWKUCHNIbryłki (kulki) ziemniaczane. Podaję przykładowe proporcje, które możemy dopasować do ilości ziemniaków, które nam zostały. 4 ziemniaki ugotowane 50g boczku 1 cebula sól Ugotowane ziemniaki zmielić ,tak jak na puree. Drobno pokrojony boczek usmażyć z drobno posiekaną cebulką na złoty kolor i wymieszać z ziemniakami. Formować niewielkie bryłki i usmażyć je na patelni, na której smażyliśmy boczek. W trakcie smażenia
Kulinarny karnet Christopherasmażyć przez chwilę posiekany czosnek, dodać cebulę i po chwili kaszankę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wbić 2 rozbełtane jajka, wymieszać z kaszanką. Ugotowane ziemniaki ubić na puree z dodatkiem masła i śmietany. Przesmażyć boczek , a pod koniec ,krótko ogórki pokrojone w plastry. Jak podamy, to zależy od nas. Ja ułożyłem warstwami w ausztycherze. Ziemniaki, kaszanka, ziemniaki
Kulinarny karnet Christopheratemp.180stop., aż zbrązowieją. Osączyć i podawać z ziemniaczaną skordalią i warzywami. Tak przygotowane krokiety są bardzo delikatne i dobrze komponują się z wyrazistą skordalią. Skordalia ziemniaczana. Skordalia to rodzaj puree sporządzany np .z ziemniaków, migdałów czy namoczonego chleba.Wyśmienita alternatywa dla hummusu.W Grecji skordalię podaje się z rybą. Składniki . 250g mącznych ziemniaków w łupinach 2 ząbki czosnku 1 łyżka białego
Kulinarny karnet Christophera