Marynowaliście kiedyś twaróg ? Jeśli nie, to polecam. Wyśmienity do sałatek lub jako samodzielna przystawka. Marynujcie w czym lubicie, dobór ziół zależy tylko i wyłącznie od Was. Latem wybierajcie świeże zioła, zimą używajcie suszonych. Do marynowanie używajcie oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i i dlatego powinien znaleźć zasłużone miejsce w każdej kuchni. To jeden z najzdrowszych
kolorowotorcikowoDzisiaj coś szybkiego, ale zarazem smacznego i sycącego. Sałatka z makaronem tortellini, wędzoną piersią kurczaka oraz kolorową fasolą. Kilka minut, zaledwie kilka składników i pyszna
Z miłości do słodkościZa oknami piękna wiosenna pogoda, w związku z czym w mojej kuchni musi być zielono:) Dlatego też wykombinowałam taką pyszną, lekką sałatkę, która
Z miłości do słodkościDzisiaj coś błyskawicznego w przygotowaniu, a jednocześnie smacznego i zdrowego:) No i oczywiście z królującymi truskawkami. Kanapki świetnie sprawdzą się jako śniadanie, deser czy kolacja... Składniki
Z miłości do słodkościsię głównie jako plastry cukinii smażone w cieście:( Ale odkąd sama zaczęłam gotować i podawać ją w zupełnie innej postaci, często gości w naszych potrawach. Tym razem przygotowałam przystawkę z grillowanej cukinii i zdrowych dodatków. Roladki są lekkie, jedna zawiera tylko ok. 20kcal:) Składniki: mała cukinia, 50g koziego sera, 1/2 pęczka bazylii, 2 łyżki mrożonego szpinaku lub 50g świeżego
Z miłości do słodkościDziś coś z kuchni francuskiej, trudne do wymówienia, ale w rzeczywistości łatwe do przygotowania;) I przede wszystkim bardzo smaczne, poza tym fajnie wygląda, więc polecam
Z miłości do słodkościZauważyłam, że dawno nie dodałam już żadnej sałatki... W sklepach i ogródkach mnóstwo świeżych warzyw dlatego podam wam przepis na jedna z naszych ulubionych sałatek. Ma
Z miłości do słodkościMój ogródek pęka w szwach od świeżej sałaty, dlatego musiałam coś z nią zrobić. Tym razem powstała pyszna i bardzo lekka sałatka z małym mięsnym akcentem
Z miłości do słodkościOd dawna wiadomo, że kasze są bardzo zdrowe i zawierają mnóstwo cennych witamin, m.in. dużo białka, węglowodanów, witaminy B1 i żelaza. A w połączeniu z
Z miłości do słodkościjedne z naszych ulubionych kotletów;) Są łatwe w przygotowaniu, niezbyt drogie i przede wszystkim pyszne! Wyśmienicie smakują również na zimno, dlatego czasem smażę takie malutkie i podaję je na przystawkę... Składniki: 2 filety z piersi kurczaka, 3 jajka, 300 g żółtego sera w kostce, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki bazylii, ząbek czosnku
Z miłości do słodkościmały problem - do jakiej kategorii zaliczyć to danie?? Jest dość sycące więc śmiało można je podać na obiad. Z drugiej strony wyglądem przypomina nieco sałatkę, którą można zaserwować jako przystawkę czy kolację. Tak czy inaczej jest to pyszne połączenie makaronu, tuńczyka i sporej ilości kolorowych warzyw... Składniki: 250g makaronu świderki, 2 jajka, puszka tuńczyka w oleju, łyżka kaparów, 4 małe
Z miłości do słodkościNiestety sezon na truskawki dobiega końca... Jednak ja mam w zanadrzu jeszcze kilka przepisów, dlatego postaram się nimi z Wami jak najszybciej podzielić;) Dzisiaj truskawki w
Z miłości do słodkościlekkie danie? Polecam pomidorki faszerowane ryżem, papryką oraz domowymi ogórkami małosolnymi. Żeby mięsożercy też zjedli je ze smakiem dodałam wędzoną pierś z kurczaka. Pomidorki świetnie sprawdzą się jako przystawki albo lekkie śniadanie czy nawet kolacja. Składniki: 8 dużych pomidorów, 100 g ryżu pełnoziarnistego, 2 ogórki małosolne, 1/2 czerwonej papryki, wędzona pierś z kurczaka, sól, pieprz, świeża bazylia, 2 łyżki majonezu
Z miłości do słodkościFasolka szparagowa to bogactwo wielu witamin, m.in. błonnika, wit. A,C,K oraz kwasu foliowego i żelaza. Ponadto ma niewiele kalorii, a jest bardzo
Z miłości do słodkościSezon na fasolkę szparagową powoli dobiega końca, przynajmniej w moim ogródku:) Jednak ze względu na spore ilości witamin jakie posiada, staram się ją przyrządzać możliwie jak
Z miłości do słodkości