widelcem, dodać sól i pieprz. Kanie panierować w jajku, a następnie w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami, ale usmażona świetnie sprawdza się też bez dodatków jako przystawka
Pasja Smakujest to album, a nie książka kucharska. W pierwszej kolejności ogląda się zdjęcia i czyta dopiski, a dopiero później zwraca uwagę na przepisy. Książka, jest podzielona tematycznie na: przystawki (np. bliny mojej Babci, borowiki na grzance) zupy (np. chłodnik z owoców lasu, zupa rybna pikantna) mięsa i ryby (np. medaliony cielęce z borówkami, kotlety schabowe zapiekane z winem) dania
Brzuszki ŁakomczuszkiTak naprawdę sałatek jest tak dużo, jak dużo przyjdzie nam do głowy pomysłów. Każdy przepis może być modyfikowany i ulepszany, zależy to od naszego nastroju :) robimy
Niezły Młynekcelu przesiałem przez sitko mąkę do miski i dodałem 150 gram schłodzonego w lodówce masła, 3 łyżeczki cukru trzcinowego i szczyptę soli. Całość za pomocą blendera z przystawką do wyrabiania ciasta zmiksowałem na masę przypominającą okruchy. Przerwałem miksowanie i dodałem jajko, po czym zmiksowałem całość uzyskując jednolite ciasto, które zawinąłem w folię i włożyłem do lodówki na godzinę. Po wyjęciu
Wyprawy kulinarnedodałem do niej 1 torebkę (16 gram) cukru wanilinowego i 150 gram wysokiej jakości zimnego (wyjętego prosto z lodówki) masła śmietankowego. Całość miksowałem za pomocą blendera z przystawką do wyrabiania ciasta aż do momentu uzyskania konsystencji przypominającej kruszonkę. Do takiej jednolitej masy dodałem jedno duże jajko i całość dalej miksowałem, do uzyskania jednolitego ciasta, które uformowałem w kulkę i umieściłem
Wyprawy kulinarneNa Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie udało mi się kupić ser koryciński (ChOG), więc wspominając całkiem ciekawe połączenie, które zaserwował Grzegorz Łapanowski podczas kolacji Trzy Znaki
Pasja SmakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Roladki z placków tortilli posmarowane kremowym serkiem z dodatkiem sałaty, wędliny, papryki oraz ogórka kiszonego. Dodatki możemy dowolnie komponować
Marta GotujeDzisiaj bardzo ostro i wybornie do czerwonego wina idealne. Moje ulubione krewetki :) Danie możemy podawać jako przystawka z bagietką i masełkiem czosnkowym albo jako danie główne. Czego chcieć więcej? Składniki: 0,5 kg całych krewetek 3 ząbki czosnku 1 cebula szalotka puszka pomidorów pokrojonych pęczek pietruszki pęczek szczypiorku 1 papryka 1 marchewka 1 por puszka
Niezły MłynekTarta lub quiche (kisz) – tę propozycję można tytułować obiema nazwami, ponieważ wypiek na kruchym cieście jest wytrawny i zalewa się go mieszaniną śmietany z jajami. Jeśli
Nerds KitchenSałatka nie musi być nudna i mało syta – w naszej propozycji znajdziecie zarówno bogate smaki, jak i sporo pożywnego białka. Soczysty kurczak, wyrazista rukola i smaczny
Nerds Kitchenplacka z nadzieniem z mięsa mielonego (Turcy jedzą jagnięcinę lub baraninę, ale wieprzowo-wołowe też się nadaje) i kilku innych dodatków, okraszonych aromatycznymi przyprawami. Zaskakująco smaczna, często traktowana jako przystawka, chociaż w większej ilości z powodzeniem posłuży jako danie główne. Dla nas wyśmienita ze śmietaną lub naturalnym jogurtem i rukolą dla kontrastu. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE
Nerds KitchenWydawałoby się, że chce go odstraszyć, zaniechać wieczornych igraszek. Zdziwiony, a mimo to zachwycony, wręcz jeszcze bardziej jej pragnął. A wszystkiemu winien on. Pieczony czosnek
W kuchni Karmel-itkiSkładniki (3-4 porcje): 1 świeży ogórek 6 pomidorków koktajlowych 150 g sera feta 10 oliwek 1 zielona papryka 1/2 czerwonej cebuli 4 łyżki oliwy z
My Culinary ArtPodczas ostatniej imprezy domowej w ramach kolacji zaserwowałyśmy rozmaite rodzaje przystawek. Największą popularnością cieszyły się plastry ze szpinkowanych naleśników z farszem z łososia. Danie niezwykle proste w przygotowaniu, jednakże ciekawe połączenie składników daje nieporównywalne walory smakowe! Ilość porcji: 2 naleśniki Czas przygotowania: 20 minut + 1h chłodzenia Składniki: szklanka mleka 2 jajka 150 g mąki 3 kulki mrożonego szpinaku 200g wędzonego
Kolizje Smakówpołówkę wykałaczki nabijamy mozzarellę, a na to pomidorka. Układamy na sałacie.Powtarzamy czynność aż nam się skończą produkty :) Całość polewamy delikatnie oliwą z oliwek i posypujemy bazylią. Podajemy jako przystawkę lub przekąskę
Kolizje Smaków