przystawki - 17402 przepisów (strona:987/1161)

TORTELLINI ZAPIEKANE czyli sałatka na ciepło – 4,30 zł 316

Z prostych składników można zrobić ciekawe i wykwintne danie, które kosztuje mniej niż 5 zł za porcję. Nie wymaga ono także wielkiego wysiłku, a smakuje wybitnie

Nerds Kitchen
SAŁATKA GYROS – 3,40 zł 8559

Sałatki zazwyczaj kojarzą się (zwłaszcza mężczyznom) z czymś mało pożywnym i niekoniecznie smacznym. Ale sałatka gyros nie ma z tym nic wspólnego – jest mięcho, kaloryczny sos

Nerds Kitchen
ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM – 3,80 zł 1167

tego farsz z piersi kurczaka, suszonych pomidorów i pieczarek. Z tego połączenia wychodzi przepyszna rolada, którą można jeść na ciepło czy na zimno oraz wykorzystać jako danie główne, bądź przystawkę. Prezentuje się wybornie, mimo, że nie wymaga wysiłku. Z nami pójdzie Wam gładko! DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE 1. PIEKARNIK: nagrzewamy go już

Nerds Kitchen
ZUPA SZPARAGOWA – KREM/PRZECIERANA – 4,75 zł 179

Szparagi są cudownym warzywem, nie dość, że zdrowe, to i smaczne. W dodatku można przyrządzać je na wiele sposobów – zupa szparagowa przecierana/ krem jest jednym z

Nerds Kitchen
PLACKI Z CUKINII I PIERSI KURCZAKA – 2,85 zł 572

Zawsze staramy się zachęcać do jedzenia warzyw i popierać te słowa przepisami, które powinny zasmakować nawet zatwardziałym mięsożercom. Nie inaczej jest i tym razem – proponujemy chrupiące

Nerds Kitchen
Papryka faszerowana 129

Dzisiaj kolejne danie, a właściwie i idealny pomysł na przystawkę. Tym razem pyszna parowana papryka, farsz z mięsem mielonym oraz ryżem jaśminowym i mnóstwo przypraw. Dla grzechu plasterki mozzarelli. Smacznego! Składniki : * 4 równe czerwone papryki * 200g ryżu jaśminowego  * 400g mięsa mielonego z szynki bądź z fileta drobiowego * 4 pomidory * ząbek czosnku * cebula * oliwa z oliwek * przyprawy do smaku - bazylia

Magiczne Życie Marty
Kruche ciasto mleczno czekoladowe z nutą pomarańczy 172

niej całą pomarańczową warstwę skórki. 3/4 otartej skórki dodałem do miski z mąką. Całość zmiksowałem na konsystencję przypominającą kruszonkę, po czym dodałem jedno jajko i całość miksowałem przy użyciu przystawki do wyrabiania ciasta na gładkie ciasto, które zawinąłem szczelnie w folię plastikową w celu zapobieżenia jego wysychaniu i umieściłem w lodówce na 40 minut. Po tym czasie ciastem wykleiłem wysmarowaną

Wyprawy kulinarne
Smażone kanie a'la schabowy 274

widelcem, dodać sól i pieprz. Kanie panierować w jajku, a następnie w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami, ale usmażona świetnie sprawdza się też bez dodatków jako przystawka

Pasja Smaku
Nie ma jak u mamy. Kuchnia polska. 239

jest to album, a nie książka kucharska. W pierwszej kolejności ogląda się zdjęcia i czyta dopiski, a dopiero później zwraca uwagę na przepisy. Książka, jest podzielona tematycznie na:  przystawki (np. bliny mojej Babci, borowiki na grzance) zupy (np. chłodnik z owoców lasu, zupa rybna pikantna) mięsa i ryby (np. medaliony cielęce z borówkami, kotlety schabowe zapiekane z winem) dania

Brzuszki Łakomczuszki
Sałatka Szefa z indykiem 1180

Tak naprawdę sałatek jest tak dużo, jak dużo przyjdzie nam do głowy pomysłów. Każdy przepis może być modyfikowany i ulepszany, zależy to od naszego nastroju :) robimy

Niezły Młynek
Wielka Brytania, czyli angielski Apple Cake 285

celu przesiałem przez sitko mąkę do miski i dodałem 150 gram schłodzonego w lodówce masła, 3 łyżeczki cukru trzcinowego i szczyptę soli. Całość za pomocą blendera z przystawką do wyrabiania ciasta zmiksowałem na masę przypominającą okruchy. Przerwałem miksowanie i dodałem jajko, po czym zmiksowałem całość uzyskując jednolite ciasto, które zawinąłem w folię i włożyłem do lodówki na godzinę. Po wyjęciu

Wyprawy kulinarne
Tarta z malinami 141

dodałem do niej 1 torebkę (16 gram) cukru wanilinowego i 150 gram wysokiej jakości zimnego (wyjętego prosto z lodówki) masła śmietankowego. Całość miksowałem za pomocą blendera z przystawką do wyrabiania ciasta aż do momentu uzyskania konsystencji przypominającej kruszonkę. Do takiej jednolitej masy dodałem jedno duże jajko i całość dalej miksowałem, do uzyskania jednolitego ciasta, które uformowałem w kulkę i umieściłem

Wyprawy kulinarne
Caprese po polsku 121

Na Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie udało mi się kupić ser koryciński (ChOG), więc wspominając całkiem ciekawe połączenie, które zaserwował Grzegorz Łapanowski podczas kolacji Trzy Znaki

Pasja Smaku
Roladki z tortilli 3889

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Roladki z placków tortilli posmarowane kremowym serkiem z dodatkiem sałaty, wędliny, papryki oraz ogórka kiszonego. Dodatki możemy dowolnie komponować

Marta Gotuje
Krewetki na ostro 123

Dzisiaj bardzo ostro i wybornie do czerwonego wina idealne. Moje ulubione krewetki :) Danie możemy podawać jako przystawka z bagietką i masełkiem czosnkowym albo jako danie główne. Czego chcieć więcej?  Składniki: 0,5 kg całych krewetek   3 ząbki czosnku 1 cebula szalotka puszka pomidorów pokrojonych pęczek pietruszki pęczek szczypiorku  1 papryka 1 marchewka 1 por puszka

Niezły Młynek