przystawki - 17402 przepisów (strona:730/1161)

Śledź na miksie sałat 124

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Kulinarne pyszności Molki
MUFFINY Z CUKINIĄ, FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 96

Nie ma nic przyjemniejszego jak jedzenie na łonie natury, a wraz z nastaniem lata okazji ku temu na pewno nie zabraknie. Moja propozycja na piknik to

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Domowe Mini Pierogi Szwedzkie 324

Drożdżowe ciasto z grzybowym farszem i charakterystycznym posmakiem czarnuszki w postaci uroczych małych pasztecików to smakowita przekąska idealna niemal na każdą okazję. Połączenie pieczarek, kapusty oraz

Słodka Strona
Portobello z kuskusem i kiełbasą 113

Portobello to przepyszne, olbrzymie pieczarki, w smaku obłędne, słodkawe i idealnie nadają się do nadziewania. Tym razem nadziałam je kaszą kuskus i kiełbasą wiejską. Efekt znakomity

Moje Małe Czarowanie
Bakłażan z serem i boczkiem 162

Składniki: 1 nieduży bakłażan 100 g boczku wędzonego w plasterkach 1 opakowanie mozzarelli w kuleczkach 1 pomidor sól olej Przygotowanie: Bakłażana pokroić w plastry, posolić i

czarrna od kuchni
Tarta na cieście francuskim z kurkami w sosie śmietanowym 96

Mały eksperyment. Połączyliśmy ulubiony sos kurkowy z ciastem francuskim i wyszła pyszna tarta.  Składniki 500 g kurek 2 duże młode cebule łyżka masła łyżka mąki

R'n'G Kitchen
Rogaliki z farszem szpinakowo-serowym 148

Rogaliki francuskie są pyszne z każdym farszem ja robiłam dziś farsz szpinakowo-serowy, idealny dla miłośników szpinaku. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1/2 opakowania szpinaku liściastego

Kulinarne życie
ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ, RUKOLĄ I KIEŁKAMI 143

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-14 Składniki: 2 placki tortilli, opakowanie serka śmietankowego, 4 plastry szynki

JejKuchnia
Sałatka z kalafiorem 156

PORA NA KALAFIORA      Agnieszka postanowiła wypróbować nowy zakup. W sklepie przekonywała mnie, że jak kupie to szklane cudo na sałatki to " życie stanie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Wrapy z humusem, gyrosem z kurczaka i warzywami 169

Lubicie hummus? Ja bardzo...Zazwyczaj jadam go ze świeżym pieczywem, ale dzisiaj użyłam go jako dodatek do wrapów. Oprócz tego, do nadzienia dodałam gyros z kurczaka

kulinarne odsłony pati
frittata ze szparagami na pożegnanie sezonu 133

Szparagi to raczej majowe warzywo, więc i tak w tym roku sezon niezwykle się wydłużył. Mam nadzieję, że jeszcze sklepy chwilę go przeciągną, ale tak czy

Eksperyment sobotni
Bakłażan grillowany z fetą 170

Składniki: 1 bakłażan 1/2 opakowanie sera feta 2-3 suszone pomidory kilka oliwek sól, pieprz 1 łyżka jogurtu olej Przygotowanie Bakłażan pokroić wzdłuż na plastry, nasolić

czarrna od kuchni
Fenkuł duszony w martini 109

Koper włoski jest coraz bardziej popularny w Polsce. Polecamy wypróbowanie.  Składniki 2 szt fenkułu pół szklanki martini 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki

R'n'G Kitchen
Kanapka ogórkowa z tuńczykiem 89

Alternatywa dla tradycyjnych kanapek z pieczywa  Składniki 2 świeże ogórki puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku

R'n'G Kitchen
Risotto z zielonymi szparagami 147

Risotto z zielonymi szparagami Zakończenie sezonu na szparagi w stylu włoskim. Zapraszam.    Proporcje na 4 osoby Składniki: 340 g świeżych zielonych szparagów 2 szalotki

Wino Francja Kuchnia