Czy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Pokażę Wam w jaki sposób przygotować sałatkę z zupkami chińskimi –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rano spiesząc się do pracy większość z nas do kanapek na śniadanie standardowo wkłada plasterek sera żółtego czy wędliny bardzo często zapominając o warzywach czy innych
Kuchenne Wariacje500 g śledzi z zalewy octowej 3 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki octu winnego (jabłkowego) 3 z łyżki cukru pół szk oleju
Gotowanie jest łatweSos Tatarski to idealny dodatek niemal do każdej przekąski. Idealnie komponuję się z rybami, ale również świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs, wędlin czy też jaj
Słodka StronaSkładniki: 1/2 opakowania makaronu – u mnie kolanka (chifferi) 1 brokuł 5 ogórków kiszonych 2 łyżki majonezu (u mnie Folwark majonez kremowy – jest genialny- cudowny
MojaQchnia.plBrakowało czasu, żeby usiąść i powrzucać nowe posty, ale JESTEM. Może uda się nadrobić trochę zaległości ;) Dzisiaj polecam przepyszną roladę szpinakową, nie dość, że zdrowa to
Pudełko rozmaitościTarta z figami i kozim serem to moje tegoroczne odkrycie. Dodatek karmelizowanej cebuli dodatkowo wzbogaca jej smak. Uwielbiam wytrawne tarty a szczególnie te z dodatkiem mąki
Pieguskowa KuchniaKilka dni temu otrzymałam od firmy SEKO paczkę z ich produktami. Znalazły się w niej filety śledziowe z suszonymi ziołami, koreczki kaszubskie i filety w oleju
Smakołyki AsiSkładniki: 4 jajka 100 g krewetek 1 łyżka majonezu 1 łyżka serka śmietankowego kilka kropel tabasco sól szczypiorem 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Z
czarrna od kuchniWcześniejsza wersja - klik : Już Wam wspominałam, że jak byłam małą dziewczynką to jedyne śledzie, które mi smakowały - to te na słodko. Do dziś takie lubię, dlatego
Di gotujeSkładniki: 4 średnie ziemniaki 2 jajka 1 opakowanie filetów a’la matias Seko 3 ogórki konserwowe 1 szalotka 1/2 puszki groszku 2-3 łyżki majonezu
czarrna od kuchniPasztet ten z całą pewnością będzie rarytasem dla wegetarian. Ja jako mięsożerca wole mięsne pasztety, choć i ten jest godny polecenia i wypróbowania.
Jadło i czytadłoGąski smażone to nie gąski ptaki a smakowite i pachnące gąski zielonki, grzyby. Gąski tego roku obrodziły a zbierać je można po pierwszych mrozach jeszcze. Polecam
Moje Małe CzarowanieTalarki ziemniaczane to cudownie prosty dodatek do obiadu. Są smaczne i bardzo chrupiące, najsmaczniejsze te smażone w głębokim, oleju. Niezdrowe? Do dietetycznych potraw na pewno nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lubię słuchać opowieści moich koleżanek na temat potraw, jakie przygotowują dla swoich bliskich. Zwłaszcza z okazji dużych spotkań towarzyskich. Chcąc się pokazać z jak najlepszej strony
zadanie-gotowanie