Sezon na szparagi ciągle trwa, dlatego proponuję proste danie z nimi w roli głównej właśnie. składniki : płat ciasta francuskiego szparagi, u mnie białe kilka plastrów sera
Proste PotrawySkładniki : 12 dużych główek czosnku olej Składniki na zalewę: 0,75 l białego wina 1/2 szklanki octu 10 % 2 liście laurowe 1 łyżeczka nasion kolendry 10
Proste Potrawywtedy rydze mają delikatnie słodko-kwaśny smak. Rydze w pomidorach powinny stać przed pasteryzacją przynajmniej jeden dzień w lodówce, aby nabrały wymaganego smaku. Rydze w pomidorach mogą być doskonałą przystawką. Przepis na Rydze w pomidorach: Kilkanaście sztuk rydzów, 3 szt cebule, 6 szt. ziela angielskiego, 3 szt. liście laurowe, 4 łyżki cukru, 1/2 cytryny, 1/2 szkl. oleju, 10 dag mąki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPodróżując widelcem po mapie, w zaledwie kilka sekund przenoszę się zupełnie w inną część świata. Tam, gdzie słońce jako pierwsze pokazuje swe oblicze, a krajobraz to
W kuchni Karmel-itkiDelikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej miłośnikom kwaśnych smaków. Wśród moich domowników zdania na temat tego mięska są podzielone. 1 podwójna pierś z kurczaka kilka łyżek oleju rzepakowego sól, pieprz 2 łyżki miodu ok. 1/2 kg śliwek 1 łyżka octu Śliwki pozbawić pestek. Na dno naczynia wlać 1 łyżkę
Praktyczna plZ pośród kilkudzieśięciu przepisów na pasztet bez mięsa, które udało mi się znaleźć w Internecie,zmiksowałam kilka przepisów w jeden i oto co powstało... To mój
NaKońcuJęzykaKochani nie wiem jak wy ale ja kocham sery: żółte, pleśniowe, topione, blue wszystkieeee... dla mnie słodycze mogą nie istnieć ale jeśli ktoś by mi zabrał
NaKońcuJęzykaCzym by były specjalności kuchni greckiej bez podstawowego sosu Tzatzyki...W Polsce często modyfikowany na tzw sos czosnkowy...istnieje mnóstwo sposobów na jego przyrządzenie... ja
NaKońcuJęzykaGreckich smaków ciąg dalszy... Składniki: 600 gram maki pszennej 40 gram drożdży 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru kubek ciepłej wody około 250 ml. 2 łyżki
NaKońcuJęzykaJak już zapewne zauważyliście kocham sery wszystkie, więc dziś chciałabym się z wami pożegnać na jakiś czas właśnie tą szybką i pyszną przekąską dla smakoszy... Szybkie
NaKońcuJęzykaKochani mam coś idealnego na szybką przystawkę dla niespodziewanych gości....Parówki zawinięte w ciasto francuskie Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 10 parówek cukinia pieczarki brokuły,kalafior Przyprawy ser żółty Białko do posmarowania Ciasto francuskie kroimy na prostokąty tak aby końce parówek wystawały...Cukinie, kroimy w bardzo cieniutkie plasterki, pieczarki, kalafior i brokuł kroimy bardzo drobno, ser żółty ścieramy... Następnie
NaKońcuJęzykaŚrodowy poranek zaczynamy od samego początku bardzo mięśnie...;) Hamburgery domowe może i nie są takie jak w nie jednym fast foodzie, ale na pewno sa o
NaKońcuJęzykaPolenta jest narodowa potrawą włoską...Nigdy nie miałam przyjemności spróbować oryginalnej włoskiej wersji...Przyrządza się ją z maki lub kaszki kukurydzianej... Historia jej powstania sięga czasów
NaKońcuJęzykaOd jakiegoś czasu chodziły za mną własnie te bułeczki...jak dla mnie najlepszym połączeniem dla nich...jest ser żółty i masełko czosnkowe....mmmmmm Muszę wam powiedzieć
NaKońcuJęzyka