Przepis na : obiad
Najprostszym wielkanocnym daniem są jajka z majonezem. W naszej rodzinie je uwielbiamy i przygotowujemy nie tylko z okazji świąt, najczęściej na niedzielne śniadania. Przepisu na to danie w zasadzie nie ma. Wystarczy zaopatrzyć się w ugotowane na twardo jajka, majonez i dowolne dodatki. Na przepołowione jajka nałóż majonez i udekoruj dowolnie. U nas to najczęściej oliwka, natka pietruszki i czerwona papryka. Majonez można też posypać papryką w proszku/chilli lub pieprzem. Pozdrawiam Was :)... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...