pulpeciki - 1409 przepisów (strona:30/94)

Tajskie pulpeciki – azjatycka przekąska 255

lubię tajskie smaki! Ten cudowny balans smaków słodkiego, ostrego i słonego tak idealnie trafia w moje gusta – i te przyprawy! Świeże, aromatyczne, charakterystyczne. Te tajskie pulpeciki łączą w sobie to wszystko i świetnie sprawdzają się na wszystkich imprezach i przyjęciach jako przekąska Read More Artykuł Tajskie pulpeciki – azjatycka przekąska pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Serowy garnek 132

podsmażamy na oleju aż ładnie się zeszkli, do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy cebulkę, jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą,pieprzem,słodką papryką i przyprawą do mięsa mielonego, następnie wyrabiamy pulpeciki, gotowe pulpeciki obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni z obu stron na złocisty kolor, następnie przekładamy do garnka, na patelni podsmażamy pora, gdy się ładnie zeszkli dodajemy

Blog kulinarny S9.PL
Jak ugotować 5 obiadów na cały tydzień i nie zwariować 102

kebab” zrobiony jest z mielonego indyka i kaszy orkiszowej oraz mnóstwa przypraw. Smakuje wszystkim, również dzieciom. Zobacz przepis Wtorek: Pieczone pulpety w sosie pomidorowym z pure Klasyczny oo biad: pulpeciki z sosem pomidorowym z ziemniaczanym puree. Z tą drobną różnicą, że pulpeciki zrobione są z kaszy, indyka i cukini. Środa: Gnocchi z pesto z rukoli Pesto zazwyczaj kojarzy się

Niedzielny kucharz
TOP 10 przepisów na tanie i szybkie obiady 171

chrupiąca. 5. Makaron w sosie ze świeżych pomidorów Makaron w sosie ze świeżych pomidorów to propozycja lekkiego i zdrowego obiadu dla całej rodziny. Szybki, pyszny i sycący obiad. 6. Pulpeciki z piersi kurczaka w sosie koperkowym Szybki obiad, który wykonasz w zaledwie 30 minut. Pulpeciki z piersi kurczaka w sosie koperkowym, podane z ulubionymi dodatkami, tj. ziemniakami, kaszą, lub ryżem

NiePieprz.pl
Ryby na Wigilię. Co zamiast karpia? (Ricette con il pesce per la Vigilia di Natale) 140

lime e mirtillo rosso) Pieczona dorada w aromatycznej soli (Orata aromatizzata in crosta di sale) A dla dzieci proponuję: Kotleciki z dorsza z oliwkami (Polpette di merluzzo e olive) Pulpeciki z łososia i ziemniaków (Polpettine di salmone e patate)  Pieczone kotleciki z tuńczyka (Cotolette di tonno al forno) Pulpeciki rybne w sosie koperkowym (Polpettine di pesce con salsa

La grande e la piccola cuoca
Klopsiki w sosie pieczarkowym 240

Różnego rodzaju klopsiki i pulpeciki to dania dosyć proste i szybkie do przygotowania. Smak ich zależy od tego, jakich dodamy przypraw i dodatków. Ja dzisiaj zrobiłam pyszne pulpeciki w sosie pieczarkowo-śmietanowym. Można je podawać z makaronem, kaszą czy ryżem. Jest to przepis, który można wykorzystywać w ciągu całego roku, ponieważ pieczarki są ogólnodostępne. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Danka Pichci
Kulki z kurczaka i krewetek z ostrym sosem 117

małe kulki urzekły nas ogromnie. Ponieważ uwielbiamy krewetki a mięso kurczaka jemy czasami, dlatego postanowiłam wypróbować przepis znaleziony w jakiejś starej gazecie. To był dobry pomysł bo pulpeciki smakują wybornie, polecam każdemu. Pulpeciki z kurczaka i krewetek. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami 129

