przystawki - 17402 przepisów (strona:712/1161)

Fyllda ägghalvor – jajka faszerowane krewetkami 203

Składniki: 4 jajka 100 g krewetek 1 łyżka majonezu 1 łyżka serka śmietankowego kilka kropel tabasco sól szczypiorem 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Z

czarrna od kuchni
Śledzie po kaszubsku z rodzynkami i żurawiną - wersja 2 ze śledziami w oleju 162

Wcześniejsza wersja - klik : Już Wam wspominałam, że jak byłam małą dziewczynką to jedyne śledzie, które mi smakowały - to te na słodko. Do dziś takie lubię, dlatego

Di gotuje
Ziemniaczki z sałatką rybną 195

Składniki: 4 średnie ziemniaki 2 jajka 1 opakowanie filetów a’la matias Seko 3 ogórki konserwowe 1 szalotka 1/2 puszki groszku 2-3 łyżki majonezu

czarrna od kuchni
Grzybowy pasztet z soczewicy 131

Pasztet ten z całą pewnością będzie rarytasem dla wegetarian. Ja jako mięsożerca wole mięsne pasztety, choć i ten jest godny polecenia i wypróbowania.  

Jadło i czytadło
Gąski zielonki smażone w panierce 171

Gąski smażone to nie gąski ptaki a smakowite i pachnące gąski zielonki, grzyby. Gąski tego roku obrodziły a zbierać je można po pierwszych mrozach jeszcze. Polecam

Moje Małe Czarowanie
Talarki ziemniaczane - smażone 325

Talarki ziemniaczane to cudownie prosty dodatek do obiadu. Są smaczne i bardzo chrupiące, najsmaczniejsze te smażone w głębokim, oleju. Niezdrowe? Do dietetycznych potraw na pewno nie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Imbirowe skrzydełka. 134

Lubię słuchać opowieści moich koleżanek na temat potraw, jakie przygotowują dla swoich bliskich. Zwłaszcza z okazji dużych spotkań towarzyskich. Chcąc się pokazać z jak najlepszej strony

zadanie-gotowanie
Grzanki z kozim serem, pieczona cukinią, suszonymi pomidorami skropione miodem 101

Szybko i smacznie Składniki 1 mała cukinia odrobina oliwy 4 medaliony z koziego sera (rolada) 4 kromki bagietki 4 suszone pomidory 4 łyżeczki płynnego miodu  

R'n'G Kitchen
SAŁATKA Z GRUSZKĄ, FENKUŁEM I KARMELIZOWANYMI ORZECHAMI 155

Dzisiaj polecam Wam pyszną sałatkę autorstwa Joanny Drzazgi, przygotowaną według przepisu, który zaczerpnęłam z książki Z miłości do smaku , (wyd. Carrefour Polska). Gruszka, skarmelizowane orzechy, fenkuł

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Brukselka z zasmażką 154

Już od dawna chciałam ją zrobić. Kiedyś bardzo nie lubiłam brukselki, a teraz coraz bardziej się do niej przekonuję. Brukselki umyć i odcedzić. odciąć końcówki i

Kuchnia Pokoleń
Surówka z czerwonej kapusty z marchewką 128

Surówka z czerwonej kapusty Jesień to moja ulubiona pora roku, obfitująca w cudowne warzywa i owoce. Jednymi z takich warzyw jest oczywiście kapusta. Do tej pory

Codzienne Gotowanie
Krakersy z pastą serową 203

Krakersy z pastą serową to świetna zakąska, która sprawdzi się na każdej imprezie, a jej przygotowanie to zaledwie kilka minut. Moim zdaniem pastę serową najlepiej nałożyć

kulinarne odsłony pati
Kapusta pieczona w pomarańczach 154

Biała kapusta zapiekana w pomarańczach Jesień to pora na warzywa kapustne, dlatego też w najbliższym czasie możecie spodziewać się kilku przepisów z wykorzystaniem kapusty. Dziś przygotowałam

Codzienne Gotowanie
Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem 1244

Warto mieć przepisy, które nie wymagają dużo pracy, można je zrobić przy okazji niespodziewanej wizyty gości, a wyglądają przy tym efektownie, i – co najważniejsze –

MarcinChef
Dorsz w szynce szwarcwaldzkiej na winno - śmietanowym sosie 125

Składniki dwa kawałki fileta z Dorsza opakowanie szynki szwarcwaldzkiej świeży szpinak kiełki (opcjonalnie) łyżka masła sklarowanego pół szklanki białego wina półwytrawnego sól 3/4 szklanki śmietanki sos

Gaździnka warzy