przystawki - 17402 przepisów (strona:978/1161)

Dziwne? Ale zjadliwe #8 Kaszka na szynce czyli black pudding po szwajcarsku 172

Nie brakowało Wam mnie? Bo mnie bastaleny, bardzo!  A plan był prosty. Wyjazd totalnie bezlapkowy. Więc fajsbuczkowe niusy omijały mnie szerokim łukiem. Prawie tak szerokim

bastalena
Śledzik w sosie winegret 152

Śledzik w sosie winegret SKŁADNIKI: śledzie solone -1 kg cebula-2 szt mleko-1,5 szkl papryka czerwona konserwowa -2 strąki SOS WINEGRET oliwa z oliwek

Kuchnia Danusi
Polskie owoce morza – śledź z cebulą 196

Mania zdrowego jedzenia i ekologii rozprzestrzenia się szybciej niż wirus ebola, z tą różnicą, że nikt na Ciebie nie kaszle. Chordy oszalałych hipsterów i hipisów szturmują

ladykitchen
Ogórki nadziewane 494

Szybka przekąska , która nie wymaga szczególnego wkładu. SKŁADNIKI  ogórki - 2 szt. jeden serek almette naturalny . sucha papryka 0,5 łyżeczki;  świeży koper, posiekany 2

W kuchennym oknie Ewy
Smażona dynia z serkiem na ostro i popcornem z kaszy gryczanej 170

Składniki: 4 porcje, 200 g miąższu z dyni, 1 opakowanie serka śmietankowego z ziołami, 50 g kaszy gryczanej, ½ papryczki chili, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy

Moniki Smakołyki
PASZTECIK Z SOCZEWICY ZIELONEJ NA KANAPKI. 209

Wstajesz rano rześki i wypoczęty. Z uśmiechem na ustach, podążasz za wydobywającym się z kuchni zapachu świeżo parzonej kawy. Słyszysz stukanie sztućców, brzdękanie talerzy. I już

W kuchni Karmel-itki
Ciasto francuskie -ślimaczki 176

Ciasto francuskie możemy wykorzystywać na słodko do przekąsek oraz wielu innych dań. Warto w lodówce mieć gotowe ciasto, a wtedy na pewno szybko coś zrobimy. Dziś

W kuchennym oknie Ewy
Jeśli Twój facet szuka obrączek, nie oznacza to ślubu – rzecz o utuleniu żalu 155

  Każda kobieta w swoim życiu doświadcza związku z mężczyzną. Ale wiecie, takiego z mieszkaniem, praniem skarpetek i podawaniem rosołu jak hrabia osiąga zabójczą gorączkę na

ladykitchen
Tarta lotaryńska, czyli quiche lorraine 241

Choć brzmi skomplikowanie, to jest w sumie prosty przepis na smaczne danie lub przystawkę, które może być serwowane na ciepło lub na zimno. Przepis wykorzystywany przeze mnie od lat, a zaczerpnięty z książki "Kuchnia francuska na co dzień i od święta" B. Buczma, B. Bonik, 1988 r. Tarta lotaryńska, czyli quiche lorraine Składniki na ciasto: 250-260 g maki

Kulinarne przygody Gatity
Wiosenna galaretka z kurczakiem 247

Oto i dalszy ciąg odchudzania naszych dań ! Tym razem lekka i posiadająca małą ilość kalorii pierś z kurczaka w galaretce. Wiosenna galaretka z kurczakiem

Kulinarne przygody Gatity
Włoska kuchnia na polskim stole - Paolo Cozza 225

które przygotujemy ze składników dostępnych w polskich sklepach, anegdotki autora i opisy niektórych typowych potraw. Paolo tłumaczy nam również znaczenie włoskich nazw dań. Książka składa sie z 9 części: - przystawki - zupy - makarony i kluski - pizza - dania z ryżu - dania z ryb i owoców morza - dania z mięs - dania z warzyw - ciasta i desery W książce znajdziemy najbardziej typowe dania

Kulinarne przygody Gatity
Smażone kwiaty cukinii i dyni Hokkaido 182

To było moje pierwsze spotkanie  tete a tete z kwiatami cukinii i dyni. Dużo słyszałam o tym daniu, ale jakoś nigdy mi nie było po

Kulinarne przygody Gatity
Patatas bravas, czyli "odważne" ziemniaki 201

Patatas bravas to jedna z popularniejszych przystawek w hiszpańskich barach. Są dwie szkoły ich podawania; jedna według której podajemy przysmażone ziemniaki polane sosem, i druga, która mówi, że ziemniaki  są najlepsze, gdy się je  wymiesza  z sosem od razu na patelni. Ja jestem zwolenniczką tej drugiej metody, ale wybór należy do Was :-). Jedno natomiast jest pewne: koniecznie

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką 145

Dzisiaj przedstawiam Wam efektowny i pyszny przepis na przekąskę, starter czy też danie, które doskonale dopełni  każdy szwedzki stół czy bufet na imprezie czy przyjęciu

Kulinarne przygody Gatity
Roladki z francuskiego ciasta z łososiem 801

Jutro ostatnia sobota karnawału ! Moja dzisiejsza propozycja to szybka przekąska, która może być podana na zimno lub na ciepło. Będzie idealna  jako uzupełnienie szwedzkiego stołu

Kulinarne przygody Gatity