Pomidory faszerowane słonawym serem feta, to smaczna i kolorowa zimna przekąska.
Przepisy KulinarneNa rynku, gdzie często zaopatruje się w warzywa wprost od rolników, napotkałem piękny szpinak. Nie mogłem przejść obok niego obojętnie, tym bardziej że „chodziła za
Kuchennyviral.plSkładniki: 1 tortilla 30 cm 1 serek chrzanowy 150 g 1 średni pomidor 1 puszka tuńczyka w kawałkach kawałek pora sól, pieprz Przygotowanie: Pomidora obrać ze
czarrna od kuchniCukinia faszerowana mięsem to mój koszmar z dzieciństwa. Szare mięsko, wodnista cukinia i coś, co w założeniu miało być serem, doprowadzało mnie do łez. Moja mama
ladykitchenciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła sól pieprz szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru nadzienie 500 ml mleka
Gotowanie jest łatweDla mnie smaki lata, to nie tylko soczyste pełne kolorów owoce, ale także pyszne warzywa za którymi będę tak bardzo tęsknić gdy nadejdą chłodne jesienne dni
Słodkie okruszkiTortilla de patatas to jedno z moich ulubionych tapas - i specjalnie piszę tapas , ponieważ nie cierpię jak się spolszcza to słowo mówiąc tapasy, jakoś mi to
Kulinarne przygody GatityTego typu przekąski dobrze sprawdzają się na przyjęciach. Ich zaletą, oprócz smaku oczywiście ;), jest to, że można przygotować je dużo wcześniej i w odpowiednim momencie podać
zadanie-gotowanieI znów dosyć szybka i prosta w przygotowaniu, ale za to jaka efektowna przekąska. Babeczki są przepyszne i idealnie sprawdzą się na przyjęciach w ogrodzie lub
Kate's KitchenPrzepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne śniadanie, czy zwykłą przekąskę. Latem
Di gotujeTak przygotowana kapusta nie zastąpi zapewne tradycyjnego bigosu :) Składniki : średnia główka białej kapusty sok jabłkowy 1 jabłko - kwaskowe 1 cebula masło klarowane sól, pieprz czarny, majeranek
Proste PotrawyCześć Upały, przynajmniej u mnie w Bydgoszczy, odpuściły. Podobno ciepłe dni mają jeszcze wrócić. Ja się cieszę z tego chwilowego ochłodzenia. Trochę odpocznę od upałów. Możecie
blog.moje-pasje.infoKiszone papryki, to moje ostatnie odkrycie kulinarne. Dotąd kupowałam takie papryki w warzywniaku, były kiszone w całości i faszerowane kapustą. Jednak niezbyt mi smakowały. Kiszone papryki
Codziennik KuchennyDo tej pory wypróbowałam kilka przepisów na ciasto do pizzy. Nie wszystkie próby były zadowalające. Od kilku lat niezmiennie korzystałam więc z jednego, sprawdzonego przepisu ( tego
Smaki Na TalerzuWarzywa w ogrodach dojrzewają, a wśród nich cukinia – wykorzystam ją by przygotować pasztet z cukinii. Zacznijmy od tego, że cukinia to idealne warzywo dla osób
Kuchennyviral.pl