Składniki: 4 jajka 100 g krewetek 1 łyżka majonezu 1 łyżka serka śmietankowego kilka kropel tabasco sól szczypiorem 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Z
czarrna od kuchniWcześniejsza wersja - klik : Już Wam wspominałam, że jak byłam małą dziewczynką to jedyne śledzie, które mi smakowały - to te na słodko. Do dziś takie lubię, dlatego
Di gotujeSkładniki: 4 średnie ziemniaki 2 jajka 1 opakowanie filetów a’la matias Seko 3 ogórki konserwowe 1 szalotka 1/2 puszki groszku 2-3 łyżki majonezu
czarrna od kuchniPasztet ten z całą pewnością będzie rarytasem dla wegetarian. Ja jako mięsożerca wole mięsne pasztety, choć i ten jest godny polecenia i wypróbowania.
Jadło i czytadłoGąski smażone to nie gąski ptaki a smakowite i pachnące gąski zielonki, grzyby. Gąski tego roku obrodziły a zbierać je można po pierwszych mrozach jeszcze. Polecam
Moje Małe CzarowanieTalarki ziemniaczane to cudownie prosty dodatek do obiadu. Są smaczne i bardzo chrupiące, najsmaczniejsze te smażone w głębokim, oleju. Niezdrowe? Do dietetycznych potraw na pewno nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lubię słuchać opowieści moich koleżanek na temat potraw, jakie przygotowują dla swoich bliskich. Zwłaszcza z okazji dużych spotkań towarzyskich. Chcąc się pokazać z jak najlepszej strony
zadanie-gotowanieSzybko i smacznie Składniki 1 mała cukinia odrobina oliwy 4 medaliony z koziego sera (rolada) 4 kromki bagietki 4 suszone pomidory 4 łyżeczki płynnego miodu
R'n'G KitchenDzisiaj polecam Wam pyszną sałatkę autorstwa Joanny Drzazgi, przygotowaną według przepisu, który zaczerpnęłam z książki Z miłości do smaku , (wyd. Carrefour Polska). Gruszka, skarmelizowane orzechy, fenkuł
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaJuż od dawna chciałam ją zrobić. Kiedyś bardzo nie lubiłam brukselki, a teraz coraz bardziej się do niej przekonuję. Brukselki umyć i odcedzić. odciąć końcówki i
Kuchnia PokoleńSurówka z czerwonej kapusty Jesień to moja ulubiona pora roku, obfitująca w cudowne warzywa i owoce. Jednymi z takich warzyw jest oczywiście kapusta. Do tej pory
Codzienne GotowanieKrakersy z pastą serową to świetna zakąska, która sprawdzi się na każdej imprezie, a jej przygotowanie to zaledwie kilka minut. Moim zdaniem pastę serową najlepiej nałożyć
kulinarne odsłony patiBiała kapusta zapiekana w pomarańczach Jesień to pora na warzywa kapustne, dlatego też w najbliższym czasie możecie spodziewać się kilku przepisów z wykorzystaniem kapusty. Dziś przygotowałam
Codzienne GotowanieWarto mieć przepisy, które nie wymagają dużo pracy, można je zrobić przy okazji niespodziewanej wizyty gości, a wyglądają przy tym efektownie, i – co najważniejsze –
MarcinChefSkładniki dwa kawałki fileta z Dorsza opakowanie szynki szwarcwaldzkiej świeży szpinak kiełki (opcjonalnie) łyżka masła sklarowanego pół szklanki białego wina półwytrawnego sól 3/4 szklanki śmietanki sos
Gaździnka warzy