przystawki - 17402 przepisów (strona:992/1161)

Zimne nóżki (Galat) 172

Przeglądając blog zauważyłam, że nie ma przepisu na zimne nóżki. A co to jest, ktoś się zapyta? To tradycyjne mięsne galaretki przygotowane na bazie nóżek wieprzowych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki schabowe panierowane 184

Schab wieprzowy można wykorzystać na różne sposoby, po obróbce może mieć różne oblicza. Jedni uwielbiają schab w postaci panierowanego kotleta . W ostatni weekend grupa blogerów przygotowywała

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gravlax z łososia 267

Gravlax to tradycyjne danie kuchni skandynawskich danie przyrządzane z surowego łososia peklowanego w soli z dodatkiem cukru, pieprzu i koperku.Gravlax z łososia podaje się najczęściej jako

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śledzie w pikantnej salsie 218

W tym roku kupiłam sporo płatów śledziowych a’la matijasy i zamarynowałam je według tego przepisu na marynowane ryby aromatyzowane, Marynowałam śledzie w marynacie z

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? 848

wałka, ale na to też jest rada, wystarczy szklana butelka Można również wykorzystać wafle do przygotowania krokietów .. W linku poniżej można znaleźć inne sylwestrowe przekąski i przystawki , oraz inne smaczne dania. Jak zrobić apetyczne do tego smaczne krokiety i się nie narobić? Oto szybka odpowiedź. Odcinamy skórki z chleba tostowego. Każdy kawałek chleba wałkujemy cienko. Na każdy rozwałkowany kawałek chleba

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim i sałatą 183

Wszyscy szukają pomysłów na Sylwestrowe menu, więc ja służę pomocą. Na ten jedyny dzień w roku postanowiłam przygotować naleśniki wytrawne : naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gruszka z szynką na liściach sałaty z sosem balsamicznym i kod rabatowy na zakupy 169

Takie sobie Antipasto per due, czyli lekka przystawka w stylu włoskim. Karnawał już się zaczął więc możemy to danie podać zwiększając ilość składników dla naszych gości. Gruszka z szynką na liściach sałaty z sosem balsamicznym, to klasyczna przekąska włoskiej kuchni. Prosta i smaczna jak wszystko w tej kuchni. Sos balsamiczny podajemy osobno w buteleczce. W tym przepisie w stylu włoskim

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gruszka z szynką na liściach szpinaku 158

Lekkie Antipasto per due, czyli lekka przystawka w stylu włoskim. Karnawał trwa, możemy podać naszym gościom, gdyż jest smaczna i wygląda bardzo efektownie. Gruszka z szynką na liściach szpinaku z sosem balsamicznym, to klasyczna przekąska włoskiej kuchni. Prosta i smaczna jak wszystko w tej kuchni. Sos balsamiczny podajemy osobno w buteleczce. W tym przepisie w stylu włoskim, wykorzystałam produkty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pikantne roladki z ciasta francuskiego 27223

Zdradzę Wam pomysł na szybkie danie, które przygotowuje się w pół godziny. Pikantne roladki z ciasta francuskiego z salami, szpinakiem i mieszanką meksykańską. Ciasto to jeden

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gala wręczenia Kryształowych Tasaków – Poznań 134

był bardzo wysoki i znacznie podniósł się od ubiegłego roku. Uroczystą galę prowadził znany prezenter telewizyjny Tomasz Kammel . Zaserwowane menu doskonale komponowało się z uroczystym charakterem wieczoru. W charakterze przystawki wystąpiły zwycięskie wędliny. Na część artystyczną składały się występy poznańskiej Rewii „Viva” , które trochę trąciły chałturą i nijak pasowały do tego co reklamuje się na stronie rewii. Należy podkreślić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Podjadać trzeba z głową 201

Przekąska w naszej kulturze to rodzaj posiłku, który nie jest traktowany jako pełne danie, a raczej jako pożywienie, które zaspokaja mały głód pomiędzy posiłkami. Przekąski możemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane kwiaty cukinii 139

To mój pierwszy raz - nigdy wcześniej nie jadłam kwiatów cukinii. I żałuję, bo to naprawdę fajne doznanie smakowe. Całą porcję zjadłam sama - przyznaję. To była pyszna

Pasja Smaku
Pasztet z cukinii 306

type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Cukinie i marchewki myjemy, odcinamy końce, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych lub średnich oczkach (jeśli macie malakser z przystawką do tarcia warzyw, zrobicie to błyskawicznie). Lekko solimy i odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie warzywa odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy do nich posiekane w małą kostkę cebule

Poezja smaku
Z dalekich wypraw... #7 Postcard from Dauphiné. PRIORITAIRE! 245

"Nawet tak skromne warzywo może stać się przysmakiem, jeżeli przygotujemy je na francuski sposób. Niczym nieograniczona wyobraźnia Francuzów sprawia, że w ich kuchni można przyrządzić jajko

bastalena
Leczo 198

Gdy się jest głodnym to chce się szybkie danie :) takim szybkim daniem jest właśnie leczo. Można w zasadzie wrzucić do niego wszystko co się ma w

Słodkości i nie tylko