mojprzepisna.pl | Bułeczki maślane na mleku z proszku Bułeczki na życzenie mojej rodziny. Drożdżowe, puchate, maślane – pyszne ponoć. Zapraszam po przepis. Składniki na 9 dużych bułeczek
moj przepis namojprzepisna.pl | Bułeczki maślane na mleku z proszku Bułeczki na życzenie mojej rodziny. Drożdżowe, puchate, maślane – pyszne ponoć. Zapraszam po przepis. Składniki na 9 dużych bułeczek
moj przepis naSubtelny smak, delikatna masa serowa. Mało skomplikowany sposób wykonania. Zachwyci wielbicieli serników nieprzyciężkawych, docenią go również zwolennicy kremowych mas serowych. Wyważony. Elegancko się prezentuje. Płaski, wysoki. A mimo tych wszystkich zalet - upieczony bez okazji. Nie zamówiony. Nikt o niego nie prosił. Ja też specjalnie nie miałam ochoty. Ale miałam czas. Znajduję go wciąż, pomiędzy utartymi już rytuałami, które wypełniają(...)gładki, puchaty mus, odkładamy mikser, by jej zbytnio nie napowietrzyć. Masę serową przelewamy do wyciągniętej z lodówki tortownicy i wkładamy do 190 stopni. WAŻNE - Pod tortownicę wkładamy płaską blaszkę - u mnie forma na tartę, wypełnioną wrzątkiem. Dzięki temu ciasto nie pęka i równomiernie wyrasta. Po 10 minutach obniżamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy sernik około
Kronika PiekarnikaCynamonka (giant cinnamon roll) - przepis Dobrym cinnamon rolls nigdy nie odmówię! Uwielbiam i wiem, że Wy też, bo pieczecie je non stop (przepis na cinnamon rolls
Kuchnia Łukaszamojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za
moj przepis namojprzepisna.pl | Cebularze Ehhh już od dawna chodziły za mną cebularze. Lublin to moje rodzinne miasto i aż wstyd, że dopiero teraz się za nie zabrałam. Przepis
moj przepis namojprzepisna.pl | Cebularze Ehhh już od dawna chodziły za mną cebularze. Lublin to moje rodzinne miasto i aż wstyd, że dopiero teraz się za nie zabrałam. Przepis
moj przepis namojprzepisna.pl | Cebularze Ehhh już od dawna chodziły za mną cebularze. Lublin to moje rodzinne miasto i aż wstyd, że dopiero teraz się za nie zabrałam. Przepis
moj przepis naEton mess - który, swoją drogą, muszę w końcu kiedyś przygotować.Tym razem chodziłam po domu szukając czegoś słodkiego i zastanawiając się, jak zużyć ostatni już chyba rabarbar. Znalazłam cudny sernik, i niemal już zabrałam się za przygotowania, kiedy w oczy wpadły mi białka, które skryły się w kącie lodówki. Ha! No oczywiście, że będzie beza... Przed oczami bowiem stanął(...)więc nie wahałam się ani chwili. Przepis na bezę wzięłam z Cheesecakes, pavlovas and trifles wydawnictwa The Australian women's weekly - marshmallow Pavlova to bowiem moja ulubiona wersja - niemal puchata w środku, bardzo delikatna i efektowna. Następnie ubiłam śmietanę, a wierzch przygotowałam fantazjując na temat zawartości lodówki - skarmelizowałam rabarbar i dodałam truskawek, które świetnie się z nim uzupełniają. Całość wyszła
Pożeraczka, czyli raz adobrzeroku wyjątkowo bezboleśnie; wrzesień rozpieszczał nas słońcem i letnią pogodą; cudownie było ciągle móc nosić sandały i letnie sukienki. Jednocześnie zdążyłam się już stęsknić za ciepłymi swetrami i puchatymi skarpetkami w paski i gwiazdki; zakładam je z prawdziwą przyjemnością, wtulam się w ich kojące ciepło i miękkość. Atrybutów jesieni jest wiele - liście zmieniające barwy, a później ścielące się(...)samo tęsknie jak na dynie. W tym roku puściłam wodze fantazji, i nie bacząc na zawartość portfela, namiętnie kupowałam te fioletowe kule. Był jeden dżem, potem drugi; jeden sernik, i następny. A także ucierane ciasto i obłędnie pyszna tarta. Od czego mam więc zacząć...? Od sernika, oczywiście. Ten jest rezultatem mojej radosnej twórczości; chciałam w nim połączyć smaki
Pożeraczka, czyli raz adobrzewięcej do szczęścia mi nie potrzeba. No, może kogoś, kto będzie dzielił ze mną tę przyjemność.Wiedziona nieodpartą ochotą na ponowne przeżycie tych wspaniałych chwil, postanowiłam upiec chałkę. Cudownie puchatą i mięciutką, koniecznie z kruszonką. Wyjęłam drożdże z lodówki i czekając, aż ogrzeją się do temperatury pokojowej, zastanawiałam się, jakby tą chałkę urozmaicić. Hmm... Może by tak mlekiem w proszku(...)się do użycia, zmieniłam koncepcję. Chciałam mleczny smak chałki uwydatnić, nie stłumić orzechami. Przypomniałam sobie o mlecznej kruszonce, którą widziałam kiedyś na blogu Cukrowej Wróżki. Ona użyła jej do sernika, według mnie idealnie nadawała się do mojej chałki. Oj, nie pomyliłam się. Kruszonka sama w sobie smakuje wyśmienicie - słodko-mleczna, inaczej nie da się jej opisać. Jeśli lubicie smak mleka
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSprawdź inne wyszukiwania: