Nie brakowało Wam mnie? Bo mnie bastaleny, bardzo! A plan był prosty. Wyjazd totalnie bezlapkowy. Więc fajsbuczkowe niusy omijały mnie szerokim łukiem. Prawie tak szerokim
bastalenaŚledzik w sosie winegret SKŁADNIKI: śledzie solone -1 kg cebula-2 szt mleko-1,5 szkl papryka czerwona konserwowa -2 strąki SOS WINEGRET oliwa z oliwek
Kuchnia DanusiMania zdrowego jedzenia i ekologii rozprzestrzenia się szybciej niż wirus ebola, z tą różnicą, że nikt na Ciebie nie kaszle. Chordy oszalałych hipsterów i hipisów szturmują
ladykitchenSzybka przekąska , która nie wymaga szczególnego wkładu. SKŁADNIKI ogórki - 2 szt. jeden serek almette naturalny . sucha papryka 0,5 łyżeczki; świeży koper, posiekany 2
W kuchennym oknie EwySkładniki: 4 porcje, 200 g miąższu z dyni, 1 opakowanie serka śmietankowego z ziołami, 50 g kaszy gryczanej, ½ papryczki chili, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy
Moniki SmakołykiWstajesz rano rześki i wypoczęty. Z uśmiechem na ustach, podążasz za wydobywającym się z kuchni zapachu świeżo parzonej kawy. Słyszysz stukanie sztućców, brzdękanie talerzy. I już
W kuchni Karmel-itkiCiasto francuskie możemy wykorzystywać na słodko do przekąsek oraz wielu innych dań. Warto w lodówce mieć gotowe ciasto, a wtedy na pewno szybko coś zrobimy. Dziś
W kuchennym oknie EwyKażda kobieta w swoim życiu doświadcza związku z mężczyzną. Ale wiecie, takiego z mieszkaniem, praniem skarpetek i podawaniem rosołu jak hrabia osiąga zabójczą gorączkę na
ladykitchenChoć brzmi skomplikowanie, to jest w sumie prosty przepis na smaczne danie lub przystawkę, które może być serwowane na ciepło lub na zimno. Przepis wykorzystywany przeze mnie od lat, a zaczerpnięty z książki "Kuchnia francuska na co dzień i od święta" B. Buczma, B. Bonik, 1988 r. Tarta lotaryńska, czyli quiche lorraine Składniki na ciasto: 250-260 g maki
Kulinarne przygody GatityOto i dalszy ciąg odchudzania naszych dań ! Tym razem lekka i posiadająca małą ilość kalorii pierś z kurczaka w galaretce. Wiosenna galaretka z kurczakiem
Kulinarne przygody Gatityktóre przygotujemy ze składników dostępnych w polskich sklepach, anegdotki autora i opisy niektórych typowych potraw. Paolo tłumaczy nam również znaczenie włoskich nazw dań. Książka składa sie z 9 części: - przystawki - zupy - makarony i kluski - pizza - dania z ryżu - dania z ryb i owoców morza - dania z mięs - dania z warzyw - ciasta i desery W książce znajdziemy najbardziej typowe dania
Kulinarne przygody GatityTo było moje pierwsze spotkanie tete a tete z kwiatami cukinii i dyni. Dużo słyszałam o tym daniu, ale jakoś nigdy mi nie było po
Kulinarne przygody GatityPatatas bravas to jedna z popularniejszych przystawek w hiszpańskich barach. Są dwie szkoły ich podawania; jedna według której podajemy przysmażone ziemniaki polane sosem, i druga, która mówi, że ziemniaki są najlepsze, gdy się je wymiesza z sosem od razu na patelni. Ja jestem zwolenniczką tej drugiej metody, ale wybór należy do Was :-). Jedno natomiast jest pewne: koniecznie
Kulinarne przygody GatityDzisiaj przedstawiam Wam efektowny i pyszny przepis na przekąskę, starter czy też danie, które doskonale dopełni każdy szwedzki stół czy bufet na imprezie czy przyjęciu
Kulinarne przygody GatityJutro ostatnia sobota karnawału ! Moja dzisiejsza propozycja to szybka przekąska, która może być podana na zimno lub na ciepło. Będzie idealna jako uzupełnienie szwedzkiego stołu
Kulinarne przygody Gatity