smażenia  3 łyżki mąki ja dałam razową  Przygotowanie :  Marchew obieram i trę na grubych oczkach. Dodaję mięso i pozostałe składniki. Dokładnie łącze ze sobą. Formuję pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Pulpety obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju . Smażę pulpety na rumiano ok 2 -3 minut. Do dużego garnka wlewam ok 2 szklanki wody . Dodaję przyprawy . Gotuję(...)Pieczarki myję i kroję w kostkę . Dodaję do bulionu. Zmniejszamy ogień dodaję pulpeciki. Gotuję ok 15 minut. Dodaję przecier i gotuję jeszcze ok 5 minut . Posypuję natką pietruszki .  Podaję z ulubioną kaszą u surówką. Jeśli lubimy gęste sosy mozemy zagęścić sos 2 łyżkami mąki . Dolewamy ok 1/2 szklanki ciepłego bulionu ,dodajemy mąkę,mieszamy dokładnie (Tak by nie było grudek

Gotowanie Patki
Burritoski - wołowe pulpeciki z ryżem i ajwarem 102

Burritoski to prosty sposób do wykorzystania mielonej wołowiny. Inspirowane kuchnią śródziemnomorską i meksykańską przypadną do gustu każdemu wielbicielowi pikantnej kuchni. Gęsty aromatyczny sos po pulpecikach świetnie nadaje się także do późniejszego wykorzystania do makaronu czy zapiekanek.  Składniki (4 porcje) -600 g mielonego mięsa wołowego -1/2 szkl. białego ryżu -1 cebula -1 jajko -2 papryczki chili -2 łyżki oleju(...)Zeszklić pozostałą cebulę wraz z rozgniecionym ząbkiem czosnku. Papryczki chili pokroić w półplasterki lub kostkę. Przesmażyć z cebulą. Gotowe warzywa przenieśćdo garnka i zalać bulionem. Zagotować. Z mięsa formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie obsmażyć. Wkładać do gotującego się bulionu. Zmniejszyć moc palnika. Gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać puszkę pomidorów. Gotować 10 minut. Po tym czasie dodać

Zielona Kuchnia
ZUPA GULASZOWA ORAZ RECENZJA GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT 124

mięso. Na końcu dodać pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, przecier pomidorowy, tymianek, majeranek i ewentualnie sól i pieprz. Wszystko wymieszać i jeszcze chwilę gotować. Przypominam Wam także przepis na pulpeciki w sosie pieczarkowo- paprykowym  (przepis tutaj) . Pulpeciki te również przygotowałam w garnku Happycall.  Składniki: * 500 g mięso mielonego wieprzowego * 2-3 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia klopsów

Zrób to smacznie
20 rozgrzewających zup na jesienne chłody 155

najlepszych zup i przy tym najprostszych do zrobienia. Wystarczy udusić ziemniaki i pora. Zupa doskonale sprawdza się i jako chłodnik i jako gorące danie. Zobacz przepis ZUPA TORTELLINI Z PULPECIKAMI ZOE Przepis z książki G jak Gotowanie bohaterów Ulicy Sezamkowej. Dziecinnie prosty pomidorowy krem z pulpecikami i ravioli. Zobacz przepis Błyskawiczna tajska zupa tom yum Chińska” zupka domowego wyrobu

Niedzielny kucharz
Zupa koperkowa z pulpetami 100

już potrzebne, ale marchewka nam się przyda. Doprowadzamy bulion do wrzenia i na wrzący pojedynczo wrzucamy pulpety. Staram się wrzucać pulpety z jak najniższej wysokości i nie wrzucać jednego pulpecika na drugi. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut od chwili wypłynięcia pulpetów na powierzchnię. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy, aż będą miękkie. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością(...)dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Dodajemy około pół szklanki zupy, aby śmietana się zahartowała i nie zważyła po dodaniu do garnka z zupą. Zahartowaną śmietanę wlewamy do zupy z pulpecikami, doprawiamy sokiem z cytryny, zagotowujemy i wyłączamy ogień. Na koniec dodajemy koperek i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z kawałkami wyjętej z wywaru marchewki. Co to jest zupa klopsowa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania