przystawki - 17402 przepisów (strona:714/1161)

Tarta z figami i kozim serem 98

Tarta z figami i kozim serem to moje tegoroczne odkrycie. Dodatek karmelizowanej cebuli dodatkowo wzbogaca jej smak. Uwielbiam wytrawne tarty a szczególnie te z dodatkiem mąki

Pieguskowa Kuchnia
Drobiowa wątróbka z rydzami 151

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Drobiowa wątróbka z rydzami to danie dla miłośników podrobów. Do tego dania użyłam wątróbek z kurczaków zagrodowych – kurczaki te …

My Blueberry Corner
Gruszki nadziewane wątróbką drobiową 103

Trwa również sezon na gruszki. Nasza propozycja na danie z ich udziałem. Składniki 250 g wątróbek drobiowych 1 cebula 1 łyżka masła masło do formy 2

R'n'G Kitchen
Wątróbka drobiowa z anchois i kaparami 148

 Wiem, że nie każdy lubi wątróbkę - i nie mam zamiaru na siłę do niej przekonywać. Jednak nie ma co ukrywać, że ten sposób podania wątróbki

dlaSmaQ
Czubajki kanie faszerowane ciecierzycą w sosie pomidorowym 134

Znowu byłam w lesie i znowu nazbierałam nie całkiem rozwinięte kapelusze czubajki kani. Ponieważ chwilę wcześniej miałam na obiad ciecierzycę w sosie pomidorowym nadziałam nią moje

Moje Małe Czarowanie
Jajka faszerowane pastą z awokado 117

Bardzo dobre jajeczka, kolorowo i pysznie. Jajka ugotować na twardo ostudzić. Oskrobać z łupinek. Cztery jajka przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i włożyć do miseczki

Kuchnia Pokoleń
Sałatka - czyszczenie lodówki 168

SAŁATKA BIAŁKOWA      Niedawno zaczęliśmy liczyć co i ile trzeba zaplanować by odpowiednio zbilansować ilość białka w organizmie. Trzeba trochę poszukać i poczytać zawartości

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Papryka faszerowana twarogiem 252

Kolejne danie z cyklu dietetyczne, można je potraktować jako śniadanie, podwieczorek czy też kolację. Ja wykorzystałam je na podwieczorek. A Wy sami zdecydujcie. Składniki: dla dwóch

Smaki Ewy
pieczony, zawijany schab z mięsem mielonym... 122

Składniki: schab bez kości 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, papryczka chili 3/4

W Mojej Kuchni Lubię
Grillowane kolby kukurydzy 164

Uwielbiam kukurydzę gotowaną i podaną z masłem i solą. Jednak kukurydza grillowana powala na kolana nawet tą gotowaną. Grillowanie wydobywa z niej naturalną słodycz i dzięki

Moje Małe Czarowanie
Kalafior w musztardzie z curry 142

Jeżeli jeszcze nie próbowaliście smaku kalafiora z musztardą i z curry, to koniecznie trzeba to zmienić ! Po jego zjedzeniu już nigdy nie spojrzycie na kalafiora tak

dlaSmaQ
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 185

Bardzo szybka i smaczna sałatka. Doskonała na każdą okazję. Dobra na śniadanie, kolację, ale również na imprezę. SKŁADNIKI 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 jajek

W kuchennym oknie Ewy
Czubajka kania – jak ją jeść? 751

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czubajka kania to grzyb z rodziny pieczarkowatych. Ja ją nazywam kanią, moja rodzina z województwa kujawsko-pomorskiego nazywa ją sową. Czubajka

My Blueberry Corner
Sałatka Cobb. 919

Składniki tej sałatki kryją się w wyrażeniu EAT COBB, czyli Egg, Avocado, Tomato, Chicken, Onion, Bacon, Blue cheese. Teorii na temat jej powstania jest wiele. Jedna

zadanie-gotowanie
Grzanki z leśnymi grzybami 146

Moje zbiory grzybowe przede wszystkim przeznaczam na suszenie, część marynuję, ale i lubię przyrządzić coś ze świeżych grzybów. Polecam pomysł na grzanki. Składniki: kromki chleba (tostowego

Kuchnia domowa Ani