Pasztet ten z całą pewnością będzie rarytasem dla wegetarian. Ja jako mięsożerca wole mięsne pasztety, choć i ten jest godny polecenia i wypróbowania.
Jadło i czytadłoGąski smażone to nie gąski ptaki a smakowite i pachnące gąski zielonki, grzyby. Gąski tego roku obrodziły a zbierać je można po pierwszych mrozach jeszcze. Polecam
Moje Małe CzarowanieNa rodzinę zawsze można liczyć. Córkę oburzyłam wykorzystaniem zaledwie jednej oliwki, podczas, gdy konieczny był zakup całego słoika (jakby konsumpcja jego zawartości to był jakikolwiek problem
Eksperyment sobotniTalarki ziemniaczane to cudownie prosty dodatek do obiadu. Są smaczne i bardzo chrupiące, najsmaczniejsze te smażone w głębokim, oleju. Niezdrowe? Do dietetycznych potraw na pewno nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lubię słuchać opowieści moich koleżanek na temat potraw, jakie przygotowują dla swoich bliskich. Zwłaszcza z okazji dużych spotkań towarzyskich. Chcąc się pokazać z jak najlepszej strony
zadanie-gotowanieSzybko i smacznie Składniki 1 mała cukinia odrobina oliwy 4 medaliony z koziego sera (rolada) 4 kromki bagietki 4 suszone pomidory 4 łyżeczki płynnego miodu
R'n'G KitchenDzisiaj polecam Wam pyszną sałatkę autorstwa Joanny Drzazgi, przygotowaną według przepisu, który zaczerpnęłam z książki Z miłości do smaku , (wyd. Carrefour Polska). Gruszka, skarmelizowane orzechy, fenkuł
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaJuż od dawna chciałam ją zrobić. Kiedyś bardzo nie lubiłam brukselki, a teraz coraz bardziej się do niej przekonuję. Brukselki umyć i odcedzić. odciąć końcówki i
Kuchnia PokoleńSurówka z czerwonej kapusty Jesień to moja ulubiona pora roku, obfitująca w cudowne warzywa i owoce. Jednymi z takich warzyw jest oczywiście kapusta. Do tej pory
Codzienne GotowanieKrakersy z pastą serową to świetna zakąska, która sprawdzi się na każdej imprezie, a jej przygotowanie to zaledwie kilka minut. Moim zdaniem pastę serową najlepiej nałożyć
kulinarne odsłony patiBiała kapusta zapiekana w pomarańczach Jesień to pora na warzywa kapustne, dlatego też w najbliższym czasie możecie spodziewać się kilku przepisów z wykorzystaniem kapusty. Dziś przygotowałam
Codzienne GotowanieWarto mieć przepisy, które nie wymagają dużo pracy, można je zrobić przy okazji niespodziewanej wizyty gości, a wyglądają przy tym efektownie, i – co najważniejsze –
MarcinChefSkładniki dwa kawałki fileta z Dorsza opakowanie szynki szwarcwaldzkiej świeży szpinak kiełki (opcjonalnie) łyżka masła sklarowanego pół szklanki białego wina półwytrawnego sól 3/4 szklanki śmietanki sos
Gaździnka warzyPewnie większość z Was zastanawia się czy można przygotować pasztet, który będzie przygotowany jedynie z produktów roślinnych – można . Ja osobiście jestem mięsożercą , jednak to danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 4 bułki, 10 dag szynki w kawałku, łyżka masła
JejKuchnia